İstanbul- Thassos Adası Yunanistan-İstanbul 1362 KM...18-25 Agustos 2012

Merhaba Arkadaşlar,

En son yaptığım Çanakkale, Asos ve Cunda gezisini sizlerle paylaşmıştım..Motorumu aldıktan sonra hayallerimi hep yapmak istediğim yurtdışı seyahati süslemekteydi..Kız arkadaşımla beraber daha önce çantalar ve artçı ile gercekleştirdiğimiz Asos provasinin rotasını bu sefer Yunanistan'in Tassos adasına doğru çevirdik. Tassos adasina varmak için İpsalala'dan çıktıktan sonra sıra ile Dedeagac (Alexandroupolis), Komotini, Xanti'yi gectikten sonra Kavala Komotini'ye variliyor (450 KM civari eger yolda baska yerlere ugranmazsa) ve oradan da Thassos feribotuna bindikten sonra 45 dk. içinde Thassos'tayiz diye düşünüyorduk ki arife gününde yola çıktığımızı göz ardı etmişiz :)))...Yollar Tekirdağ civarında rezaletti.. Yollarda Km.lerce kuyduk vardı. İşte hayatımda bir daha motosiklet kullama kararını almamdan dolayı Allah'ın ne kadar şanslı bir kulu olduğuma yeniden dualar ettim..Emniyet şeritleri dahi tıkalı idi ve bende toprak yollardan, tepelerden her yerden kaçmaya çalıştım elimden geldiğince..Ve sınıra geldiğimde de oradaki kuyruğu gördüm ve araç sahipleri birşey demediler de en one kadar ilerledim..Aslında ben böyle şeyleri sevmem ama o sıcakta üzerimize gelen güneş bana başka yok bırakmiyordu. Yani sözün özü kardeşlerim, asla ve asla arife veya bayram yakinlari bu denemelere girmeyin..ya birkaç gün önce ya da birkaç gün sonra yapın ne yapacaksanız..

Rotam aşagidaki gibiydi....

Uploaded with ImageShack.us

Thassos'a vardıktan sonra yarım saatlik zevkli, virajlı ve guzel bir yolculuktan sonra kalacagımız otele vardık...

18 Agustos 2012 saat sabah 6.00.. Suadiye'de benzinimizi doldurmamizla baslayan yolculugumuz...

[IMG=http://imageshack.us/a/img16/9760/dscf5094p.jpg][/IMG]

Bizim memurlarin her seyi tek tek kontrol edip yavas yavas islemleri halletmelerinden sonra artık sınırı geçmistik...

Ve ilk yoldaki ilk rotamız Dedeagaç idi..Küçük bir kasaba ve her yer motosikletlerle dolu..Oldukça misafirperveler ve hiçbir şekilde devletlerin pis politikalarinin yaratmaya çalıştığı düşmanlık halkta izlenmiyor...

Ve 45 dk Thassos limanina seyahat edecegimiz feribota bindik.. Thassos adasinin etrafı 90 kusur kilometre. Gayet guzel, virajlı, yesillik ve deniz manzarali, cok derin calismalar yapilip ustlerinde yamalı don gibi duran yollari yok bu kucuk adanın..yollari gercekten cok guzel. Nereye giderseniz sezlong bedava (bizdeki yamyamlar gibi degiller), sadece meyva suyu, soguk kahvelerinden (frape), bira icmeniz yeterli..hatta ben denedim..icmedim gelip neden icmedin diyen olmadi..genelde cafelerde wi-fi (kablosuz internet) var..Ama anlamadim simdi bunlar turizmi bizim kadar bilemiyorlar :))

Bu arkadas gelirken de giderken de feribottaydi

şahane olmuş abi
masraflar yönünden nasıl geçti? kısaaca bilgi verir misin?

Okan Kardesim...7 gun kaldik orada..bildigin uzere Turkiye'den ayrilinca benzin masraflari daha da dusuyor..otel 50 Euro 2 kisi..yemek, icmek sana bagli ama buraki tatil yorelerinden cok ucuz bana gore...1 kisi gece 15 Euro ya doyar insan..otele kahvalti dahil fiyat..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar