iranda benzinin kalitesi ve fiyatı!

geçen gün iz tv de 2 tane v-stromlu arkadaşın doğuya olan seyahatini anlatan bir programa denk geldim, irandan geçerken aldıkları benzinin en kaliteli benzin olduğunu, türkiyede bir depo benzinle 300km giderken irandan aldıkları benzinle 400-410km yol gittiklerini söyledi. benzinin kalitesinin bu kadar fark yaratabileceğini hiç düşünmemiştim. fiyatıda litresi 300ykr a geliyormuş.. yani bizimkinden 10 kat daha ucuz...

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
geçen gün iz tv de 2 tane v-stromlu arkadaşın doğuya olan seyahatini anlatan bir programa denk geldim, irandan geçerken aldıkları benzinin en kaliteli benzin olduğunu, türkiyede bir depo benzinle 300km giderken irandan aldıkları benzinle 400-410km yol gittiklerini söyledi. benzinin kalitesinin bu kadar fark yaratabileceğini hiç düşünmemiştim. fiyatıda litresi 300ykr a geliyormuş.. yani bizimkinden 10 kat daha ucuz...

malesef haklılar:cat: eğer o benzin türkiyede 30ykr olsa ortalıkta gezen arabalı serserileri düşünemiyorum

malesef haklılar:cat: eğer o benzin türkiyede 30ykr olsa ortalıkta gezen arabalı serserileri düşünemiyorum

Valla benimde oraya seyahat eden iki arkadaştan duyduklarım benzini o kadar kötümüşki motorda karburatör ayarı yapmazsanız motor kesin yolda kalır oldu.

Benzinden dolayı araba motorları 3-4 yılda bir mafolan araclar varmış.

Valla benimde oraya seyahat eden iki arkadaştan duyduklarım benzini o kadar kötümüşki motorda karburatör ayarı yapmazsanız motor kesin yolda kalır oldu.

Benzinden dolayı araba motorları 3-4 yılda bir mafolan araclar varmış.

Yabancı bir sitede bende benzer bir yoruma rastlamıştım. İran gibi ülkelerde standardizasyon pek olmadığı için aslıdna iki yorumda doğru olabilir. Ama gerçek olan bir şey varsa, Suudi Arabistan ve Dubai'de bulunan benzinler en kalitelisi (gidenlerden duyduğum kadarı ile)

Motosikleti
ZX12R
arabalarıda kalıtelı onların..lincoln cadıllac gmc :rendeer:

Geçenlerde görüştüğüm KTM990 Adv. kullanıcısı arkadaşım iki 990ADV ile gittiklerinde 70 oktana kadar düşen benzin yüzünden çok sıkıntı çektiklerini paylaşmıştı. benimde merak ettiğim bir konu bu. Enjeksiyonlu bir motordan ziyade karbüratörlü bir motorla gitmek daha mantıklı olacak sanırım.

Motosikleti
Sym Sympony ST200i E5 ABS
valla iranı bilemem ama ben filipinlere gittiğimde hala orda 91 oktan normal benzinle 93 oktan süper benzin satılıyordu kurşunsuz 95oktanın ne olduğunu kimse bilmio ve 93oktan benzinin litresi yaklaşık 55 ykr civarindaydı,taksici bana benzinin pahalılığından yakınıyordu ,sonra bana türkiyede benzinin litresi kac para gibi bi soru sorma cahilliğinde bulundu yaklaşık 2,5 dolar diyince adam benle dalga gecmeye utanmıyormusun die çıkıştı inandırmam biraz zor olmuştu taksiciyi.

Gercekten de dısarıda Benzin gibi maddelerde ucuzluk söz konusu; En basiti Kıbrıs ta bile yarısından daha düşük benzin fiyatı ! Daha noolsun :farao:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar