ısı sensörü vidası kırıldı ve motor bloğu içinde kaldı...?

nasıl bir sıkıntı anlatamam içi boş olan bir vida nasıl çıkacak takıldığı yerden fikri olan varsa yardımcı olsun lütfen...

hsk

Vida nın resmini falan çek nasıl birşey nerden çıkacak bi görsün millet ona göre bi cevap verilir.

kırık civata çıkarmak için konik sol diş kılavuzlar var
kırılan bölgeye o kılavuz girecek kadar yer varsa çıkarılır
o kılavuzları takım olarak satıyorlar ve 80-100 tl civarıdır sanırım
şu an en mantıklı çözüm rektefiyeciye yada tornacıya gidip rica ederseniz çıkarırlar
Ankara'da olsaydın ben çıkarırdım

5-1024x768.jpg

parça bu dişlinin başladığı yerden kırıldı üst taraftan herhangi bir çıkıntı kalmadı 2 mm falan içeriden kırıldı yeride v motor un pistonların arasında olan bir yerde

8laJlA.jpg

işin en kötü yanida hem prinç gibi bir malzeme hemde içi boş olan tüm fikirlere açığım arkadaşlar...

içi boşsa çok iyi aslında çapı birazçık genişse oraya gre cıvata alınıp tornacıda klavuzla diş açtıracaksın sonra cıvatayı sökülemez yağıştırıcıyı sürüp diş açtığın yere çok sıkmadan monte edeceksin 2 saat sonra yeni cıvatanın başından anahtarla çıkaracasın

kırılan vidanın İçini matkapla delip akıllı vida takıp sökme şansınız var mı ?

Motosikleti
BWS 100
Dostum sağlam bir tornacıya git.
O vidanın üstüne, biraz daha küçük çaplı vidayı kaynatıyorlar. Farklı bir kaynak var ismini bilmiyorum. Onunla çıkarabilirler.
Önerim tornacıda yapmanız. Blok içine düşmemesi lazım. ama dikkat.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ters klavuz ile çıkar.

içi boşsa çok iyi aslında çapı birazçık genişse oraya gre cıvata alınıp tornacıda klavuzla diş açtıracaksın sonra cıvatayı sökülemez yağıştırıcıyı sürüp diş açtığın yere çok sıkmadan monte edeceksin 2 saat sonra yeni cıvatanın başından anahtarla çıkaracasın

dostum gre civata nedir biraz açıklarmısın internetde araştırdım hiç birşey bulamadım,içi boş yaklaşık 6-7 mm kadar

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:53 ----------

kırılan vidanın İçini matkapla delip akıllı vida takıp sökme şansınız var mı ?

işin kötü mü iyimi tam anlayamadığım yanı içi boş olan bir parça bu yüzden delip klavuz vida yapmak mümkün değil.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:55 ----------

Ters klavuz ile çıkar.

biraz daha açıklarmısın konuyu en mantıklı haraket gibi geldi bana,

dostum gre civata nedir biraz açıklarmısın internetde araştırdım hiç birşey bulamadım,içi boş yaklaşık 6-7 mm kadar

"gre civata" diye birşey yok hocam, cümlenin gelişinden anlasana :D " ...oraya gÖre cıvata alınıp...":queen:

biraz daha açıklarmısın konuyu en mantıklı haraket gibi geldi bana,

Saatin tersi tönüne sıkışan ters yivli vidalar var bu iş için. Ben ebay'den ŞU LİNKTEKİni sipariş etttim. Aynı/benzer takım Türkiye'de 60 tl bikaç yerde.

Bunungibi bir takım alıp halledebilirsin sanırım, youtubedan da "broken bolt remove" diye aratırsan bir çok vidyo bulursun, onları da izle. Senin vidanın içi boş olduğu için aslında işin daha kolay, yoksa zaten vidayı tam ortasından delmek zorunda kalacaktın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar