Cevizlivağ petrol yakın oraya uğruycam, sıcak motora su vurmam ama ne kadar soğuması lazım acaba gölgede 30dk beklesem filan yada belli Bi derecesi varmı motorda gösteriyor dereceyi
Motorun soğumasinin önemi yok arkadaş. Yağmurlu havada motor kullaniyorsun motora birşey mi oluyor. Sen kafana göre takıl on dakika istersen bekle yeter. Fazlasına gerek yok
Motorun soğumasinin önemi yok arkadaş. Yağmurlu havada motor kullaniyorsun motora birşey mi oluyor. Sen kafana göre takıl on dakika istersen bekle yeter. Fazlasına gerek yok
yağmur yağarken sürmeyle motor sıcakken yıkama arasında nasıl bağlantı kurdunuz acaba açıklar mısınız?
bağlantıyı merak ettim hocam
Yagmurun yukardan yağdığını yani direk motora haşırt diye gelmediğini ve seyrekliğini düşünürken bir anda direk sıcak motora tazzikli su vurmanın benzerliği nedir
Bağlantı yok mu?
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:22 ----------
Senin ayakların hiç ıslanmıyor mu yağmurda? Hiç mi yağmurda trafikte durduğunda manifoldlardan buhar çıkmadı? Nereden geliyor o buhar?
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:24 ----------
Not: Yoldan, özellikle motorun iyice ısınacağı kadar yoldan gelindiğinde bir 10-15dk beklemeden yıkamaya başlamamak bence de mantıklı, ama abartmaya da gerek yok...
Hocam neyin tartışmasını yapıyoruz ben o kısmı anlamadım.
Sıcak bir maddeye soğuk ve basıncılı su vurmak zarara neden olabilir, basit bir fen bilgisi konusu.
Çaycılar bile bardak catlamasın diye cay doldururken bardağı önce sıcak su ile calkayalıp genel olarak ısınmasını saglarlar.
Verdiğiniz örneğin hala sabit ve basınclı su vurma ile alakası yok. Yoldaki birikintiler sabit ve basınclı konusuna yakın bile değil. Yağmur konusu sabit ancak o da motoru yıkarken ki gibi yandan direk motora basınclı olarak vuracak şekilde yağmıyor.