işte bizi trafıktekı insanlara kötü gösterenlerden bir örnek

konuyu açan arkadaşa teşekkür ediyorum çok doğru bir konuya parmak basmış trafikteki herkes motorculara aynı gözle bakıyor bunun değişmesi için neler yapılmalı acaba bunu tartışmalıyız bence

Bir kaç senedir ucuz çin malı motosikletlerin piyasada artışı ile beraber bilinçsiz kullanıcı sayısının da arttığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Ayrıca herkez bir anda çok güzel motosikletler ile tarafikte yer almıyor. Motosikletin küçüğü büyüğü ayırt etmeksizin kullananların bilinçli ve kurallara uygun davranması gerekiyor.
Ne yazık ki bizim ülkemizde bir kaç bilinçsiz kullanıcının yaptığı hataları bütün motosiklet tutkunu arkaşlarımıza yıkmaya çalışıyorlar. Bu sebeple yapılan her hata trafikte saygınlığımızı yitimemizde neden oluyor.
Ben eminim her konuda olduğu gibi motosiklet tutkunları bu konuda da birlik ve beraberlik içerisinde bu sorunun da üstesinden zamanla geleceğiz.

konuyu açan arkadaşa teşekkür ediyorum çok doğru bir konuya parmak basmış trafikteki herkes motorculara aynı gözle bakıyor bunun değişmesi için neler yapılmalı acaba bunu tartışmalıyız bence

ben tesekkur ederim. bu hepimizin kanayan yarası. bu iş hepimize düşüyor birbiirimize çevremize yakınlarımızda bu tür tecrübesı olmadıgına ınandıgımız gençleri bu konuda bılınçlendirmemiz gerekiyor.:cat:

acaba bu işin kontrollerini yapmakla yükümlü olan kurum ve kişiler ne kadar görevini yapıyor buda ayı bir konu

bu scooter denilen şey hız için olan bir şey değilki bunla ekmeğini gazteni almaya gideceksin bunla heyecan olmaz

mecbur kalınca trafikte otomobil de kullanıyorum bu durunda en cok sakındıgım scooter kullanıcıları oluyor pekcok aklı basında kullanıcı olmasına karsın scooter kullanıcıları buyuk bır kısmı cok genç ve çok tedbirsiz kullanıyor maalesef durum bu genç kardeşlerimize bunun oyun olmadığını hataların bedelinin çok ağır ödendiğini anlatmak zorundayız 1 kişinin bile taşıdığı sorumluluğun farkında olmasını sağlayabilirsek ne mutlu bize (1 kebapçı arkadaşımıza 1 seneden fazladır her gördüğümde karpuz nerde? diye takılıyordum ,birkaç aydır kafasında kaskı ile görmekten mutluluk duyuyorum )

yürekçe' Alıntı:
az önce 3 tane az zekalı bir sootera binmiş ... kırmızıda beklemeyerek az zekalı değil, ZEKASIZ olduklarını ispata çalıştılar

riskli cümleler kullanıyosun haberin olsun. scootera binen her motosikletliye sen bunları mı sölüyosun açıkca söle arkadaşm ? ayıp denen bişey var. paramız var da cbf150 ya da kanuni tiger mi almadık ?

SELİMG' Alıntı:
Bir kaç senedir ucuz çin malı motosikletlerin piyasada artışı ile beraber bilinçsiz kullanıcı sayısının
da arttığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Ayrıca herkez bir anda çok güzel motosikletler ile tarafikte yer almıyor.
Motosikletin küçüğü büyüğü ayırt etmeksizin kullananların bilinçli ve kurallara uygun davranması gerekiyor.

aynı şekilde sen abi. şahsım adına konuşyim ben bilinçsiz scooter motosiklet kullanıcısı değilim. ama çoluk çocuk scooter alıyo deseydin olurdu. ben bu motosikletten ekmek paramı, aş paramı, çorba paramı kazanıyorum. konu başlığında kaza yapanlardan söz edilmek isteniyor ama konu gele gele yine gariban scooter şöförlerine geliyor o yüzden bu tür tartışmalara girmeyeceğime kendi kendime söz vermiştim sözümü bozdurdunuz bana. ben imzama yazıyorum Herkesi Allah korusun diye, parası olup R1 ya da bilimum vitesli motor alan arkadaşların ağzına sakız olmaktan kötülenmekten kurtulamadık. çarpan çarpar olursa da ölür gider ne yaparsa kendine. bırakın artık scooter'cılara laf atmayı yaa.

mecbur kalınca trafikte otomobil de kullanıyorum bu durunda en cok sakındıgım scooter kullanıcıları oluyor pekcok aklı basında kullanıcı olmasına karsın scooter kullanıcıları buyuk bır kısmı cok genç ve çok tedbirsiz kullanıyor maalesef durum bu genç kardeşlerimize bunun oyun olmadığını hataların bedelinin çok ağır ödendiğini anlatmak zorundayız

aklı varsa kendisi mantıgıyla anlar zaten. uyarıların için saol.

Son düzenleme:
ya arkadaslar neyi paylaşamıyorsunuz bı konuda olsun barı tartışmayın ya bırılerı kullandıkları kelımelere bıraz dıkkat etse olmaz mı bu bukadar zormu ya...allah aşkına arkadaslar burda açılan konu bilinçsiz motor kullanıcıları ,,scooter yada diğer tarz motorlar değil bende 7 sene scooter kullandım şimdi benımde üzerime alınmam lazım hepimiz arkadasız ya yapmayın allah aşkına

TEKRARLIYORUM BU TOPIK TE KONUMUZ BİLİNÇSİZ KULLANICILAR VE BU İNSANLARIN YAŞAMALARINI VE BAŞKALARINI YAŞATMALARINI NASIL SAĞLARIZ ...OK UMARIM ANLAŞTIK:rendeer::cat::bounce:

LÜTFEN ve LÜTFEN YAZILARIMIZDA KIRICI OLMAMAYA DİKKAT EDELİM::tutkuy::

topiğe yazmayın demedım arkadaslar kavga etmeyın dedım :queen::queen::queen:

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
geçen gün benim gördüğm biri scooter üzerinde bacak bacak üstüne atmış,ağzında da bir sigara kalabalık trafikte ilerlemeye çalışıyordu.Yetenekle zekanın bir türlü buluşamamasının güzel bir örneği olarak hafızama kazıdım görüntüyü.

öle bi eşşek bizde de var....Allahtan arabada ben yokum..kuzenin ayağa dikkat...camdan dışarı çıkarmış çakal...::xs06::çok kötü çokkk,eshefle kınıyoruz böyle insanları::xs06::

[YT]In6ghUXRNHw[/YT]

öle bi eşşek bizde de var....Allahtan arabada ben yokum..kuzenin ayağa dikkat...camdan dışarı çıkarmış çakal...::xs06::çok kötü çokkk,eshefle kınıyoruz böyle insanları::xs06::

ama dostum en azından trafığe ve yayalara karsı dikkatli ymiş bu sekilde araba kullanıp ta trafıktekı yaya ve araclara saygı duymayanda var

:cat:

Bu kazada kazayı yapana yazık, motor paramparça ona yazık, vurduğu araca yazık, yavaş git, bunları yaşama...

Alıntı:digi_boy26
SELİMG´isimli üyeden Alıntı
Bir kaç senedir ucuz çin malı motosikletlerin piyasada artışı ile beraber bilinçsiz kullanıcı sayısının
da arttığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Ayrıca herkez bir anda çok güzel motosikletler ile tarafikte yer almıyor.
Motosikletin küçüğü büyüğü ayırt etmeksizin kullananların bilinçli ve kurallara uygun davranması gerekiyor.

aynı şekilde sen abi. şahsım adına konuşyim ben bilinçsiz scooter motosiklet kullanıcısı değilim. ama çoluk çocuk scooter alıyo deseydin olurdu. ben bu motosikletten ekmek paramı, aş paramı, çorba paramı kazanıyorum. konu başlığında kaza yapanlardan söz edilmek isteniyor ama konu gele gele yine gariban scooter şöförlerine geliyor o yüzden bu tür tartışmalara girmeyeceğime kendi kendime söz vermiştim sözümü bozdurdunuz bana. ben imzama yazıyorum Herkesi Allah korusun diye, parası olup R1 ya da bilimum vitesli motor alan arkadaşların ağzına sakız olmaktan kötülenmekten kurtulamadık. çarpan çarpar olursa da ölür gider ne yaparsa kendine. bırakın artık scooter'cılara laf atmayı yaa.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Yazdıklarımı iyi okumadığınızı düşünüyorum. Eğer biraz daha dikkatli okursanız ne demek istediğim çok açık. Bende 1 sene scooter kulandım herkez ilk seferinde bu yoldan geçiyor ama bilinçli olmak lazım demek istedim. Senin anladığın şekilde bende anlamış olsaydım kendi kendime de alınmam gerekirdi. Scooter kullanan herkeze bilinçsiz diye hitap eden bir kelime yok yazdığım yorumda. Tekrar söylüyorum ama, lütfen dikkatli okuyun.

Son düzenleme:
hemşerim çok doğru bi konuya el atmışsın bende bazan full korumalı yolda giderken ,kapladığı alan kadar kapasitesi olan bazı kendini bilmez motorcularlar ters yoldan geliyorlar ve bianda karşıma çıkıyorlar bide bisağ bisol yapıyo akrobat edasıyla sıyırıyo en kızdığımda yanımdan böyle geçerken suratında dalga geçergibi bi sırıtma oluyoya:pr:

Alıntı:digi_boy26
SELİMG´isimli üyeden Alıntı

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Yazdıklarımı iyi okumadığınızı düşünüyorum. Eğer biraz daha dikkatli okursanız ne demek istediğim çok açık. Bende 1 sene scooter kulandım herkez ilk seferinde bu yoldan geçiyor ama bilinçli olmak lazım demek istedim. Senin anladığın şekilde bende anlamış olsaydım kendi kendime de alınmam gerekirdi. Scooter kullanan herkeze bilinçsiz diye hitap eden bir kelime yok yazdığım yorumda. Tekrar söylüyorum ama, lütfen dikkatli okuyun.

ARKADASIM HAKKATEN ANLAMAKTA NEDEN BU KADAR ZORLANIYORSUNUZ YA AMMA ALINGANSINIZ BU KONU SCOOTER YADA R1 meselesı deıl saçmalamayın ya VE TOPIĞE yazı yazacak arkadaşlar yazılarınızı yazarken biraz dikkatli olun en sonund akapattırcaksınız topığı bunuda ben moderatöre şöylicem sonunda az dıkkatlı olun dıkkatlı yazın ya :cat::cat:

hemşerim çok doğru bi konuya el atmışsın bende bazan full korumalı yolda giderken ,kapladığı alan kadar kapasitesi olan bazı kendini bilmez motorcularlar ters yoldan geliyorlar ve bianda karşıma çıkıyorlar bide bisağ bisol yapıyo akrobat edasıyla sıyırıyo en kızdığımda yanımdan böyle geçerken suratında dalga geçergibi bi sırıtma oluyoya:pr:

teşekkür ederim dostum ama şöyle bir şey var bu tip kazalara karşı bir şekilde tedbir almalıyız ve eğitici olmalıyız

Son düzenleme:
Evet ne motorcular görüyorum.Aynaları yok (bilerek söküyorlar),kaskları yok,çevreye saygıları yok.Tabiki ondan sonra motorcu adam = serseri adam izlenimi ortaya çıkıyor.Neyse arkadaşlara bişey olmamış allahtan.Kimsenin kazaya belaya uğramaması dileğiyle.

ARKADASIM HAKKATEN ANLAMAKTA NEDEN BU KADAR ZORLANIYORSUNUZ YA AMMA ALINGANSINIZ BU KONU SCOOTER YADA R1 meselesı deıl saçmalamayın ya VE TOPIĞE yazı yazacak arkadaşlar yazılarınızı yazarken biraz dikkatli olun en sonund akapattırcaksınız topığı bunuda ben moderatöre şöylicem sonunda az dıkkatlı olun dıkkatlı yazın ya :cat::cat:

teşekkür ederim dostum ama şöyle bir şey var bu tip kazalara karşı bir şekilde tedbir almalıyız ve eğitici olmalıyız

abi sen egsozlarını actırdınmı hoc herkes cıkıs kafalarını ıkı delıklı yrı cıkarıyosda bana eger yaptıysan msj olark atarmısın memnunmusun dıye

abi sen egsozlarını actırdınmı hoc herkes cıkıs kafalarını ıkı delıklı yrı cıkarıyosda bana eger yaptıysan msj olark atarmısın memnunmusun dıye

kardeş ben egsozumu ellemedım orjianli oldugu gibi duruyor daha yenı motor elletmedım :cat:

az önce tem de arabayla gidiyordum sol şeritteyim orta şeritte bir motosiklet ama yanından gecerken farkettım motoru ne stoplar yanıyo ne farı yanıyo hıcbırseyı yok ya bu kadar vurdum duymazlık olmaz be abıcım ya gecenın 12 sı olmus arabalar ucak mısalı allah yardımcıları olsun valla:pr:

Son düzenleme:
o temde motosiklet kullanan insanlara imreniyorum zaten. ben motosikletle 120 - 140 arası ortalama bir süratle giderken bi uzun kollu t-şört bi kot pantolon bi yazlık ayakkabı, kıytırık bi gözlük, motorun da gücü yetmiyo bağırta bağırta yanımdan geçip gidiyolar. bir insan nasıl bu kadar rahat, nası relax ve "POZİTİF" olabilir ki :). hemde en negatif fikirlere açık olması gereken bir makinanın üstündeyken.

çok görüyorum kamyonun dibine girmiş adamları. kamyon değil fren, gaz kesse arka dingile yapışcaklar. allahın merhameti bol en azından :)...
biz de makas yapıyoruz. şeritten şeride geçip yakından takip ediyoruz ama makas yaparken 10 araba ilerisini 10 araba gerisini kontrol edip yapıyoruz. şeritten şeride geçerken aynadan araba görmesek de sinyal verip kafamızla geriyi kontrol ettikten sonra geçiyoruz. yakından takip ediyoruz ama kıvırabileceğimiz bi kenarından yeterli kaçış boşlukları varsa ve mecburi durumsa yapıyoruz. bu kardeşlerse motorun üstünde sevgilisine sms yazma cüretinde bile bulunuyor. sanki otomatik pilotu var bunların...

geçen birisini uyarma gereği hissettim. amca dedim. kendi iyiliğindir kamyonun dibinden gitme dedim. yaşlıca da bi amca. yarış motorun var diye hava mı atıyon deyip gitti.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar