[İstanbul - MT]

Şu an için sorduğum kurslar kesin cevap veremiyor, kimisi Haziran'da motor sınavına gireceksin arkasından direksiyon sınavı diyor, kimisi de yok motor sınavı kalktı sadece direksiyona gireceksin diyor. Belirsizliği sevmediğimden Ağustos'a bıraktım hem biraz daha pratik yaparım hem de sınav sistemi kesin belli olur. Bu arada fiyatlar için ne dersiniz?

arkadaşlar selamlar. dikkat edin lütfen kadıköy ataşehir ve üsküdar bölgelerinde bilhassa pizza kuryeleri ve dağıtım kuryelerine sıkı denetim başlamış. beni kadıköyde durdurdular herşey tamdı. ama kısa far ampulüm sönüktü. sadece uzun yanıyordu. uzun kısa yap dedi. yaptım kedi gözü yandı. işlem yapacağız kısa farınız yanmıyor dedi. bende ampullün daha yeni takıldığını ve serviste ancak değişim yapabildiğimi gece trafiğe çıkmadığımı söyledim. şimdi garantiye geri götüreceğim dedim. bu seferlik böyle olsun bundan böyle motorsikletlilere titiz yaklaşıyoruz dediler. ben oradayken en az 5-6 tane pizza dürüm dönerci damacana kuryesine bolca ceza kestiler. dikkatli olalım

herkese iyi akşamlar gecen cumartesi yamaha crypton ile edirneye gittik sürekli son hızla gidip geldik ... pazar günü dönüşte şirinevlere 10 km kala motoru 4. vitesten 3. vitese çekeyim dedim ayağımı attım boşa gitti ayağım iki kez denedim bir baktım ki bizim yani yamaha cryptonun VİTES PEDALI düşmüş ... hayatımda böyle bi sorunla karşılaşanı görmemiştim:))))) son zamanlarda çok boşluk oluşmuştu o pedal da servise sordum birşey olmaz demişti....

Merhaba arkadaşlar forumda ilk mesajımdır,umarım doğru yerde yazıyorum. Uzun zamandır içimden motosiklet alma isteği var artık iyice depreşti, yakın zamanda aranıza katılacağım. Fakat şu an için ilk hedef A2 sınıfı ehliyet. Bakırköy'de uygun kurs yerlerine bakıyorum. Birkaç yerden fiyat aldım fakat içime sinmedi. 29 Haziran sınavına girebilmem için en geç 7 Haziran'a kadar kayıt yaptırmalıyım. Aldığım fiyatları sizlere bir sorayım dedim. B'den A2'ye fark. Yeni yönetmeliğe göre teorik sınav olmayacak, sadece direksiyondan sınava girecekmişim. Bu arada kafam karıştı başka bir arkadaş ta yazılı sınav, direksiyon sinav, ehliyet harcı, kart parası ayrı ayrı sonradan ödeyeceksin dedi ! Gelelim aldığım tekliflere:
X kursu 400 TL, kurs parası istedi. Pratik motor eğitimi vermeyecek. Aşağı-yukarı 650 TL 'ye ehliyet alabilirsiniz dedi. Geri kalan 250 nereye gidecek dedim, oraya buraya diye kabaca cevap verdi.

Y kursu 400 TL, 100 direksiyon harcı (pratik motor eğitimi var) . 100 TL emniyet , 100 banka , 70-80 TL sağlık raporu dedi.

Z kursu 450 TL, 75 direksiyon sınav harcı (1 günlük motor eğitimi var). 250 TL Trafik Şube, 40 TL sağlık raporu.

Benden size tavsiye biraz daha haznedar tarafına gidin :D Benim gittiğim kurs direksiyon eğitimi de veriyor ayrıca :) Bu arada Motordan sınava girilmeyecek mi gibi sorular geliyor. B sınıfı ehliyetiniz var ise evet motor sınavına girmeyeceksiniz artık. Sadece direksiyon sınavına girilecek. Ama hiç ehliyetiniz yok ise yazılı sınav yine devam edecek... Yazılı daha doğrusu teorik derslerden yapılan son sınav (B Ehliyeti olanlar için) Haziran da yapıldı. Yani bundan sonra yapılmayacak...

Herkese selam,

Kadıköy tarafında oturuyorum. Bu gruptakilerle pek tanışma, kaynaşma fırsatım olmadı. Tanışma adına iftar için mangal yapabiliriz. Ne dersiniz?

Selamlar, sevgiler.
Ben de Beykoz'dan cbf 150'm ile aranızdayım. Uzun süredir buralardayım ama, nedense ilk kez baktım bu konuya. :silent:
Bi etkinlik falan olursa, uygun zaman olursa heleki; zevk ile gelirim. :thumleft:

Arkadaslar ben kocaeli den murat bayram icin istanbula gelmistim fakat keeway land cruiser 250 marka motorumun debriyaj teli kopmak uzere birde ekzosu motora baglayan vidalardan bitanesi kirildi motor kamyon gibi calisiyo bunlari yaptirabilecegim bi yer var mi ? Motor taksimde

Ay sonunda ben İstanbula gelicem benim ufaklıkla HGS falan almak zorundamıyız ne bileyim farklı bir geçiş varmı ücretsiz ?

Ay sonunda ben İstanbula gelicem benim ufaklıkla HGS falan almak zorundamıyız ne bileyim farklı bir geçiş varmı ücretsiz ?

hahaha farklı bir geçiş var ücretsiz, bayramları bekleyecen. Diğer yollar illegal, ben bilmem :queen: bilen arkadaşım da yok :pl:

Bayramdan sonra, pazartesi günü RR ile yollarımızı ayırdık. ronny ile ayağımı yerden kesiyorum. Kışa doğru bombayı patlatıcam. Busa filan olabilir. Lotonun çıkma durumuna bağlı :mrgreen:

Üsküdar-kadıköy

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar