İstanbul-Ankara Motosiklet TREN Taşıma Ücreti 32 YTL

Bugün saat 18:00 civarında Haydarpaşa Tren Garında bizim Gültekini uğurladım trene motosikletini bindirdik...Ankaraya uğurladım...

sigortalı olarak toplam 32 ytl tuttu...

peki Gültekinin tek kişilik bilet fiyatı kaç tuttu tahmin edin...

inanamıycaksınız ama 8.75 ytl...:queen:

şaka gibi dimi...

500 km yol...toplam yolculuk 10 saatte bitiyor...

benzinle gitseniz artık hesaplayın...

yüklerkende çok zorlanmadık...bir kişi birde ben ön çataldan tuttuk...o kadar...rampa falan yok...orda kimi yakalarsan artık rica ediyorsun hallediyolar...

ana arterlerde indirme bindirme sorunu hariç bir sorun çıkmıyor...yanınıza almanız gereken motorun ruhsatı...2 tane motoru bağlamak için ip...birde deposu boş olan motosikletiniz...ama depo boşmu değilmi bakan eden yok...:p

Gültekinin şansınada sendikalar eylemdeydi iyimi...işler durmuş kalakaldık...:queen:

neyse hayırlı bir işin gitti bizim kuzen...döndüğünde bombayı patlatırız artık...güzel makina alıcak gelicek...bende gidicektim ama kısmet olmadı işte...

bomba fotolarda geliyor...çarşamba veya perşembe görürsünüz artık...

arkadaşlar TREN yolculuğunu tavsiye ederim...kış mevsiminde iş için bir yerlere gitmeniz gerekirse cebinizde az para varsa gezi işini ucuza getirmek istiyorsanız tavsiye ederim...ama yazın tabi gereksiz geliyor bana...

motorun tadı rüzgarda...

hadi yaa izmirden ankaraya 16 saatte gittik allahın kışında sinir krizleri geçirdik, babamın şekeri düştü annemin tansiyonu düştü, çocuğun bezi bitti, soğuk sesten yatamıyon, bi trenın sonuna gidiyon bi başına bi sonuna bi başına :queen:

Neyseki Gültekin abiyi uğurlamışsın sağ sağlim gitsin gelsin inşallah....

Vay be 8.75 ytl he cok pahalı :queen: Benı hayel kırıklıgına ugrattı :queen::queen::p

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ii bunu da öğrenmiş olduk..

ahhaa konuyu açmasan şaşardım herşeye hemen pat konu aç senin başka işin gücün yokmu yiğenim

Handrosum Hayırlı İş Kumkumam:p:p Ne iyi etmişiniz yaavv, helal size, millet de öğrendi sayenizde.

Ben tren yolculuğu sevenlerdenim, Denizli'ye yataklı kabin süpper bişiy. Akşam biniyon, Laptopta film açıyon, yanına nevaleyi hazırlıyon, yeni model havalı süspansiyonlu vagonda keyfine bakıyon. Sabah kalkınca Denizlidesin:cat::cat: Kesinlikle deneyiniz tavsiye ederim. ( Bir de ray sistemi yenilenipte acık hızlı gidiverse tadından yenmeyecek. Eurostar treni, Fransa İngiltere arsı 1 saat, max hız 186 mhp/h = 300 Km/h:pale:)

istanbul-kayseri arasını 18 saatte gittim.yolda başıma gelmeyen kalmadı

biraz zor binerim trene:pale:

hadi yaa izmirden ankaraya 16 saatte gittik allahın kışında sinir krizleri geçirdik, babamın şekeri düştü annemin tansiyonu düştü, çocuğun bezi bitti, soğuk sesten yatamıyon, bi trenın sonuna gidiyon bi başına bi sonuna bi başına :queen:

Neyseki Gültekin abiyi uğurlamışsın sağ sağlim gitsin gelsin inşallah....

ama trende gece yolculuğuda yapmamak lazım ona lafım yok..gelince güzel fotolar var...açarız topiği...:wiinkk:

babaçi gece binmicen haco...gündüz gözüyle...:p

ahhaa konuyu açmasan şaşardım herşeye hemen pat konu aç senin başka işin gücün yokmu yiğenim

arkadaşım kankamızı uğurladık yeni makina almaya gidiyo...gelsin yine açıcam topik...zorunamı gitti borunamı...:p

sana hurdanla mutluluklar...

bir kader kurbanınıda daha Çinli mahlukattan kurtarıyoz inşallah...:queen:

Handrosum Hayırlı İş Kumkumam:p:p Ne iyi etmişiniz yaavv, helal size, millet de öğrendi sayenizde.

Ben tren yolculuğu sevenlerdenim, Denizli'ye yataklı kabin süpper bişiy. Akşam biniyon, Laptopta film açıyon, yanına nevaleyi hazırlıyon, yeni model havalı süspansiyonlu vagonda keyfine bakıyon. Sabah kalkınca Denizlidesin:cat::cat: Kesinlikle deneyiniz tavsiye ederim. ( Bir de ray sistemi yenilenipte acık hızlı gidiverse tadından yenmeyecek. Eurostar treni, Fransa İngiltere arsı 1 saat, max hız 186 mhp/h = 300 Km/h:pale:)

Abi sana yeminlen dank etti...Denizliye atlar giderim vallahi trenle...eziyet olmadan..yani ya gidişi ya dönüşü trenle yaparsak masraflar azalır diyorum...tıngıt mıngır gidiyon varıyon...abi İst-Ank 9 ytl bilet...adamı vururlar ya...ben çözemedim bu işi...rekabet kuralların abile aykırı bu durum...hantal mantal diyolar ama işlerimizi gayet güzel hallettik...samimi adamlar çoğu...Allah hepsinden razı olsun....boşa devrimciliği savunmuyoruz...rekabet kaliteyi getirir derler...nah getirir...TCDD üzerine rakip tanımam...zaten yokda...:queen:

koskoca bir tebrik aldı bende TCDD...ama vagon için 1 metrelik bir tane rampalarıda yok...bu zamanda bu iş ...

ha birde TSK ya ait askere ait eğitim köpekleriyle gidiyo makina...

vagonda 20 tane eğitimli köpek var...başlarında 7 tane asker...:queen:

abi 600 km yapan trenleri bile var adamlar yapıyo abi...:p

http://www.youtube.com/watch?v=xmNowCkbJ8I

Valla faydalı bir başlık daha...

Bilgiler için teşekkürler metehan...(bu aralar gerekliydi bu konu)..

Dipnot: Ş.Urfa - İstanbul arası otobüsle bagajda motosiklet taşıma 60ytl..:)

Trenle bende Ankara-istanbul ardından tekrar İstanbul-Ankara yapmıştım. Motosikleti şehirlerarası taşımanın en ucuz yoludur. Depo boş olsun diyolar ama yanınıza pet şişe içinde 2,5 litre benzin almanıza da bişey demiyolar :)
Hatta şişeyi ordaki adamlar bulmuştu depoyu boşalt diye. Artan benzinide İstasyon müdürünün arabasına doldurduk.
İstanbulda motosikleti TCDD görevlileri hayrına bindirmişti ama Ankara Bahşiş istediler. Her iki seferinde de. O yükleme rampası neden trenin hizasında durmaz onuda anlayabilmiş değilim.

istanbul Ankara bildiğim kadarı ile 450km.
Honda Dylan ile 5 saat sürer
450km de max 50 ytl benzin harcar
Ortalama 110 - 120km hız ile devamlı gider.

Tren : 32 + 8,75 = 40.75 ytl : 10 saat
kendini yollara vurursan : 50 ytl : 5 saat

ben tercihimi "Rüzgarı yüzümde hissetme"'den yana kullanırdım.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
gültekin kardeşimiz kendi özel durumuna binaen yaptı bu işi. anlaşılan motoru orda birine teslim edecekti ve bu havada uzun yol çekemeyeceği için de trenle getürdü.
fekat!
kalkıp 2 gram(onunda yarısını istanbula gidince aldıydım :p ) aklınla gezi için motoru trene atıverin diyorsun
maksat gezmekse motura biner giderim. gezmeye gitmiyorsam trene otobosa binerim.
velhasılı kelam bu ne perhizdir bu ne lahana turşusu :queen:

Dolu gittim, dolu geldim. ::haapppy:
haşatım çıktı ama. ::baaas:: hala leyla gibiyim. :)

9jf6mg.jpg

benim şansıma, biletler zamlandı. dönüşüm 14.5 lira + motor için 51.5 lira oldu. :p

66ysjm.jpg

Son düzenleme:
İnanın, otobüslerden daha rahat, daha konforlu oluyormuş trenler. :cyclopsan
İstanbul fuarına geldigimde anladım. Sadece gideceginiz yere 3 saat geç varıyorsunuz. Yani 3 saat erken bindiginiz takdirde aynı saatte orda oluyorsunuz. :mrgreen:
Hem çok ucuza geliyor, hem WC var beleş.. :p

Gültekin abi, şu motorun fotosunu bi koy bakalım yaw.

istanbul Ankara bildiğim kadarı ile 450km.
Honda Dylan ile 5 saat sürer
450km de max 50 ytl benzin harcar
Ortalama 110 - 120km hız ile devamlı gider.

Tren : 32 + 8,75 = 40.75 ytl : 10 saat
kendini yollara vurursan : 50 ytl : 5 saat

ben tercihimi "Rüzgarı yüzümde hissetme"'den yana kullanırdım.

katililiyorum bravo hocam:cat:

vur kendini yollara:queen::queen::queen::queen:

Son düzenleme:
bu trenle motor hikayesini birazdan(2-3 saat sonra) tekmili birden yayınlıcam...

abi adapazarında okurken trene biniyordum artık gına gelmişti tıngır mıngır 3 saat sürüyor ömrümü yedi t.c.d.d. :salut:
o yüzden az otostop çekip kamyonla gelmedik:p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar