Arkadaşlar, öncelikle Anadolu Yakası'nda methedilen yerler küçük cc'li motorlarla (honda beat) da ilgilenir mi, onu merak ediyorum. Avrupa yakasında oturan biri olarak mototal, ali esengül ve D&B honda bayilerinden hangilerini tavsiye edersiniz?? Ya da şunu da sorayım. Avrupa yakasında öneribileceğiniz bir bayi var mı? (Otosever hariç ki hikayeyi paylaşacağım)
Bu arada, ben motorumu otosever'den almıştım. Ama servisinden memnun kalmadım. Bakımlardan sonra motorda sorun çıkmasa da bakım sırasında tabiri caizse "müşteri öpüyorlardı". Eleştiren arkadaşlar sadece eleştirmiş, tam olarak ne olduğunu anlatmadıkları için memnuniyesizliğe neden olacak 1-2 unsurun paylaşılmasının isabetli olacağını düşünüyorum:
Beat'i hususi araç olarak kullandığım için bakımına özen gösteriyor ve her 4.000'de bir aksatmamaya çalışıyordum. İlk 8000'de tahrik setini değiştirdiler, gayet normal karşıladım. Fakat, 12.000 bakımında da değiştirmeye kalkınca, bir önceki bakımda değiştiğini hatırlattım. Bunun üzerine bilgisayardan bakmış olacaklar ki, hallettiklerini söylediler. Motorla ilgilenen ustanın yanına gidip nasıl hallediğini sorduğumda, 1-2 bilyede sorun olduğunu kendileri değiştirdikleri gibi yuvarlak laflar etti. Klasik olarak 16.000 bakımında da (16.000'in sonunda doğru götürmüştüm) bu tahrik seti değişti. Öncelikle, bildiğim kadarıyla, hiç bir motorun 4.000'de tahrik seti değişmez. Manyak olmak, dağda bayırda, ölçüsüz, hor bir şekilde kullanmak lazım. İkincisi ne oldu da o bakımda hemen halledilmişti. Ayrıca dışarıdan çok daha fazla fiyata değiştiriyorlardı, servistir, orjinaldir vs. geyiklerinden pek ses çıkarmadım.
Ama asıl bomba bu 16.000 bakımında, akü değişiminde yaşadığım bariz olay: Motorun aküsü değişecekti. İnternetten (kendi sitelerinden) daha önce bakmıştım, fiyatı 45 TL nakit yazıyordu. (şimdi de kontrol ettim, 47.50 TL olarak gözüküyor, bu olay başıma 8-9 ay önce geldi) Bir baktım 70 TL fiyat çıkardılar. "Ee, internette 45 TL yazıyor." diye uyarınca Refik Bey'i, kendileri "Haa, öyle mi" deyip lafı yine gevelediler ve bu uyarım üzerine 45 TL talep ettiler. Bu oraya son gidişim oldu ki, motorun garanti süresi de bir sonraki bakım zamanı geldiğinde dolmuştu.
Bu olaylar üzerine bir önceki bakımını özel bir serviste yaptım ama iyi niyetli olsalar da, çok yeterli olmadıklarını düşündüğüm için gerçekten dürüst, iyi niyetli ve işin ehli bir honda servisi arıyorum. Tamam, sezar'ın hakkı sezar'a.. otoseverin servisinden sonra motorda bir sıkıntı olmuyordu, (ee ne de olsa motor honda, üstelik yeni, üstelik bakımını düzenli olarak yaptırıyordum) nitekim honda bu konuda titiz davranıyordur ama dediğim gibi kendileri özellikle hususi motor sahiplerini "yolmayı" seviyorlar. Kısacası otosever=parasever diyebilirim.
Ayrıca bunları buraya yazmayı kendime görev biliyorum. İletişim çağındayız, nasıl bu şekilde günü kurtarmaya çalışmak istediklerine anlam veremiyorum. Kendi bindikleri dalı kestiklerinin farkında değiller. Üstelik google'da "en iyi honda motor servisi" aramasında bu sayfa üst sıralarda çıkıyor.. Motorunu gözü gibi bakacak ve dürüst bir hizmet almak isteyenler ona göre hareket etsinler..