İstanbul - Kastamonu gezisi. ( Safranbolu duraksamalı. )

Herkese selamlar,

4 motosiklet yol yapmak istedik ve çok da akılcı olmayarak günübirlik olarak Kastamonu'ya gitmeye karar verdik.

Motosikletler Yamaha MT 125, Honda Cbf 150, Honda Cbr 250, Honda Forza 300.

Yola çıkmadan önce çektiğimiz fotoğraf.

D'elight hariç herkes konvoyda.

İlk molamızı Sakarya - Adapazarı civarında bir dinlenme tesisinde veriyoruz.

Mola da vitesli motosiklet nefsimi terbiye ediyorum.

Not: Racing sürmüyorsak pantolonumuzun paçasına olan saygıdan.

Cbf 150 ilk şişmesini yapıyor.

Bujileri temizleniyor.

Konvoy Cbf 150 ile uğraşırken ben de MT 125 ile gazlıyorum.

Memleketim olan Safranbolu'ya geliyoruz. Amcamın oğlunun mekanı olan Hayal Kahvesin'de bir şeyler içiyoruz.

Amca oğlu bizi hemen bırakmıyor tabii Safranbolu'ya Cam teras yapmışlar, yapıyı yerinde inceliyoruz.

Safranbolu'dan Kastamonu'ya giderken meşhur Konar gölü kuyu kebabını yemek için tekrar duruyoruz.

Kastamonu - Taşköprü Germeç'e geldik. Eskiden pazar olduğu iddia edilen bir yerdeyiz ancak benim ilgimi çeken 1. güzellik bu oldu.

2. güzellik de bu.

Kastamonu - Taşköprü Germeç kahvesi. Hoş muhabbet " eskiden benim bir motor vardı piüüüü " şeklinde anlatılan anılar.

Germeç Kahvesi 2.

Taşköprü Merkez Parkı.

" Pompeipolis " bilimsel kazıların yapıldığı bir yer. Neredeyse %100 devlet destekli bi çalışma. Kastamonu için bu kazılara çok yatırım yapıldığı söyleniyor.

Pompeipolis 2

Pompeipolis 3

Pompeipolis 4

Pompeipolis 5

Kastamonu'ya gelince zorla kuyu kebabı yediriyorlar. Hem de en az 250 gr. Bu sefer de Efkan'ın yerindeyiz.

Kastamonu saat kulesi. Burada bir kafede oturduk, kafe manzara olarak Kastamonu kalesine bakıyordu. Nargile, çay - kahve çok iyi geldi.

Ve Final. " Gaç basıya la bu ? "

Cbf 150 ne gibi aksaklıklar çıkardı, kaç kere şişti? Arızalımıydı, normalmiydi? Kaç km hangi süratler ile gidince sorun çıkardı desem...

Cbf 150 ne gibi aksaklıklar çıkardı, kaç kere şişti? Arızalımıydı, normalmiydi? Kaç km hangi süratler ile gidince sorun çıkardı desem...

Cbf 150 900 km'lik yolda toplam 3 kere şişti. En ciddi olanı bu resimde gördüğünüzdü :)

Makine 20.000 km'de, bir bisiklet / motosiklet ustasının motosikleti. Biz motosiklete iyi bakıyor diye düşünüyoruz. Ancak dik yokuşlarda 100 - 110 stabil gitmeye çalışınca motosikleti çok zorlamış olmalı ve motosikleti bir anda gaz yememeye başladı. Hatta bir süre 60 ile 80 ile falan gidiyordu.

Bildiğimiz bir arızası yoktu ancak havanın birden soğuması ve motosikletin aşırı zorlanması belki de hava - yakıt karışımı ile alakalı bir problem yaratmıştır. Yokuş olmayan yollarda özellikle dönüşte bir problem yaratmadı. Gerçi dönerken yollar genel olarak yokuş aşağıydı belki de ondan.

Yani benim anladığım motosikleti max. limitlerinde uzun süre zorlayınca motosiklet bir dinlenmek istedi. Zaten hep dik yokuş çıkarken boğulma yaşadı. Düz ve yokuş aşağı yolda gayet iyi stabil 100 km/h ile gidebiliyordu.

Elinize sağlık çok güzel bir gezi olmuş darısı başımıza :) Yolda rüzgardan yana sorun yaşayan oldu mu?

Elinize sağlık çok güzel bir gezi olmuş darısı başımıza :) Yolda rüzgardan yana sorun yaşayan oldu mu?

Teşekkürler.

Açıkçası ben hariç herkes pert oldu :) Ön rüzgarlığın arkasına saklanıp bacaklarımı da iyice içe alınca hiç rüzgar yemedim ancak diğer arkadaşlar çok üşüdüğü için kısa aralıklarla mola vermek zorunda kaldık.

Motosikletler rüzgardan çok etkilenmedi de sürücüler etkilendi işte.

yerinizde olsam o kristal terasa o kadar kalabalık varken çıkmazdım:)bende gitmiştim oraya herkes dağılınca yalnız hızlı bir şekilde bastım hızla kenara kaçtım.Allah muhafaza..

yerinizde olsam o kristal terasa o kadar kalabalık varken çıkmazdım:)bende gitmiştim oraya herkes dağılınca yalnız hızlı bir şekilde bastım hızla kenara kaçtım.Allah muhafaza..

Biraz sallantı vardı ve açıkçası " korkmadım " dersem yalan söylerim :) Terasa girene kadar sizi uçurumdan koruyan tek şeyin tahta bir çit olduğu gerçeği daha da korkunçtu. Umarım birinin başına bir şey gelmez diyelim :cat:

sayenizde cam teras diye güzel bir yer olduğunu öğrendik böyle güzel bir yer yapanlar niye reklamını yapmaz ki. ayrıca resimlere bakarken mis gibi köy kokusu da almış olduk. not 150 li lik 4 zamanlı motor şişermi şişme olayı 50 lik iki zamanlı mobiletlerle tarih olmadı mı?

MCV

Güzel bir gezi ve anlatım olmuş.Paylaşım için teşekkürler

Güzel bir gezi ve anlatım olmuş.Paylaşım için teşekkürler

Ben teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim.

sayenizde cam teras diye güzel bir yer olduğunu öğrendik böyle güzel bir yer yapanlar niye reklamını yapmaz ki. ayrıca resimlere bakarken mis gibi köy kokusu da almış olduk. not 150 li lik 4 zamanlı motor şişermi şişme olayı 50 lik iki zamanlı mobiletlerle tarih olmadı mı?

Karbüratörlü ve hava soğutmalı motosikletler uzun süre son limitlerinde gidince yakıt - hava karışımları sapıtıyor olmalı, sanırım karbüratör kaynaklı bir problem. Uzun süre yokuş yukarı gidince motosiklet gitmez oldu ne yazık ki, eski " Çin malı " tecrübelerime göre karbüratör kaynaklıdır diye düşünüyorum. Bizimkiler buji temizledi / değiştirdi falan yola devam ettik.

Cam terası Safranbolu'da yaşayan bazı insanlar bile bilmiyor. Arkamızdan gelen bir arkadaş yolda bir kaç kişiye sormuş tarif edememişler :) Safranbolu'dan ziyade Kastamonu sakinlik, tarih ve yeşil sevenler için ayrıca önerebileceğim bir yer.

güzel olmuş ama anlatım biraz daha uzun olsaymış :) bende mayıs ayında samsundan çıktım istanbula gelmiştim motorla 2 gece konaklamalı. safranboludan sonra Zonguldak ve full deniz kıyısından ağva şileden girmiştim istanbula.

güzel olmuş ama anlatım biraz daha uzun olsaymış :) bende mayıs ayında samsundan çıktım istanbula gelmiştim motorla 2 gece konaklamalı. safranboludan sonra Zonguldak ve full deniz kıyısından ağva şileden girmiştim istanbula.

Teşekkürler.

İlk gezi derlemem idare et :) Senin gezi benimkinden de cezbedici geliyor kulağa, kazasız belasız sürmen dileği ile ;)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar