İridium buji hakkında bilgi?

apn

Merhaba arkadaşlar;
Motorum 2004 bmw f650 gs
Motorumun bakım zamanı yaklaşıyor ve bujileri değiştirmem gerekli.
İridium bujiler ile ilgili çok şey duydum herkez memnun performansı arttırdığını söylüyor. Ustama sorduğumda voltajı yüksek motorlarda, normal bujinin ucunun bozulduğundan iridium işe yaradığını, fakat benim motorun voltajı normal standartlarda olacağından ateşlemede iridium taksamda bi fark etmeyeceğini söyledi.

Tecrübelerine dayanarak acaba işin aslı nedir?

Teşekkürler

boy

Iridium Bujilerin çalışma sıcaklığı daha yüksektir, genelde performansı yüksek olan motorlarda kullanılır. Senin motorda pek fark yaratacağını sanmıyorum çünkü yüksek devirlere çıkmıyor makinen. Iridium buji standart bujilere göre daha pahalıdır. Iridium yerine kaliteli standart buji kullanmanı tavsiye ederim.

Iridium Bujilerin çalışma sıcaklığı daha yüksektir, genelde performansı yüksek olan motorlarda kullanılır. Senin motorda pek fark yaratacağını sanmıyorum çünkü yüksek devirlere çıkmıyor makinen. Iridium buji standart bujilere göre daha pahalıdır. Iridium yerine kaliteli standart buji kullanmanı tavsiye ederim.

%100 dogru birde ek olarak pipolarin uyar ise cift basli NGK yada Champion buji kullan.Ozelikle enduro icin iyi olabilir. Teki islansa bile digeri gorevini yapmaya devam eder.Iridium bujiler biraz sehir efsanesi oldu. Insanlar bunu takinca motorun kanatlanacagini dusunuyorlar.

sorunun cevabı yukarıdaki gibidir .. aynen katılıyorum

Motosikleti
Aprilia Tuono V4 Factory 2021
benim tavsiyem platinium buji olurdu, hem kurum yapmaz, ki senin motorun tek silindir enduro, daha iyi olur gibi bence

apn

Çok teşekkürler arkadaşlar, bilgiler benim için çok iyi oldu zira fuar var pazar gitmeyi planlıyorum ona göre alışveriş yapacağım artık :)
Teşekkürler...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar