benim de en sevmediğim iki güzergah var. biri bağdat caddesi diğeri de ümraniye civarları. ümraniye civarında korkunç şeyle roluyor. geçenlerde ışıklarda durmuş beklerken aynadan hızla bir kamyonetin geldiğini gördüm. kırmızıda duruyorum muhtemelen bana çarpacaktı. herifi durdurdum ve ne oluyor dedim. eceline mi susadın lan çekil önümden deyince adama dalacaktım. fakat başka birine böyle daldım ve başıma bela oldu. bir daha olmasın diye basıp gittim.
Bağdat caddesinin,gidiş-geliş olduğu zaman görecektin Metehan,bu neki hehe![]()
ah o zamanlar sahilyolu mu vardı ? sahilde kumdan kale yapardık o vakitlerde , caddede ise chevrolet impala'lar , Nova'lar , kadıkö'e giden uzun chevroletler vardı ,
arabalar yol kadardı ama trafik yoktu , taksici dolmuşçu abiler beyefendi ağır abilerdi.
hey gidi hey , zaman geçtikçe hayatlar çürümeye başlıyor...
+ bir milyon aynen böyle
hafta sonları ise avrupa yakası sarıyer ortaköy arası sahil yolu aman allahım bir ızdırap
Bağdat caddesinin,gidiş-geliş olduğu zaman görecektin Metehan,bu neki hehe![]()
diğer başlıkla ortaya karışık olmuş bu
ben çocukluğumu özledim....:cherry:
Metehan telefonumu buraya mı yazayım? özelden mi atayım...??
kalabalık olmasın bana bişey kalmaz dersen özelden atarım:queen:
sende bunlardan birisin mete_han , iki hafta önce hafta sonu atom karınca kıvamında Erenköy Beyaz Fırının oradan yukarı ters yönden Caddeye doğru boşluk arıyordun geçmek için...:bounce:
vay anasını bee...:queen: üzerimde ne vardı peki...bi tarif etsene...
desene yakalandık sana...yahu bi el etseydin...ben Caddeyi bilmiyorun işin aslı yeni yeni öğreniyorum...o an çakallık mı yapıyordum yoksa gerçekten bir yol arayışı içindemiydim hatırlayamadım...yani yol bilmeyen sürücünün yaptığı hayvanlıkları hoş görmek gerekiyor...birde bayan sürüclere küfür etmeye kıyamıyor insan...nazikce sırıtıp göynünüzü alabiliyor...
abi ben olması gereken yönden sana doğru geliyordum artçılı siyah xx ile ,
sendeki ifade süperdi , en ileriye ufka doğru bakan gözler , çatık kaşlar , atom karınca kaskının içinde sıkışmış yanaklar , sinirli bir halin vardı...
tırstım yanaşmadım :cherry:
abi inanırmısın benim hafızam süperdir...bir 1100 xx görseydim muhtemelen kafamda bir done olarak yer alırdı...artık nasıl kafam Leyla ise işi gücü bişeyi düşünmüşsem bahsettiğin tarihlerde (Cumartesi olacak) Caddedden bunalıp üst yola çıkma denemelerimde yolu bir türlü bulamayıp (minibüs yolundan TEM e bağlanmak) her kestirme yol denemelerimin ters yola çıkmasının verdiği bir sinir harbini yaşadığımı hatırlıyorum...enteresandır Caddede ise yanımdan geçen tüm motosikletleri detaylarına kadar inceleyip kafaya yazıyorum...bir gün patron yanımdayken bir motoru izlerken öndeki araca hafiften dokundurdum...
dalgın kafayla arac sürmekde sakat...mesela sen orada bana selam versen ben muhtemelen bana ters gittiğim için uyarıda bulunan biri zannedip tersleyedebilirdim...hem suçlu hem güçlü misali...
ama genelde hatalı isem o moda girmem...yani öncelikle iletişim kurarım sonra mesele girerim...teşhis tedavi...
Cadde beni çok geriyor...inan yolu uzatıp hem TEM den Seyrantepeye geçiyorum...sırf Suadiye Göztepe Parkı arasındaki trafikten kurtulmak için...üst yol var kestirme ama orasıda çok hareketli...
kaskımda beden olarak küçük xl...o da ayrı boğuyor namussuz...
bir zamanlar tayland boksunda önemli başarılara imza attım...bu bağlamda kalıpda geniş olunca bende anlamsız bir keskin sert bakış sendromu başladı...doğal halim 3.şahıslara çok sert gelebiliyor...dövüş sporlarında yüz ifadesi hep sert olduğundan istem dışı bir refleks galiba...
İstanbul' da gezilir:cat: tozulur:cat: ama yaşanmaz.:farao:
Geçen gün okula bağdat caddesinden gideyim dedim gezinti olsun diye. Öğle saatleri idi. O kadar sık bir trafik vardı ki araçların arasından motoru geçiremedim. Kendimi otomobille gidiyormuş gibi hissettim bir an. Ama istanbulda motosiklet kullananlarda dedikleri gibi aracı önceden sezme olayı gelişiyor ki bu çok önemlidir gerçekten.
Ayrıca Bağdat Caddesi başlığı altında şunu belirtmek isterim ki Anadolu Yakası MT olarak toplanıp mangal yapalım! Atalım sucukları mangala yağları damlarken pişirip alalım ekmeğin arasına, yanına közlenmiş biberleri dizelim. Yanına kola(motorsuz gelenlere başka içecekler :queen: ) Güzel olmamı?
İstanbul' da gezilir:cat: tozulur:cat: ama yaşanmaz.:farao:
Abi sadece cadde deil ki istanbul'da motor kullanan tüm arkadaşlar büyük saygım var.Ben otomobil kullanıcısıyım ve motorcu arkadaşlarımı her daim kolluyorum trafikte.Yıllardır da cesaret edemiyorum bu salak şoförlerle dolu trafiğe motorla adım atmaya.O kadar kötü olayla karşılaşıyoruz ki.Hepinizi önce korumalarınız sonra da Allah korusun.![]()
"vay be ben neymişim" endişesi çok oluyor o muhitin vatandaşında demekki
Abi Sen Seyrantepeli olduğun için Caddenin mevcut düzeni sana garip gelmiş olabilir.. Caddenin olayı bu.. "Herkesten ve herşeyden" evet slogan bu olmalı