İstanbu-Assos gezisi

Yani 1. seçenek diyorsun hocam. :)
Peki ne kadar sürüyor yol, hangi süratte seyrediyorsun ve ne kadar sürede bir, nerelerde mola verme ihtiyacı hissediyorsun?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:01 ----------

Hocam denk gelirse ve biz de bu güzergahı kullanmaya kesin karar verirsek, beraber bile gidebiliriz 2 motor.:cat:

Yol,110-130 km. ortalamayla aşağı yukarı 6 saat civarı sürüyor.Kilitbahirden motorla geçiyorum karşıya.Yanlış hatırlamıyorsam 5TL.gibi birşeydi.İstanbuldan sabah erken çıkarsam Tem i kullanmayıp eski yoldan devam ediyorum.Sadece benzin almak ve birkaç sefer sigara molası için duruyorum.Gece gidersemde genelde saat 23:00 yada 24:00 gibi çıkıyorum yola.

Super Moderator
Arkadaşlar kısmetse Cumartesi sabah erkenden Altınoluk'a doğru yola çıkıyoruz ve güzergah konusunda hala kesin bir karar vermiş değiliz.

Aklımızda 3 seçeneğimiz var :

1- İstanbul-Tekirdağ-Gelibolu-Çanakkale-Altınoluk.
Toplam 450 km. karayolu ve 7 saat.

2- Feribotla Bandırma-Biga-Çanakkale-Altınoluk.
Toplam 261 km. ve 4 saat karayolu + 2 saat feribot = 6 Saat

3- Feribotla Bandırma-Balıkesir-Altınoluk.
Toplam 217 km. ve 3 sa. 50 dk. karayolu + 2 saat feribot = 5 sa. 50 dk.

Bizim için en önemli kriterlerden bir tanesi yolun düzgün olması.
Malum motorumuz Enduro değil ve bozuk/çukurlu/yıpranmış yollarda seyahat hayli yıpratıcı olabiliyor.

Bu güzergahlar hakkında bilgisi olanlar tüm açılardan (+) ve (-) yönleri konusunda bilgi ve tavsiyelerde bulunabilirlerse sevinirim.

Şimdiden teşekkürler. :)

Kesinlikle önerim 1, uzak dur diyeceğim seçenek 3 olur...
Hatta 1'de de klasik Tekirdağ-Gelibolu yolunu değil, Şarköy üzerinden ulaşmanızı şiddetle tavsiye ederim. Hayatımdaki en keyifli, en zevkli, en tekrar tekrar geçesim gelen yoldur... Hem sağı solu güzel, manzaralı, serin, ferah, hem sakin, inanılmaz araba trafiğinden uzak, hem de tatlı tatlı virajları olan güzel bir yol... Ucunda Şarköy'e ulaşmak da mola için güzel bir durak sunuyor hem...
3 numara da bir o kadar kabusum bir yoldur, düz olsa da zemininin saçmalığı (aslında düzgün bir yol ama muhtemelen donma..vs ihtimallerine karşı mıcırlı, tırtıklı ve rahatsız bir yol) ve etrafının boşluğu, ne hıza müsait, ne hızsızlığa dayanılacak ilginç bir yer...
Uzun lafın kısası, SS üzerinde iki kişi ve uzun yol düşünülünce en kısa, en kestirme yolu seçmek tabii ki mantıklıdır ama, gözümüzü kararttık, maksat yol olsun diyorsanız benim fikrim budur.:)

Şimdiden iyi yolculuklar...:rendeer:

Yol,110-130 km. ortalamayla aşağı yukarı 6 saat civarı sürüyor.Kilitbahirden motorla geçiyorum karşıya.Yanlış hatırlamıyorsam 5TL.gibi birşeydi.İstanbuldan sabah erken çıkarsam Tem i kullanmayıp eski yoldan devam ediyorum.Sadece benzin almak ve birkaç sefer sigara molası için duruyorum.Gece gidersemde genelde saat 23:00 yada 24:00 gibi çıkıyorum yola.

Yol uzun sürse de keyifli ve düzgün olduğu için o kadar fazla yorgunluk hissedilmiyor sanırım?

Kesinlikle önerim 1, uzak dur diyeceğim seçenek 3 olur...
Hatta 1'de de klasik Tekirdağ-Gelibolu yolunu değil, Şarköy üzerinden ulaşmanızı şiddetle tavsiye ederim. Hayatımdaki en keyifli, en zevkli, en tekrar tekrar geçesim gelen yoldur... Hem sağı solu güzel, manzaralı, serin, ferah, hem sakin, inanılmaz araba trafiğinden uzak, hem de tatlı tatlı virajları olan güzel bir yol... Ucunda Şarköy'e ulaşmak da mola için güzel bir durak sunuyor hem...
3 numara da bir o kadar kabusum bir yoldur, düz olsa da zemininin saçmalığı (aslında düzgün bir yol ama muhtemelen donma..vs ihtimallerine karşı mıcırlı, tırtıklı ve rahatsız bir yol) ve etrafının boşluğu, ne hıza müsait, ne hızsızlığa dayanılacak ilginç bir yer...
Uzun lafın kısası, SS üzerinde iki kişi ve uzun yol düşünülünce en kısa, en kestirme yolu seçmek tabii ki mantıklıdır ama, gözümüzü kararttık, maksat yol olsun diyorsanız benim fikrim budur.:)

Şimdiden iyi yolculuklar...:rendeer:

Sağolasın Olcan.:cat:Evet Şarköy'de bir mola hiç de fena olmaz diye düşünüyorduk biz de zaten.
Bu durumda 1. güzergahtan ufak ufak, geze geze, dinlene dinlene ve bol bol fotoğraf çekilerek gidilecek sanırım. :)

benim planlar değişti arkadaşlar gidecek olanların yolu açık olsun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar