Israrla Garaj Önü Park yapan arabalar

Arkadaşlar,abilerim, tüm forum ahalisi herkeze selam.
Yaklaşık 2 ay önce 2.el ybr 125 alarak aranıza katılmıştım. Motorcu olmak sadece motor almakla olmadığını tahmin ediyordum.Elbette tahminimde yanılmadım . Yazlıktı kışlıktı korumasıydı derken tüm konuları sırayla hallettim. Bu aralar sıksık tekrar eden en büyük sorunum ise garaj kapımızın önüne park eden araçlar. Herşeyi hazırlıyorum aşağıya iniyorum garaj kapısını bir açıyorum karşımda bir araba. Motora kanat takmadan çıkma ihtimalim yok. Motorcuya trafikte saygının sıfır olduğunu motoru almadan çok duymuş, bu duruma kendimi hazırlamıştım ama komşumun ısrarla bu hareketi yapması sınırlarımı zorlamaya başkadı :queen::queen::queen::queen:

Bu durumdan kurtulmak için.

-Park eden araçların tek sileceklerini kaldırdım
-Kaldırmadığım silecekleri ile cam arası baya mektup gibi gayet nazik buraya araç sokuyorum lütfen koymayın gibisinden notlar bıraktım
- Kapının üzerine "Garaj Kapısıdır Lütfen Park etmeyin diye " yazdım
- Hatta hergün parkeden kadına haber bile gönderdim lütfen buraya park etmeyin .Veya bana aradan bir motor geçebilecek mesafe bırakın diye

Bu çözüm önerilerim ne yazıkki işe yaramadı.

Sizce ne yapılabilir? Fikirlerinizi önerilerinizi bekliyorum.
İyi akşamlar

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
emin ol ben senin yerinde olsam lastiklerini indirirdim bu tip adamlarla uğrşılmaz.

Tüylerim diken diken oldu sinirden.
O araca zarar vermeden uyuyamazdım herhalde. Çatlardım sinirimden.

bi kutu fren hidroliği bide fırça kalın harflerle arabanın tavanına ve kaputuna buraya park etmek yasak diye yaz ilk bi kaç gün ne yazdığını anlamaz ama zamanla hidrolik ile yazılan yerlerdeki boya kalkınca bi gelip çayını içer

hic skntı etme evinin önüne kimse araç park edemez cekiciyi ara ceksinler cekici parasını ödeyince aklı basına gelir

bi kutu fren hidroliği bide fırça kalın harflerle arabanın tavanına ve kaputuna buraya park etmek yasak diye yaz ilk bi kaç gün ne yazdığını anlamaz ama zamanla hidrolik ile yazılan yerlerdeki boya kalkınca bi gelip çayını içer

Şu sinirli halimde bile kahkaha attırdın bana :mrgreen: :)

Öneriler için teşekkürler yokmu arttıran :)

Arayin trafigi cektirin hocam kavga gurultu ne gerek var ugrasmaya

silecekleri kaldırmayı değilde kırmayı dene, ya da lastikleri indir :D

şaka bir yana ne saygısız insanlar var bir motor geçecek kadar yer bırakmak ne kadar zor olabilir.

Çözümün adı kezzap. Arabanın tavan, kaput ve bagaj kısmına boca et.

Motoru çıkarmaya çalışırken inceden çiz arabayı motoru degdirerek

Forumdan Uzaklaştırıldı
aynen katılıyorum cilde değdirmeden arabaları öldür kezzapla

en iyisi trafiği aramak sanırım.işyerimin mal giriş ve çıkış yapılan kapısının önüde otopark misali bırakan kayboluyo ortalıktan başlarda ufak tefek kavga lar oluyordu artık hiç bulaşmıyoruz trafiği arayıp plakayı verıyoruz eğer ulaşamazlarsa gelip çekiyorlar aracı.en güzel olayda aracı çekilen vatandaş bize gelipte aracım vardı kapıda noldu diyor bizde trafik çekti diyoruz o surat ifadesi beni çok mutlu ediyor :)

en iyisi trafiği aramak sanırım.işyerimin mal giriş ve çıkış yapılan kapısının önüde otopark misali bırakan kayboluyo ortalıktan başlarda ufak tefek kavga lar oluyordu artık hiç bulaşmıyoruz trafiği arayıp plakayı verıyoruz eğer ulaşamazlarsa gelip çekiyorlar aracı.en güzel olayda aracı çekilen vatandaş bize gelipte aracım vardı kapıda noldu diyor bizde trafik çekti diyoruz o surat ifadesi beni çok mutlu ediyor :)

Sanırım en legal yolu bu :=) tüm önerileriniz,fikirleriniz ve manevi desteğiniz için teşekkürler.

sadece motorun cikacagi yere degil, arabalarin cikacagi yere, market cikisinda, garaj cikisinda da park etmek siradan bir durum.
is yerinde arabami park ettigim yere, arabanin cikisini engeleyecek sekilde hep ayni araba park ediyordu.
erken cikiyorum, gec cikiyorum araba hep orda.
cagirttiriyorum...telefon ediliyor...10-15 dk sonra adam geliyor...
bir "kusura bakma" bile demeden, kafasini yere egmis sekilde.. okuzce arabayi cekiyor.
bu bir kac kere oldu.
en sonunda dayanamadim.
adami cagirtmadan once elimde sertce tuttugum anahtarim yanlislikla (!) kaportasina boydan boya degmis bulundu...
yine olursa...bu sefer kaportanin diger tarafina degecek anahtarim...

Bende bıktım bu insanlardan benim garaj evinde altında bodrum olduğu için garaj köprü bir şekilde yatıyor gelmiş biri araç bırakmış mahalleyi aradık kimse bizim değil diyor meğerse araba çalışmayınca park etmişler araba uno olduğu için arka tampuandan 3 kişi kaldırarak arabayı ilerlettik

Mesaj kısa ve net olmalı.
Kapıya yaz.

PARK YASAK, LASTİK GÜM...!

zamaninda az mi cektim insan paranoya oluyor park edenler farkli ise zor is, bir tabela as, park edenler yaninda pompa tasisinlar yaz

Arkadaşlar,abilerim, tüm forum ahalisi herkeze selam.
Yaklaşık 2 ay önce 2.el ybr 125 alarak aranıza katılmıştım. Motorcu olmak sadece motor almakla olmadığını tahmin ediyordum.Elbette tahminimde yanılmadım . Yazlıktı kışlıktı korumasıydı derken tüm konuları sırayla hallettim. Bu aralar sıksık tekrar eden en büyük sorunum ise garaj kapımızın önüne park eden araçlar. Herşeyi hazırlıyorum aşağıya iniyorum garaj kapısını bir açıyorum karşımda bir araba. Motora kanat takmadan çıkma ihtimalim yok. Motorcuya trafikte saygının sıfır olduğunu motoru almadan çok duymuş, bu duruma kendimi hazırlamıştım ama komşumun ısrarla bu hareketi yapması sınırlarımı zorlamaya başkadı :queen::queen::queen::queen:

Bu durumdan kurtulmak için.

-Park eden araçların tek sileceklerini kaldırdım
-Kaldırmadığım silecekleri ile cam arası baya mektup gibi gayet nazik buraya araç sokuyorum lütfen koymayın gibisinden notlar bıraktım
- Kapının üzerine "Garaj Kapısıdır Lütfen Park etmeyin diye " yazdım
- Hatta hergün parkeden kadına haber bile gönderdim lütfen buraya park etmeyin .Veya bana aradan bir motor geçebilecek mesafe bırakın diye

Bu çözüm önerilerim ne yazıkki işe yaramadı.

Sizce ne yapılabilir? Fikirlerinizi önerilerinizi bekliyorum.
İyi akşamlar

Hocam ülkemiz maalesef saygısız insanlar la dolu.

Senin dediklerinin tümünü yaptım fakat nafile.

plastik duba koyduk ezdiler. Tabela v.s. hepsi var.

Yok yok olmuyor, adam arabasını park edebilmek için küfür yemeye razı o derece.

Hepsini geç 40 yıllık komşumuz söylememize rağmen aracını çekmedi otoparktan çıkamadım.

50 tl ye 2 tane beton saksı aldım, her biri 50 kg geliyor içine toprak koyunca 90 100 kg oluyor.

Totosunu kaldırmaya üşenen insanımızın, bu özelliğinden faydalanarak 2 X 100 kg beton saksılarla çok rahat ediyorum.

Bir iki defa plastik saksı sanıp üstüne çıkamaya bile çalışmışlar :) Tamponu ellerine almışlardır. Saksılar da birşey yok.

MP9qG9.jpg

Boş ağırlığı 50 kg gibi.
uploads%5C10_2B%5C631.jpg

O hanzolardan bir taneside bizim apartmanda oturuyor. Arkada koskoca park yeri olmasına rağmen kolayıma gelmiyor diye park yerinin önünde bırakıyodu. Bi gün ben buna bi patladım, kavga,bağırtı, o günden sonra ne park yerine girdi, nede park yerinin önüne koydu arabasını. Gücüme gidende benim garajla alakam olmamasına ramen sırf apartmandaki arabası olanları düşündüğümden adamla kavgaya ettim, 2 gün önce o adamı kesecez,asacaz diyenler ben o adamla kavga ederken hiç biri kılını kıpırdatmadı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar