İstanbul'da şehir içi kullanılacak scooter tavsiyesine ihtiyacım var.

Herkese merhabalar. 1-2 haftaya inşallah A ehliyetimi alacağım. 4 aydır 50/125cc scooter kullanıyorum alışmak için almıştım. Şu anda ehliyeti alır almaz yeni scooter'a geçmek istiyorum. 150-250cc arası bir motor düşünüyorum açıkçası.. bütçem: maksimum 200-250 belki çıkar.

Kullanım amacım: İşe git gel (otoban kullanılacak) ve şehir içi gezinti. Şehirler arası kullanmayı düşünmüyorum. İstanbul trafiğinde aralara girmek rahat sürmek önceliğim. Örneğin joymax çok uzun ve büyük geldi gözüme sanki işimi görmeyecek gibi..

Sym Joyride300'de hoşuma gitti joymax'e göre ebatı daha ufak geldi. Kymco'da KRV 200 var.

Sym ve Kymco arasındayım daha çok ama camia da yeniyim sizlerden marka/model önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Honda Adv 350 öneririm. Yoğun trafikte dahi ayağını yere koymadan yavaş sürüşle ilerlersin. Çok dengeli çok kabiliyetli bir scooter. Bagaj ve çanta çok işine yarar. Hyundai i10 kadar bagaj hacmi var :)
Cam dar ve kısa onu da deflektor ile uzatırsın ama genişlemez :)
Yakıtı ani kalkış ve yüksek sürat kullanırsanız 4.7 civarı. Sakin kullanirsaniz 3.8-4 bandında dolaşır şehir içinde.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
forza ya da xmax 250 de olabilir. istanbulda otoban kullanacaksanız tem otoyolunda çok rahat gidiyor, sabah trafiğinde de emniyet şeridinden rahat gidersiniz.

Motosikleti
Yok
Ben bir dönem N-max 155' kullanmıştım ve çok keyif almıştım o fıtı fıtı motordan. Bursa'dan İstanbul'a dahi gitmiş ve dönmüştüm onunla, en ufak bir sorun yaşamadan. Benim gibi sakin kullanmayı seven birisiysen, hem şehir içinde seni yormaz-üzmez, hem de istersen tüm Türkiye'yi dolaşırsın onunla.

• Beğen
Tepkiler: Ged

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Aslinda tem'e cok cikmayacaksan piaggio medley 150 de mantikli bir alternatif. Ikinci elde 1 2 yasindakiler 160-190 bin tl arasi bulunuyor. 100 km hiza cok cabuk ulasiyor ve aralardan derelerden cok rahat geciyor. 3000km istanbul ici kullanmistim.
Ornek:

@Nikkfurie sym joyride 300 kullaniyor, cok da memnun. Birazdan yazar muhtemelen🙂
Medley'in akü cortlayınca bir kaç gündür Joyride ı kullanıyordum , gazı açınca keyif veriyor namussuz , akşam yeni aküsünü taktım Medleyin , Joyride dan inip buna binince gitmiyormuş bu dedim ama hafiflik şehir içinde çok büyük avantaj , aralarında 50 kg var ve Istanbul trafiginde yine Medley favorimdir 😊

sık sık otoyol kullanan , tek motoru olup şehir içi şehir dışı gideceklere Joyride ı tavsiye ederim , özellikle yolcu ve yük olacaksa 120 lere kadar yağ gibi akıyor..
yakıt tüketimi de gayet başarılı , soguk hava ve şehir içi kullanım şartlarında 3 litrelerde dolaştım , otoyolda 120-140 civarı hızlarda 4 litrelere çıkar , 150 ye kadar tırmanıyor , youtube'da benim yarı kilomda herifin teki 160 küsüre çıkarmış makinayı..

Medley'in akü cortlayınca bir kaç gündür Joyride ı kullanıyordum , gazı açınca keyif veriyor namussuz , akşam yeni aküsünü taktım Medleyin , Joyride dan inip buna binince gitmiyormuş bu dedim ama hafiflik şehir içinde çok büyük avantaj , aralarında 50 kg var ve Istanbul trafiginde yine Medley favorimdir 😊

sık sık otoyol kullanan , tek motoru olup şehir içi şehir dışı gideceklere Joyride ı tavsiye ederim , özellikle yolcu ve yük olacaksa 120 lere kadar yağ gibi akıyor..
yakıt tüketimi de gayet başarılı , soguk hava ve şehir içi kullanım şartlarında 3 litrelerde dolaştım , otoyolda 120-140 civarı hızlarda 4 litrelere çıkar , 150 ye kadar tırmanıyor , youtube'da benim yarı kilomda herifin teki 160 küsüre çıkarmış makinayı..
joyride'a yükselmiştim ama şimdi istanbul trafiği için kilosu daha düşük önermeniz düşündürdü beni :unsure:

Ged

Motosikleti
joyride'a yükselmiştim ama şimdi istanbul trafiği için kilosu daha düşük önermeniz düşündürdü beni :unsure:
Ben medleyden forzaya gectim. Teme cok cikmayacaksan, sehir disi yapmayacaksan medley. Yok, temi cok kullancam, ustune arada kacarim uzun yol yaparim dersen joyride.
Yalniz yakit tuketimi medleyde sehiricinde 1,9-2 lt civarindayken forzada 3,5 civari, joyride da benzer tuketir forzayla muhtemelen. Tercih senin. Bi de ikisini de kendi gozunle gor, bi otur, kurcala, o zaman daha rahat karar verirsin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

NIkinin medley 150bini gecmisti bu arada

Ben medleyden forzaya gectim. Teme cok cikmayacaksan, sehir disi yapmayacaksan medley. Yok, temi cok kullancam, ustune arada kacarim uzun yol yaparim dersen joyride.
Yalniz yakit tuketimi medleyde sehiricinde 1,9-2 lt civarindayken forzada 3,5 civari, joyride da benzer tuketir forzayla muhtemelen. Tercih senin. Bi de ikisini de kendi gozunle gor, bi otur, kurcala, o zaman daha rahat karar verirsin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

NIkinin medley 150bini gecmisti bu arada
Ocak itibariyle çalışacağım yer Çekmeköy'de olacak. Genelde suadiye-çekmeköy veya altunizade-çekmeköy arası yol yapacağım. 150cc daha çok mu işimi görür

Ocak itibariyle çalışacağım yer Çekmeköy'de olacak. Genelde suadiye-çekmeköy veya altunizade-çekmeköy arası yol yapacağım. 150cc daha çok mu işimi görür
yazdığın güzergahı sürekli kullanacaksan Medley , Pcx , Nmax yada Sym JetX gibi 125-150 cc 130 kg civarı tüm sukuterler iş görür , bunlar trafik açılınca 100 km üstü hızlarda tat vermezler , hele iki kişi isen rampalarda 80 e çıkabilirler ancak , bende aynı güzergahta sürüyorum , hafta içi sürekli Medley ile çıkıyorum , hafta sonu ise Joyride daha keyif veriyor..

250-300 cc ler genelde 180 kg civarıdırlar ve yoğun trafikte yada dar alanda park ederken , evirip çevirirken biraz yorabilirler ama iki kişi bile olsan 100-120 gibi hızlarda daha konforlu şehirler arası bile gidebilirsin..

artık tercih sana kalmış , Medley al desem otoyola çıkınca yetmiyor dersin , Joyride al desem şehir içi dur kalk , aralardan geçmeli trafikte yoruyor bu dersin 😊

• Beğen
Forza250 de gecen ay kampanya vardı. Çantasız peşin 280 e bırakıyorlar.

Ged

Motosikleti
forza 250 alın derim bütçeniz kısıtlı ise honda sh 125 tavsiye ederim
Shi kapali alanda denemistim, manevrasi, hizlanmasi medleyden kotu. Pcxin de o kadar iyi degildi. Pcxin fiyati bu kadar artmasaydi bizim millet shin yuzune bakmazdi.
Tabi shda da 175bine vade farksiz 12 taksit var, pesinde de muhtemelen liste fiyatindan indirim yaparlar. Ama canta, on cam vb ekleyince fiyat gene yukari cikar.

sh da ön arka abs mevcut ayrıca lastık ebatları büyük süspansiyonlarıda gayet iyi şaşırdım yorumunuza ön cam ve çanta tabiki çok pahalı yetkılı servisde 35 bın istiyorlar çantaya en son ön cam 12 bin tl idi bence bu fiyatlar çok saçma 165 e peşin veriyorlar bu arada bayilerde tabiki karar sizindir.

• Beğen

Ged

Motosikleti
sh da ön arka abs mevcut ayrıca lastık ebatları büyük süspansiyonlarıda gayet iyi şaşırdım yorumunuza ön cam ve çanta tabiki çok pahalı yetkılı servisde 35 bın istiyorlar çantaya en son ön cam 12 bin tl idi bence bu fiyatlar çok saçma 165 e peşin veriyorlar bu arada bayilerde tabiki karar sizindir.
Ben de kullaninca cok sasirmistim. Medley ile kiyaslayinca benim yorumum boyle. Bir de medley 155cc, sh 125 cc, performans farkini anliyorum ama surus farkinin nedenini anlayamadim, birebir rakibi cunku.

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Piaggio Medley’i araştırınca baya olumlu yorumlar gördüm. Sadece servis ve parçaları tuzlu olabilir gibi geldi. Siz daha iyi bilirsiniz öyle mi ? Yoksa beni çok çekti.

Alakasız birde çevremde 1-2 tane uzun süredir freccia 150 kullanan var. Çok memnun ve öneriyorlar. Ön yargımdan dolayı yanaşmıyorum. Sizin fikriniz nedir ?

• Beğen
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Piaggio Medley’i araştırınca baya olumlu yorumlar gördüm. Sadece servis ve parçaları tuzlu olabilir gibi geldi. Siz daha iyi bilirsiniz öyle mi ? Yoksa beni çok çekti.

Alakasız birde çevremde 1-2 tane uzun süredir freccia 150 kullanan var. Çok memnun ve öneriyorlar. Ön yargımdan dolayı yanaşmıyorum. Sizin fikriniz nedir ?
Maalesef Piaggio TR distribütörü Doğan Trend de yedek parça fiyatları çok tuzlu , mesela Ngk marka bujisini servis 800 liraya satarken ben Ngk bayiinden birebir aynı kodlu bujiyi 250 liraya aldım , diğer sarf malzemelerde de durum aynı, oysa Yunan a gittiğimde filtre , balata , baga , kayış gibi zımbırtıları bedavadan biraz pahalı paralara aldım ,
avuç kadar sinyali bile 7-8bine satıyor bizimki , grenaj parçalarını yazmak bile istemiyorum yuh dersiniz..

Lakin motor çok güzel , uzun boylular için çok konforlu bende deveden biraz kısayım bu sebeple seviyorum keratayı 😅

bu arada 145.000 km deyim 4000 km de almıştım , şehir içinde bildiğin topaç gibi , yol tutuşu , freni efsane , sele altı efsane ötesi , büyük teker çapına rağmen iki kask artı motosiklet montu alır , uzun yolda da çok kullandım , defalarca İstanbul Turgutreis , 4-5 defa Karadeniz turu bir defada Tiflis'e kadar İstanbul'dan çıkıp 2500 km falan gittim , gayet keyifli yolculuklardı 😊

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar