It Dalaşi !!!!!!!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kızdığım yok, neden kızayım, komik olmadığı zaten sen hariç herkes tarafından biliniyor. Ama o kadar savaş stratejileri dersi gördüm, tarih dersleri v.s. ama Senin dünyaya savaşı öğreten bu milletti daha önce duymadım. Türkleri Dünya tarihinden sildiğin zaman tarih die birşey kalmadığı bir gerçek , Noxchiler tarihin neresini oluşturuyorlar. Sakın yanlış anlama, gerçekten bilgi için soruyorum, netten araştırayım dedim türkçe veya ingilizce döküman bulamadım. Yada yeterli araştırmayı yapamadım belkide, bu konuda ki bilgileri paylaşabilirmisin, madem literatürde böyle yer alıyor. Bize göster bende sana Kendi bildiklerimi döküman olarak sunayım. Kim savaşmayı kime öğretmiş

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Noxchi halkı daha Türkler Anadoluda yok iken Urartu devletini kurdular Doğu Anadoluda. Chechen'ler Urartuların önasyada kalan koludur ve urartuca çeçencenin hemen hemen aynısıdır zaten. Cesaret ve dünyaya kattıkları savaş tekniklerini bilenler bilir. Biraz araştırma yaparsan öğrenebilirsin :)

Ben senin milletine birşey demiyorum, askerlik konusundaki kabiliyetleri elbetteki iyi. Ancak sen milli bir üstünlük taslamaya kalkışırsan bizim de cevap hakkımız doğar onu söylüyorum. Dikkat edersen ben bu yazıyı senin yazına istinaden yazıyorum.

Sevgi ve selamlar.

it dalışından geldikYunan deniz gücüne ve şimdi adını duymadığım bir ulus ile geldik askerlikteki üstünlüğüne, BU savaşmayı dünyaya öğreten milletin kaç tankı tüfeği askeri var, elektronik harp nedir biliyorlar mı yoksa onu da mı onlar öğretti de haberim yok. Savaşmayı öğretti derken neleri öğretmişler, kılıç ustalığını mı, stratejistleri mi çok iyiymiş, araştırdım yok ya bulamadım bu konular hakkında bilgi. Yoksa eskiden mi askerlikteki yetileri çok iyimiş de teknolojisi gelişen ülkeler karşısında bilek gücü yetmez diip gerilemiş. Yoksa hala çok çok üstünde ben mi bulamıyorum bu bilgileri. Ben milletimi överim çünkü yakın tarihte neler yaptığını dedelerimiz büyük dedelerimiz biliyor şahit. Her tarafta döküman var. Sadece ben değil benim milletimi öven askerliğini baş tacı yapan millet sayısı da çok fazla. Anzaklı askerlerin doktorlarına ait günlükten alınan cümle : '' Böyle kusursuz, içki v.b. maddelerle neredeyse hiç zehirlenmemeiş, en kötü yaralanmalara aldırış etmeden iyileşmeyi kendine görev bilen bir asker vücudu, başka millette olmasa gerek. Ne mutlu ki bir anzak doktoru olarak böylesine mükemmel asker vücudu, milllet direnci olduğunu gördüm ve tedavi etme şansını elde ettim''

Forumdan Uzaklaştırıldı
konu dışına taşıldığı için özelden mesaj attım kardeşim.
Ama önce öğrenmeli derim bazı şeyleri.

Sevgili kardeşim;
Sen istersen adını sanını duymadığın halkların kimler olduğunu öğren ondan sonra biz seninle tekrar konuşur sohbetimize devam ederiz. Eğer aramak ve görmek istersen her yer noxchi'lerin (Sizin bildiğiniz adı ile Çeçen) kimler olduğunu anlatan yüzbinlerce döküman ile doludur.

Askerliği, savaşı, stratejiyi, kahramanlığı ve cesareti bilmek için noxchi nedir, kime denir, öğrenmelidir derim ben..
Benim sana sözüm şundan dı; "Bir milleti yücelteyim derken, diğer insnaları ve milletleri rencide etmemelisin.." Türk milleti vatanını milletini sever desen sorun yok. Ama türkler kadar çok seven yoktur gibi abes bir laf edersen ister istemez cevap hakkı doğar.

Sevgi ve saygılar

BANA YAZILAN ÖZEL MESAJINI AYNEN BURAYA ALDIM. VE BENCE SEN YAZDIKALRINI BİR DAHA OKU, BEN HİÇ BİR ULUSU RENCİDE ETMEM, HERŞEYDEN ÖNCE İNSANLARI ÇOK SEVERİM. KALDI Kİ tÜRK MİLLETİNİN VATAN SEVGİSİNİ ANLATTIĞIMDA SEN BANA CEVAP OLARAK : KOMİK ,DEDİN. BU RENCİDE OLUR VE BU YÜZDEN ÇOK SİNİRLENDİM. HER TÜRLÜ BİLGİYE AÇIĞIM . ÖĞRENMEK İGİBİSİ YOK AMA SENCE DOĞRU OLMAYAN BİR FİKİR AYNI ZAMANDA KOMİK DE GELEBİLİYORSA VE ULUS HAKKINDAYSA, RENCİDE EDEN KİM SEN ONU BİR DAHA DÜŞÜN. BİR DE BANA ATTIĞIN MESAJ BAŞLIĞINDA YAZAN CÜMLE : Noxchi halkını bilmeyen tarihi bilmez. DEMİŞSİN. TARİHİ GAYET İYİ BİLDİĞİM , BU KONU İLE İLGİLİ EN İYİ EĞİTİMİ ALMIŞ KİŞLER TARAFINDAN GEREKLİ DERECELENDİRME YAPILARAK ZAMANINDA BELİRTİLDİ BU SANA DÜŞEN BİR TABİR DEĞİL. TARİHİ BİLDĞİMİ GAYET İYİ BİLİYORUM AMA SEN YAZDIKLARIN NE ANLAMA GELİYOR ONU BİLİYORMUSUN İŞTE ONDAN EMİN DEĞİLİM. DEDİĞİM GİBİ BEN HER ULUSU HER MİLLETTEN İNSANI SEVERİM. RENCİDE ETMEK GİBİ BİR GAYEM ASLA OLAMAZ. SEN BANA CVP OLARAK BENİMDE ULUSUM VATANINI ÇOK SEVER DESEN BEN SANA ''NE GÜZEL DERDİM, NE MUTLU SANA DERDİM'' AMA KOMİK DERSEN RENCİDE TABİRİ SANA YAKIŞIR KARDEŞİM

Forumdan Uzaklaştırıldı
İstersen olayı çevirme..
Ben komik derken, senin tavrına komik dedim. Bunu sende biliyorsun.
Noxchi veya Waynakh halkları hakkında daha fazla bilgiye sahip olmalısın. Sana mesajı özellikle e-mail adresine attım konu dışında olduğu için..

Sevgi ve selamlarımla..

ben senin milletine birşey demiyorum, askerlik konusundaki kabiliyetleri elbetteki iyi. Ancak sen milli bir üstünlük taslamaya kalkışırsan bizim de cevap hakkımız doğar onu söylüyorum. Dikkat edersen ben bu yazıyı senin yazına istinaden yazıyorum.

Sevgi ve selamlar.
bu kelimeleri sarf ederken kardeş ne demek istedin anlamadım. Sen Türk değilmisin yada yanlış sordum Türkiye'de yaşadığın için kendini türk hissetmeyenlerdenmisin.konuya bir açıklama getirirsen sevinirim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Evet Türkiye'de yaşayan herkes Türk olmak zorunda değildir ama Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı'na sahip herkes Türk olmak zorundadır.

Noxchi halkı daha Türkler Anadoluda yok iken Urartu devletini kurdular Doğu Anadoluda. Chechen'ler Urartuların önasyada kalan koludur ve urartuca çeçencenin hemen hemen aynısıdır zaten. Cesaret ve dünyaya kattıkları savaş tekniklerini bilenler bilir. Biraz araştırma yaparsan öğrenebilirsin :)

Ben senin milletine birşey demiyorum, askerlik konusundaki kabiliyetleri elbetteki iyi. Ancak sen milli bir üstünlük taslamaya kalkışırsan bizim de cevap hakkımız doğar onu söylüyorum. Dikkat edersen ben bu yazıyı senin yazına istinaden yazıyorum.

