Işıkları direkt bağlama

arkdaşlar benim fym 100 marka bir tane motosikletim var.ben pek fazla kullanmadığım zamanlarda hep akü bitiyor ve ışıklar falan çalışmıyor.acaba ben bu ışıkları motosiklet çalışırken oluşan enerjiyle çalıştırabilirmiyim.yani mobyllete veya mopette olduğu gibi aküsüz direkt ışığa güç verebilirmiyim motordan

ygk

akü bitmiş olsa bile motor çalıştığında ışıklar motorun ürettiği ışıkla çalışacaktır. yani gereksiz bir çaba olur. aksine elektriğe direk bağlı olmayan farları direk aküye bağlamaya çalışıyor millet

ygk

o zaman elektrik tesisatında problem var çünkü motor çalıştığı sürece akü devamlı şarj halindedir aküyü söksen bile ışıklar yanar. siz bir elektrikçiye gösterin motoru

Aku artik olmustur sarj tutmaz . Tesisatta bir kacak kisa devrede olabilir3.sik da motorun urettiginden cok enerji harcamasi ekstra isiklar amPer bazinda daha fazlada olabilir bu isler hesaplama yapilarak uygulanir resisat kablo kalinligi bile ona goredir. Ornegin far ampulun 35 w . Beyaz olsun diye araba ampulu takarsan 100w dan asagi beyaz yanmaz . Cok amper cok isinma demek .tesisatin yanmasi far tasinin erimesi akunun olmesi vb vb...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar