[İstanbul-MT] Hızır Acil - İLK YARDIM KURSU

merhaba bende bu ilk yardım kursuna katılmak istiyorum fakat ne İsmek bürolarından nede internettendoğru dürüst bi bilgi alamadım. konuyla ilgili yardımcı olacak bi telefon numarası paylaşırmısınız?

Ilginc. Duyarlı bir insan cıktı :)

Veriliyor tabiki, detayları yazayım hemen...

KURSU VEREN KURUM .......... = İBB

KURSUN ÜCRETİ.................. = Kesinlikle ücretsiz.

KURSUN BAŞLANGIÇ TARİHİ... = 20 kişilik bir grup oluşturup telefon açıyorsunuz. Size kurs başlangıç tarihini veriyorlar. (genelde telefon açtığınızdan 2 hafta sornaya denk geliyor ama yoğunlupa bağlı olan bir şey tabiki.)

KURSUN SÜRESİ.................. = 2 grup mevcut;
1- Hafta Sonu Grubu: Üç hafta arka arkaya C.TESİ günleri.
2- Hafta içi Grubu: Üç gün arka arkaya ( hangi gün başladığını unuttum yanlış bilgi vermiş olmayayım.)

KURSUN SAATLERİ.............. = 1- Hafta sonu grubu için :10:00-15:00 arası.
2- Hafta içi grubu için : Telefon açmanızda fayda var am ayanılmıyorsam gene 10:00- 15:00 arasıydı.

KURSUN YERİ..................... = Edirnekapı ( İETT Yanı )

HEDİYELERİ....................... = Kurs bitiminde SERTİFİKA ve İLK YARDIM ÇANTASI verilecektir.

Bunlar da cicileri: :)
1002523cj9.jpg

1002526oc0.jpg

Acil yardım ve can kurtarma müdürlüğü ilkyardım eğitim merkezinin telefon numarası:(0212) 501 23 30

Not: Başka siteler vasıtasıyla , vatana ve millete hayırlı bir evlat olmak adına iki tane 20'li grup oluşturup kursa yollamaya çalıştım. Kısmi olarak başardım sayılır ama kesinlikle çok zor iş, organizasyonu düzenlemek isteyen için.
50 kişi hevesli hevesli adını yazdırıyor bir bakıyorsun gelen 10 kişi ve tabiki kursa ve kurs hocalarına mahçup olan sensin.
Sonuçta kurstaki hocalar bu işten para almıyor sana verdiği tarihte izin günü ve sabah erkenden o insan izin gününü kalkıp sana ayırıyor.
İşin özü bu işte uğraşmak isteyen buyursun :)

benim eşim türkcell'de çalışırken böyle bir eğitime katılmıştı...
çok faydasın gördü diyebilirim... hatta bayramın 1. günü eyüp sultan camiisine gitmiştik MT olarak belki bilirsiniz;orada arkadaşlarlada konuşmuştuk. keşke yapılsa filan demişlerdi....
işte alın size fırsat!!!!!

mesela eşimin aldığı eğitim 2 ay filan sürdü... kaza anından sonra dr. veya ilk yardım gelene kadar eşim aldığı sertifika sonucu ilk müdehale yapma hakkı ve yetkisi var.

şuana kadar 4 yada 5 kişiye yardımcı olmuş... eve geldiğinde yada olay bitiminden hemen sonra beni arıyor ve anlatıyor...
o heyacanı ve doğru müdahele etmenin,hastadan veya ilk yardım görevlilerinden aldığı güleryüz yada teşekkür eşim için dünyalara bedel!!!

10 kişi nedir ki?

gezi olunca 20 kişi oluyoruz; ben varım!!!!

2-3-4-5-6...............diğerleri kim?

cumartesi 10 1500 lerde gitmek şartıyla bende gelmek isterim 3 gün üst üste gelmem zor okuldan dolayı

Gurubu toparlayacak organize edecek birine ihtiyacımız var.
Ders zamanlarını ayarlayacak insanları toplayacak bir gonullu aranıyor
:)

benim eşim türkcell'de çalışırken böyle bir eğitime katılmıştı...
çok faydasın gördü diyebilirim... hatta bayramın 1. günü eyüp sultan camiisine gitmiştik MT olarak belki bilirsiniz;orada arkadaşlarlada konuşmuştuk. keşke yapılsa filan demişlerdi....
işte alın size fırsat!!!!!

mesela eşimin aldığı eğitim 2 ay filan sürdü... kaza anından sonra dr. veya ilk yardım gelene kadar eşim aldığı sertifika sonucu ilk müdehale yapma hakkı ve yetkisi var.

şuana kadar 4 yada 5 kişiye yardımcı olmuş... eve geldiğinde yada olay bitiminden hemen sonra beni arıyor ve anlatıyor...
o heyacanı ve doğru müdahele etmenin,hastadan veya ilk yardım görevlilerinden aldığı güleryüz yada teşekkür eşim için dünyalara bedel!!!

10 kişi nedir ki?

gezi olunca 20 kişi oluyoruz; ben varım!!!!

2-3-4-5-6...............diğerleri kim?
Eşiniz nereden eğitim aldı? bir de ücretli mi acaba?

Bu kurs ücretsiz ve 3 gün içinde anca temel bilgiler verilebiliniyor. Kurs sonunda fotoğraflarda da görülsüğü üzere ilk yardım gönüllüsü şapkası , yeleği, çantası ve sertifikası veriliyor.

Ve tek söyledikleri ;
siz, sağlık görevlileri gelmeden 5-10 dk önceden müdahale ettiğinizde gerçekten yaralının hayatının kurtulacağını düşünüyorsanız ilk yardımı uygulayın.
Yoksa hem sizin başınız yanabilir hem de yaralıyı daha büyük bir hayati tehlike içine sokmuş olabilirsiniz.

Yani siz müdahale ettiniz ve yaralı öldü diyelim.
Sizin tek savunacağınız şey "ben müdahale etmeseydim zaten ölmüştü" olmalı...

Gurubu toparlayacak organize edecek birine ihtiyacımız var.
Ders zamanlarını ayarlayacak insanları toplayacak bir gonullu aranıyor
Görkem gene iş başa düştü. Keşke sen de oslaydın birlikte ayarlardık.

bende katılmak istiyorum ama anadolu yakasındayım saatler bana çok erken oluyo :pale:
yokmu anadolu yakasında bu egitimi veren biyer?
saatlerde değişiklik olursa bende varım....

türkcell kişi başı 200 ytl ödemiş...eğitimden hemen sonra ağır bir sınava sokuyorlar ve başarılı olanlara diploma ve kart veriyorlar...çanta vs... vermiyorlar. ama eğitim 10 numara;araçta sıkışan yaralı nasıl çıkarılırdan tutunda, suni tenefüse kadar herşey öğretiliyor....

türkcell kişi başı 200 ytl ödemiş...eğitimden hemen sonra ağır bir sınava sokuyorlar ve başarılı olanlara diploma ve kart veriyorlar...çanta vs... vermiyorlar. ama eğitim 10 numara;araçta sıkışan yaralı nasıl çıkarılırdan tutunda, suni tenefüse kadar herşey öğretiliyor....

Dediğiniz eğitim büyük olasılıkla bundan daha kapsamlı ve daha detaylı. Çünkü en başta 2 ay süreli ayrıca 200 lira kurs ücretli.

Bu eğitime katılmak isteyenler böyle çok kapsamlı bir kurs düşünmesinler başta onu belirteyim.

Dediğim gibi sadece zor durumlarda , yapabileceklerinizi biraz daha bilinçli yapmanıza olanak sağlayacak bir eğitim.

Verdikleri sertifikada bu:
ilkyard305m1np6.jpg

ilkyard305m2zu8.jpg

eğitim gerekli birşeydir; inanıyorum ki oradan alacağımız en ufak bir bilgi, bir gün bize lazım olacaktır...

ben bu eğitime gitmek isterim-ki benim evim kartal-uğurmumcuda... dünyanın yolu;her kes azda olsa elini taşın altına koysun....şu eğitime katılalım...

ilgi gösteren ve merak edipte okuyan hatta cevap-yorum yazan arkadaşlara çoooooook teşekkürler...

eğitim gerekli birşeydir; inanıyorum ki oradan alacağımız en ufak bir bilgi, bir gün bize lazım olacaktır...

ben bu eğitime gitmek isterim-ki benim evim kartal-uğurmumcuda... dünyanın yolu;her kes azda olsa elini taşın altına koysun....şu eğitime katılalım...

ilgi gösteren ve merak edipte okuyan hatta cevap-yorum yazan arkadaşlara çoooooook teşekkürler...

Evet dedikelrinize katılıyorum:cat:

E açayım o zaman bir başlıkta 20 kişi toplamaya başlayalım. :)

morrigan
Eh is basa dustu o halde :cherry: Ac bi baslık ben de destekleyeyim...
Orada olsam kolları sıvayacaktım ben de :pale:

not: bu arada 3 onceki mesajını yanlıslıkla ucurdum. kusura bakma :p ::unsure::
not2: mesajı geri getirdim ::biggrinn ::pokey::

çok hassas ve üzerinde durulması gereekn bir konu

Bende sonuna kadar derslerdeyim inş

Bi ırganize olalım önce

Bu cicilerin faydasını es geçmeyin, iki patlamamdaki tüm yaralarıma yetti içindekiler, halen de artanı bile var.

Hoş Çiçek'te biraz cimri ama olsun yinede doyurucu bir paket.:p

Daha içinde suni solunum maskesi, burkulma için 4 sert bandaj, uzuvlardaki kırık ve geniş yaralr için büyük bir üçgen örtü, büyük çapta kanama için tampon ve lastik eldivenler duruyor.

Bu hesaba göre bir kere boğulma, bir iki yerini burkma, bir adet sağlam kol yada backa kırma ve bir adet te derin yara açma hakkın var canım benim. :p::igne::::stretche

Ha bu lastik eldivenler nerede kullanılır onu daha çözemedim.:silent::queen::queen::queen::p
Mauuw::utangac:

Son düzenleme:
Bende Varım

Chozen80....................................................................

arkadaşlar bir düzeltme yapayım...

eşim'in turkcell tarafından ilk yardım kursuna gönderildiğini ve 2 ay sürdüğünü yazmıştım...
çooooooooooook özür dilerim; o 2 ay 2 GÜN'müş!!!:pr::pr::pr:

nedense aklımda 2 ay kalmış;ama kurs ücreti normalde 400ytl'miş,toplu olduğunda 200 ytl'ye indiriyorlarmış.
kursu veren yerin adı ise HAYATYILDIZI adında biyermiş;sağlık bakanlığından izinli olarak kurs veriyorlarmış!!!

ancak sınav kısmını doğru hatırlıyormuşum,gerçektende zor bir sınava sokmuşlar...

tekrardan özür dilerim...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar