- Konu Yazar
Teşekkür ediyoruz...
Yukarıda arkadaşların paylaştığı kaygıların hemen hepsini, ne yalan söyleyeyim, ben de taşıyorum. Ancak insan haklarını kısıtlamak için hiçbir bahanenin arkasına sığınılamayacağına inanırım. Yani, "ülkemiz az gelişmiştir, trafikteki sürücülerin çoğu bilinçsizdir ve çevresine tehlike oluşturur" tespiti her ne kadar doğru ve endişe vericiyse de sakat kardeşlerimizin haklarını kısıtlamanın bahanesi olamaz.
Ben, hakkını arayan insanlara destek vermenin herkesin görevi ve borcu olduğuna inanıyorum. Kısacası, çok ciddi bir mani çıkmaz ise mutlaka yanınızda yer alacağım...
Bayiliyorum su anarsik tavrina.
Insan haklariyla mevzunun ne alakasi var yahu?!!!
Yarin ;
alti nokta körler dernegi gelip topic açarsa ne pok yiycez?
Yapma gözünû seveyim.
Hakli bir talep var ortada burasi tamam ama isin alt yapisinin saglam hazirlanmasi lazim.
Bir diger konuda mevcut hûkûmet.
bildiginiz gibi trafik düzenlemesi konusunda bu gûne kadar killarini bile kipirdatmadilar.
birak trafik mevzuatini, yol sulama islerini bile düzene sokturamadik.
Ehliyet konusunda yapilan bûtûn talepleri duymazdan geldiler.
hatta motosiklet federasyonunun talepleri bile umursanmadi.
Yani sonuca varmak zor olacak bu bir gerçek.ale:
Kesinlikle karşıyım... Kusura bakmayın ama günümüzde zaten duyan ama gerçekte duymayan insanlarla aynı trafikte , kendimiz çocuğumuz çoluğumuz yol almaktayız.. Hergün eve geli,şte bu günüde kazasız atlattığımıza sevinip dururken birde bu olması tam bir komedi...
Kimse kimsenin hakkını yiyemez.. Kimse kimsenin haklarına müdahale edemez.... Sonuna kadar doğru....
Ama diğer taşıt sürücülerinin hakları ne olacak?...
Benim haklarım ne olacak?..
Tam güvenli bir şekilde yol alması herzaman olanaksız...
Yarın okuma bilmeyenlerde çıkar onlarda isterlerse ne olacak?...Ya görme özürlü insanlar?.... Onlarda insan , onlarında hakkı....
Trafik görme ve duymaların olduğu bir bütündür bana göre...
Asla bölünemez...
Biliyorum tepkiler gelecektir yorumuma.... Ama gerçekler bunlar...
Kabul etsenizde etmesenizde bu olanaksız.....
Gider toplanır etkinlik yaparsınız.... Sesinizi duyurur diğer sorunlarınızada değinirsiniz... Ama bu istediğinizin olacağını sanmıyorum....
Heleki şu an ki bu toplumda......
İlk mesajda yazdığınız yukarıdaki cümleye kesinlikle katılmıyorum. Kask+motor sesi+trafik gürültüsü bizim işitme duyumuzu engellemiyor, bilakis ihtiyacımız olan sesi filtre ederek kulağımıza gelmesini sağlıyor. Kullandığımız motosikletin ses değişimi/ani bir fren sesi/siren vs. gibi sesleri trafikte kesinlikle kaçırmamalıyız. Sürüş sırasında görme, duyma, yeri geldiğinde koku alma duyumuz bile bizi kötü olaylardan korur.kask takılması dolayısı ile kulaklar baskıya maruz kaldığından duyma kabiliyetinin önemli bir kısmı kaybolmakta, birde üzerine gürültülü trafik ile kullanılan motorsikletin sesi eklendiğinde (ki havalı çok ses çıkaran egzozların gürültüsü daha yüksek) duyma kabiliyeti yüksek oranda kaybolmakta diye düşünüyorum[/I]
Şu anda B sınıfı ehliyet alabiliyorlar ve özel işaret takarak araç kullanabiliyorlar.Birkaç kişi tanıyorum, bir akrabam da dahil buna.
Eğer B sınıfı ehliyet alabiliyor ve araç kullanabiliyorlarsa A2 de alabilmeliler.Yok A2 alamayacaklarsa B alabiliyorlarsa bu işte bir terslik var . Ya B sınıfı almaları yanlış ,ya da A2 alamamaları yanlış.
Sonuçta 2 yanlış bir doğruyu götürecek gibime geliyor ???
Aslinda ortada tuhaf bir durum yok.
Motosiklet kullanmanin birinci sarti denge.
Bu denge denilen naneyi de kulaklar ayarliyor.
Otomobilde denge sorunu göz ardi edilebilir,ama motosiklet öyle degil.
Tabi bunca olumsuzluga karsin avrupali bu isi bir sekilde halletmis.
Bakalim nasil halletmisler bir arastiralim.
Sanirim uygun bir çôzüm önerisi gelistirebiliriz.
İşitme duyunuzu yarın bi bi iş kazası trafik kazası vb. sekilde kaybetseniz bi daha motora hiç binmeden durabilirmisiniz? tamamen bıçak gibi atabilirmisiz hayatınızdan... Ben sanmıyorum![]()