Antalya'dan Beyşehir gölü git gel 400-450 km tutar... Güzel planlamak lazım, 40-50 Km/h hızlarda çok saatler sürer...
Sağrak üstünden Aksu'ya giden yol güzel; daha geçen gün yukarıda yazdığım gibi oradan geçtim.
Aksu'dan Beyşehir Gölü'ne giden yol Yenişarbademli yolu. O yoldan 3 sene kadar önce geçmiştim. Oldukça güzel, asfalt, muhteşem manzaralı, kıvrım kıvrım bir yol. Arabayla geçtiydim; Yenişarbademli üstünden Şarkikarağaç'a doğru, Beyşehir gölü kıyısından. Sütçüler bölgesindeki ara yollardan daha işlek sayılır çünkü Isparta'nın ilçelerinden biri olan Yenişarbademli'ye toplu taşıma aracı olarak minibüsler düzenli sefer düzenliyorlar, Isparta'da köy garajından kalkan... Yani, gecenin bir saatinde oradan geçmiyorsanız, saat başı falan herhalde bir minibüs geçer, kimse geçmese de
Güzel bir havada rahatlıkla gidilir. Karşı yakadaki Dedegöl Dağı manzarası sanki filmlerden çıkmış gibi!
Dönüşü hangi güzergahtan planlıyorsunuz? Beyşehir Gölü'nün güneyinden Üzümdere Milli Parkı'na inen ana yol var, Side'ye çıkıyor.
Aksu üstünden geri gelip, Kesme üstünden Köprülü Kanyon Milli Parkı'na inen yol var Serik'e çıkıyor ki, ben bir ara bu güzergahı tamamlamak istiyorum. Antalya'nın kuzeyindeki dağ yollarında benden daha tecrübelisiniz anladığım kadarıyla. Bu yoldan geçtiniz mi hiç; Kesme-Serik arasını?
Isparta taraflarına gelecek olduğunuzda uygun, plan, program olursa ortalarda bir yerlerde buluşup en azından parkurun belli kısmında birlikte yol alabiliriz; örneğin Aksu'dan sonrası için ... Yalnız off-road ve toprak, aşırı çakıllı, çok bozuk yollara gireceksek önceden haber edin. Kızıl Dana'yı daha yeni aldım, dağa bayıra süremem

. Emektar 150 cc'lik Kuba CR1 ile gelirim; o, dağ tepe, gider

Sagalassos'u geçtim ben onla, üst patikatan alt patikaya ata ata :mrgreen: (Pakete vercem muhtemelen, sanayiye verir gibi

, ondan duruyor, daha satamadım, ayrı konu. Gerçi onun da yağ bakımını yaptırıp öyle yola çıkmam lazım... Biraz ihmal mi ettim ne, dana geleli...

)
Havalar da soğuyor gerçi; Kasım'ın ortaları olmadan, güneşli bir zamanı denk getirmek gerek...
Geçen sene bu vakitler kapanışı Isparta-Burdur arasını Sagalassos geçidini geçerek yapmıştım.
Bu sene de Kesme üzerinden Serik - Antalya - Isparta güzergahını tamamlamayı düşünüyorum. Zaten İlhan Motor'a bakımlar için bir uğramak istiyorum... Vakit kalırsa...
Haberleşmek üzere ...