Sevgi ve selamlar.

Tarihi yanlış biliyorsun.Türkler Anadolu'da yokken ne demek?Günümüzde Sümerler'in Türk olmadığını kabul eden tarihçi yok.Ayrıca Hititler'in, İskitler'in, Celtler'in, Basklılar'ın da Türk olduğunu kabul eden birçok tarihçi, antropolog, dil bilimci var.Hatta Maya'ların, Kızılderililer'in birçok kabilesinin de Türk olabileceğini kanıtlarıyla iddia eden ve ispata çalışanlar da var ki onlara hiç girmeyelim.Çin'de tahminen Mısır Piramitler'inden 3000-4000 yıl önce ve içlerinde yüksekliği Mısır Büyük Piramit'den 4 kat daha yükseği de bulunan piramitleri inşaa eden Türkler'den mi bahsediyoruz?

Son düzenleme:
Boşverin arkadaşlar, bir söz vardır : Bildiğin karşındakinin bildiği kadardır , diye. Ne kadar anlatırsak anlatalım arkadaş kabul etmeyecektir. En komik yorumu ise : Noxchi halkını bilmeyen tarihi bilmez. tabiriydi.. . . .

Forumdan Uzaklaştırıldı
Noxchi'ler savaşı dünyaya öğreten millet olarak bilinirler literatürde....

:silent: Hangi literatürde?Hangi kaynakta?

Farzedelim ki doğru söylüyorsun ve Dünya'ya savaşmayı öğretmişler...iyi halt etmişler.Çok güzel birşey değil mi.Savaşmak çok eğlenceli birşey senin için.7-8 yıl önce internette bir video izlemiştim o zamanlar shownomercy diye bi site vardı.Senin çeçenler 17-18 yaşında savunmasız bir Rus askerini(niye orda olduğundan bile haberi olmayan, çocuk) 3 kişi yere yatırıp, bağlayıp kurbanlık koyun gibi tırtıklı bıçakla kesmişlerdi, tekbir nidalarıyla.Bunu da kameraya alıp internete vermişlerdi.Ruslar'ın Çeçenler'e yaptığı doğru mu değil mi, Çeçenlerin yaptığı doğrumu değil mi bunları tartışırsak işin içinden çıkılmaz.Ama şunu söyleyeyim sana insan oğlu savaşmayı Çeçenler'den falan öğrenmedi.Habil ile Kabil'e kadar gider bu iş..hatta daha da gerilere gider.Keşke de hiç bilmeselerdi savaşın, öldürmenin ne olduğunu.

Ayrıca birşey söyleyeyim bu Urartular öyle birşey ki Kürtler de kendi tarihini Urartular'a dayandırıyor, Zazalar da, şimdi gördüm Çeçenler de.Ya birileri işkembeden tarih yazıyor yada Kürtler,Zazalar ve Çeçenler'in atası ortak.Yada hiçbiri :)

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
noxchi halkını bilmeyen, şamili bolsoğay'ı bilmeyen tarihi bilmez.
çeçence ile urartuca hemen hemen aynı dillerdir. 3000 senedir değişmemiş bir dildir noxchi dili. Bana 3000 senedir kullanılan başka bir dil gösterebilir misin ? :mrgreen: gösteremezsin..
Savaşı ve tekniklerini bilmek isteyen waynakh halklarına, noxchi halkına bakması yeterlidir.
Bu kadar :)

Bu arada konu dışına taşılıp duruluyor. Daha önce de söyledim. Bu konuda birşey öğrenmek veya bilginizi paylaşmak isterseniz özelden yazınız. Email adresim de [email protected]

Son düzenleme:
Tarih bilen sayın xnode, konu dışına çok çıktık ama madem göster diyorsun bak göstereyim.
İbranice
İvrit עברית
Konuşulduğu ülkeler: İsrail ve Yahudilerin bulunduğu diğer ülkelerde dini törenlerde.
Konuşan kişi sayısı: Şu an 6 milyon

de denilen 'Tanah' ve 3,300 yıl önce Hz. Musa zamanında kaleme alındığı düşünülen 'Torah' Kutsal Kitap İbranice'si ile yazılmıştır. Yahudiler bu sebeple İbranice’ye 'Laşon HaKodeş' ("Kutsal dil") de derler.

Tarihçiler, Kudüs'ün Babilliler tarafından M.Ö. 607 yılında talan edilmesinden sonra, günlük İbranice’nin yerine zamanın Lingua Franca'sı olan, Mezopotamya'dan Mısır'a kadar yaygın bir biçimde konuşulan ve yine semitik bir dil olan Aramice konuşmaya başlamış, bu dönemden itibaren İbranice'nin yerini yavaş yavaş Aramice almıştır. Tevrat’ın Aramice çevirileri yapılmış (Targum Onkelos) ayrıca Yahudi din adamları Babil'de ve Kudüs'de Musevi Hukuku'nu oluşturan ve Talmud'u Aramice olarak kaleme almışlardır.

Dil ile ne ilgisi var şimdi anlamadım. kaç kişi tarafından konuşuluyor bu 3000 yıllık dil şuan, yanlış anlama küçümsemek için asla demiyorum ama bi anda dil konusunu açıp 3000 yıldır var diyebiliyorsun ve gayen nedir? İt dalışı vatan sevgisi konusuna dönüştü hadi onu anladım da, dil ve kullanıldığı yıl ile ne alaka.
Bilgi
Konuşan kişi sayısı şuan :
ingilizce : 1,2 milyar,
İspanyolca 500 milyon
Türkçe 100 milyon
Arapça da 200 milyon

Çeçenistan nüfusu : neredeyse 1,5 milyon

Konunun kitlenmesi için talepte bulunacağım çünkü it dalışı dil e kadar geldi...

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Evet İbranice'de çok uzun yıllardır konuşulur ..
Ben konuyu burada tartışmam diyorum özelden mesaj atıyorum, ama özel mesajı burada yayınlayarak konuyu devam ettiriyorsun.
Şimdi de konu kilitlensin diyorsun..
:cherry: :cherry: :cherry: :cherry:

Süper Moderatör (BBRR)
hemen gireyim konuya..çeçenlermi çok savaşçı veya milliyetçi ..gülerim bu lafa hatta baya bi gülerim ..türkler tarihleri boyunca 16 devlet kurmuşlar ve 17. TC ve hiç bir türk devleti boyunduruk veya esaret altında yaşamamıştır..oysa çeçenler yıllarca SSCb boyunduruğu altında yaşamadımı...Çok isterimki kıbrısa karaoğlanoğlu şehitliğine gidin orada bir yunan yüzbaşısının kendi el yazısı ile yazdığı bir mektubu okuyun ..çocuk yaşlarımdaokumuştum o mektubu

Kelimesi kelimesine hatırlayamasamda meali şöle bişiydi,

Kuvvetle inanıyorumki biz bu savaşı kaybedeceğiz. Ölümden korkmayan hatta ölümü bir paye olarak gören bir orduyu yenmeniz mümkün değildir.Ben askerlerimi silah zoruyla tutarken karşıdaki asker (türk askerinden bahsediyo) Evinin bahçesinde dolaşır rahatlığı ile ataşe karşı yürümekte.. askerlerimi daha ne kadar silah başında tutarım bilemiyorum ..

Diye devam eden bir mektuptu.

Şimdi burada zaten konuşulan konu modern savaş değil. Eğer bir insan ölüme bir mertebe bir paye gözüyle bakıyosa o insana yapabileceğiniz hiç bir şey yoktur..Ölmekten korkmayan neden korkar.

Özellikle 2. dünya harbi ile ilgili filimleri izlerken hep dikkatimi çekti 10000-20000 esir başlarında silahlı 1000 kadar alman askeri her türlü eziyeti yapıyolar vetavuk gibi insdanları öldürüyorlar..bunu bir türke yapamassın imkansızdır..türk birinci gün bakar değerlendirir durumu ve derki eninde sonunda tavuk gibi ölecem ..o zaman vuruşa vuruşa ölürüm şehit olurum ..bu mantıkta kimseyi esir edemessiniz..

konu zaten amacı dışına yeteri kadar çıkmış bu yüzden kilitliyorum ..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar