merhaba bende bu ilk yardım kursuna katılmak istiyorum fakat ne İsmek bürolarından nede internettendoğru dürüst bi bilgi alamadım. konuyla ilgili yardımcı olacak bi telefon numarası paylaşırmısınız?
Veriliyor tabiki, detayları yazayım hemen...
KURSU VEREN KURUM .......... = İBB
KURSUN ÜCRETİ.................. = Kesinlikle ücretsiz.
KURSUN BAŞLANGIÇ TARİHİ... = 20 kişilik bir grup oluşturup telefon açıyorsunuz. Size kurs başlangıç tarihini veriyorlar. (genelde telefon açtığınızdan 2 hafta sornaya denk geliyor ama yoğunlupa bağlı olan bir şey tabiki.)
KURSUN SÜRESİ.................. = 2 grup mevcut;
1- Hafta Sonu Grubu: Üç hafta arka arkaya C.TESİ günleri.
2- Hafta içi Grubu: Üç gün arka arkaya ( hangi gün başladığını unuttum yanlış bilgi vermiş olmayayım.)
KURSUN SAATLERİ.............. = 1- Hafta sonu grubu için :10:00-15:00 arası.
2- Hafta içi grubu için : Telefon açmanızda fayda var am ayanılmıyorsam gene 10:00- 15:00 arasıydı.
KURSUN YERİ..................... = Edirnekapı ( İETT Yanı )
HEDİYELERİ....................... = Kurs bitiminde SERTİFİKA ve İLK YARDIM ÇANTASI verilecektir.
Bunlar da cicileri:
![]()
![]()
Acil yardım ve can kurtarma müdürlüğü ilkyardım eğitim merkezinin telefon numarası0212) 501 23 30
Not: Başka siteler vasıtasıyla , vatana ve millete hayırlı bir evlat olmak adına iki tane 20'li grup oluşturup kursa yollamaya çalıştım. Kısmi olarak başardım sayılır ama kesinlikle çok zor iş, organizasyonu düzenlemek isteyen için.
50 kişi hevesli hevesli adını yazdırıyor bir bakıyorsun gelen 10 kişi ve tabiki kursa ve kurs hocalarına mahçup olan sensin.
Sonuçta kurstaki hocalar bu işten para almıyor sana verdiği tarihte izin günü ve sabah erkenden o insan izin gününü kalkıp sana ayırıyor.
İşin özü bu işte uğraşmak isteyen buyursun![]()
benim eşim türkcell'de çalışırken böyle bir eğitime katılmıştı...
çok faydasın gördü diyebilirim... hatta bayramın 1. günü eyüp sultan camiisine gitmiştik MT olarak belki bilirsiniz;orada arkadaşlarlada konuşmuştuk. keşke yapılsa filan demişlerdi....
işte alın size fırsat!!!!!
mesela eşimin aldığı eğitim 2 ay filan sürdü... kaza anından sonra dr. veya ilk yardım gelene kadar eşim aldığı sertifika sonucu ilk müdehale yapma hakkı ve yetkisi var.
şuana kadar 4 yada 5 kişiye yardımcı olmuş... eve geldiğinde yada olay bitiminden hemen sonra beni arıyor ve anlatıyor...
o heyacanı ve doğru müdahele etmenin,hastadan veya ilk yardım görevlilerinden aldığı güleryüz yada teşekkür eşim için dünyalara bedel!!!
10 kişi nedir ki?
gezi olunca 20 kişi oluyoruz; ben varım!!!!
2-3-4-5-6...............diğerleri kim?
Eşiniz nereden eğitim aldı? bir de ücretli mi acaba?
Görkem gene iş başa düştü. Keşke sen de oslaydın birlikte ayarlardık.Gurubu toparlayacak organize edecek birine ihtiyacımız var.
Ders zamanlarını ayarlayacak insanları toplayacak bir gonullu aranıyor
türkcell kişi başı 200 ytl ödemiş...eğitimden hemen sonra ağır bir sınava sokuyorlar ve başarılı olanlara diploma ve kart veriyorlar...çanta vs... vermiyorlar. ama eğitim 10 numara;araçta sıkışan yaralı nasıl çıkarılırdan tutunda, suni tenefüse kadar herşey öğretiliyor....
eğitim gerekli birşeydir; inanıyorum ki oradan alacağımız en ufak bir bilgi, bir gün bize lazım olacaktır...
ben bu eğitime gitmek isterim-ki benim evim kartal-uğurmumcuda... dünyanın yolu;her kes azda olsa elini taşın altına koysun....şu eğitime katılalım...
ilgi gösteren ve merak edipte okuyan hatta cevap-yorum yazan arkadaşlara çoooooook teşekkürler...
Evet dedikelrinize katılıyorum:cat:
E açayım o zaman bir başlıkta 20 kişi toplamaya başlayalım.![]()
Bunlar da cicileri:
![]()
![]()
Bu cicilerin faydasını es geçmeyin, iki patlamamdaki tüm yaralarıma yetti içindekiler, halen de artanı bile var.
Hoş Çiçek'te biraz cimri ama olsun yinede doyurucu bir paket.![]()