İstanbul’da tartışmalı kaza: Motorcu mu haklı, taksici mi?

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Motorcu habire milletin şeridini taciz etmiş, ben aralardan geçerken arabaların fren yapmasına sebep olmuyorum, bu beni utandırır ve kanunen yasak zaten.

Bir aracın önüne geçebilmeniz için onun ile aranızda takip mesafesi kadar boşluk olması zorunludur, motorcular bu kurala uymuyor, bir arabayı tam sollamadan önüne kırıyorlar ve arabacı da motoru ezmemek için frene basıyor.

Ben artık zibidi motorculardan nefret ediyorum, midemi bulandırıyorlar...

Benim düşüncem böyleydi ama bir insan evladı çıkıp bana şu taksicinin hareketini açıklayabilir mi? Ne yapıyor o geri zekalı?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
Yani aralardan geçmek yasaksa niçin bunu yapmakta ısrar ediyor ki motorcular ben anlamıyorum. Bir sebebi var ki yasak çünkü, şekilde görüldüğü gibi.
...
Ha ben de motor kullanırken asla aralara girmemeye özen gösteriyordum ama bu sefer sağdan-soldan beni zorla şeridimin dışına ittiren dört tekerlekli hayvanlar olmuştu. Hani, nizami kullanmana da izin vermiyorlar.

Zaten bu ve bunun gibi sayılamayacak kadar hayvanlıklar yüzünden motorculuk hayatımı noktalandırdım 2 sene kadar önce. Değmez bu mağara adamları seviyesindekiler yüzünden ölmeye-sakat kalmaya. Sen istediğin kadar nizami, kurallara uygun, dikkatli kullan motoru, beş para etmiyor.
Böyle düşünüyorsan zaten kararın isabetli olmuş. (Hepsi uygun koşullarda ve uygun şekillerde olmak kaydıyla) Lazım geldiğinde aralara girmeyeceksen, emniyet şeridini kullanmayacaksan şehir içinde ulaşım amaçlı olarak motosiklet kullanmak kelimenin tam anlamıyla enayilik olur çünkü. Ulaşım için yaz / kış günlük motosiklet kullandığım zamanlarda kurallara aykırı olan bu yaramazlıkları usturuplu bir şekilde yaptığımda yıllık 12 gün vakit kazancım oluyordu. Müthiş bir şey. Sebebi bu yani. Bazı insanların vakti ziyadesiyle değerli oluyor...

Motosikleti
Yok
Böyle düşünüyorsan zaten kararın isabetli olmuş. (Hepsi uygun koşullarda ve uygun şekillerde olmak kaydıyla) Lazım geldiğinde aralara girmeyeceksen, emniyet şeridini kullanmayacaksan şehir içinde ulaşım amaçlı olarak motosiklet kullanmak kelimenin tam anlamıyla enayilik olur çünkü. Ulaşım için yaz / kış günlük motosiklet kullandığım zamanlarda kurallara aykırı olan bu yaramazlıkları usturuplu bir şekilde yaptığımda yıllık 12 gün vakit kazancım oluyordu. Müthiş bir şey. Sebebi bu yani. Bazı insanların vakti ziyadesiyle değerli oluyor...
Benim vakitle işim yok, ulaşım amaçlı da değil, keyif almak içindi sadece. Anlayacağın herkesin bakışı farklı bu makinaya.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Benim vakitle işim yok, ulaşım amaçlı da değil, keyif almak içindi sadece. Anlayacağın herkesin bakışı farklı bu makinaya.
İşte ulaşım için kullanan o işleri yapar, çünkü yapmazsa motosiklet kullanmasının bir anlamı kalmıyor. Keyif için sürülecekse onun yeri de pek şehir içinde olmuyor zaten... Egzoz gazı solumanın nesi keyifli? Hele bir de yaz ayında sıkışık trafikte yanında / önünde fanı tam hız çalışan bir otobüs de varsa of aman of... Vakit kazanmak keyifli ama; başka türlü 1,5 saatten önce varamayacağın evine 30dk'da varmak bütün bu cefaya değer.

ben önce taksiciyi eleştireceğim. yahu sola manevra yapıyorsun da, sol şerit dolu be mübarek. hamle yaptığın yerde kapalı kasa kamyon var. n'apıcan, kamyonun üstüne mi çıkıcan? herhalde, arkadan gelen görsün ve yavaşlasın, ben de kamyonun arkasına geçeyim düşüncesiyle hamle yaptı.

motorcu arkadaşta pek kabahat bulamıyorum. keşke, bazı avrupa ülkelerinde olduğu gibi kural haline gelse. ikinci şeritle üçüncü şeridin arası motorlar için geçiş yoludur diye kurallara girse; biz de boşuna tartışmasak. kurala göre evet, bir şeridin içinde gitmemiz gerekiyor. duran trafikte ben arabaların arasından geçmiyorum diyebilenimiz çok az çıkar. motosiklet bu sayede pratik bir ulaşım aracı oluyor, bu sayede bir yere motorla gitmek arabayla gitmekten daha kısa sürüyor. kimseye zararımız yok. eleştirdiklerine bakmayın, arabacılar da geçebilecekleri bir boşluk görmeyiversinler ne aralara giriyorlar.

böyle aralardan derelerden giden arkadaşların bir kısmı hakikaten işi abartıp yardıra yardıra gidiyorlar. bu videodaki arkadaşımız öyle yapmıyor, kontollü ve trafiğin akış hızından biraz daha yüksek hızlarda, hemen tepki verip durabileceği hızlarda gidiyor. sanki taksinin hamle yapacağını kestiremedi ve o yüzden çarptı. taksiyi görür görmez, kamyonetin arkasına doğru manevra yapacağına fren yapsa büyük ihtimalle kurtarırdı.

Motosikleti
Honda Forza 250
Saymadım da kısacık videoda motosikletli arkadaş 20-25 defa hatalı araç geçişi yani kural ihlali yapıyor, en son taksici hafif sola kırıyor, solunda da kamyonet var yani başkasının önüne felanda kırmıyor bu arada girmemesi gereken yere yönelen ve giremeyeceğini anlayan motosikletli kendi kendine panik yapıp kamyona çarpıyor. Bu olaya göre motosikletli yüzde yüz haklıdır çünkü delidir ne yapsa yeridir.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Inazuma
Sadece yazıları okusan sanarsın ki arkadaş akan trafikte makas atmıyor, sakin sakin trafiğin hızında (ki yeterli bir hız) ilerliyor.

Aşağıdaki arkadaştan tek farkı, bence aşağıdaki arkadaş daha yetenekli

Bi de öndeki araç sola azıcık yeltendi diye böyle panik yapıyorsa, ön frene öyle garip basıyorsa, eğitimden önce parayı kamerayı vermeyi daha uygun görüyorsa bence haksız. Bu olaydan bağımsız, genel olarak haksız...

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Tartışmaya açık kaza görmüyorum. Motorcu haksız nokta don lastiği gibi uzatmaya da, tartışmaya da gerek yok. Burada patlamasa başka yerde aynı kazayı yapacaktı.

Motosikleti
Arora kasırga
Motorcu ortadan hızlı gidiyor + panikle ön frene abanıp gidon kırıyor.
Az yavaş gidip gidonu kırmadan dümdük fren yapsa hiçbir şey olmazdı.
Ön fren kullanma alışkanlığınız var ise benim gibi,kesinlikle ama kesinlikle gidonu düz ve sabit tutarak fren yapin.Bir kez bunun golünü ben de yedim.Soluma yatıp devrildim.
Ön lastik düz durursa yer ile teması fazla ve sürtünme katsayısı sebebiyle ani fren yapabiliyorsun.Ancak gidonu sağa ya da sola çevirdiğinde bu temas alanı azalıyor,tutunma devre dışı kalıp kayıyorsun.

Motosikleti
Cbr 650F
motor sürücüleri olarak bu konuya biz dikkat etmeliyiz. taksici her aradan motor geliyor mu diye kontrol edemez yada diğer sürücüler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar