İnternetten motor alacağım ancak 16 yaşındayım?

Sarı siteden 0 250sr alacağım,50 Bin peşinat sonrası 9-12 taksit ile ödeyeceğim,fakat 16 yaşındayım,bu süreç nasıl oluyor,gönderim sürecinde yaşım ile ilgili yetersizlik mevzusu var mı , herhangi bir belge vs. bir şey olucak mı,bu işler nasıl oluyor bir bilgim yok,alım sürecinde nasıl bir yol izlicem,yardım eder misiniz,şimdiden teşekkür ederim

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Önce kemik testi yaptırıp, mahkeme yoluyla kemik testinin sonucuna göre yaşını büyütmen lazım. Ya da 2 sene bekleyeceksin. Beklemek istemiyorsan ebeveynlerine motor alacağını söyle. Onlar üstüne düşeni yapsın.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Önce kemik testi yaptırıp, mahkeme yoluyla kemik testinin sonucuna göre yaşını büyütmen lazım.
Motorlu aracın mülkiyeti konusunda böyle bir zorunluluk yok.
ARAÇLARIN SATIŞ, DEVİR VE TESCİL HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK
(Resmî Gazete Tarihi: 31.01.2018 Resmî Gazete Sayısı: 30318)
...
Araçların tescil işlemleri
MADDE 10 –

...
(10) Ergin olmayan küçüklere ait araçların tescili için kanuni temsilcileri tarafından araç nedeniyle doğabilecek hukuki ve cezai sorumlulukları kabul ettiklerine dair noterde düzenlenmiş taahhütnamenin tescil anında verilmesi zorunludur.
...
Ahanda işin kaymağı burada

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Motorlu aracın mülkiyeti konusunda böyle bir zorunluluk yok.

Ahanda işin kaymağı burada

Tamam işte. Aynı şeyi söylüyor. Ruhsatta ismi yazması için kanuni temsilcisi sorumluluğu üstüne almak için satış öncesi noterden taahhüt veriyormuş. Tek başına gidip alamıyor kısacası.

Muhtemelen gerçekleşmeyecek birşey için konuşuyoruz bu arada :)

Önce kemik testi yaptırıp, mahkeme yoluyla kemik testinin sonucuna göre yaşını büyütmen lazım. Ya da 2 sene bekleyeceksin. Beklemek istemiyorsan ebeveynlerine motor alacağını söyle. Onlar üstüne düşeni yapsın.
Hocam benim kemikler biraz iri ve yaşımdan oldukça büyük gösteriyorum bende büyütebilir miyim öyle 4-5 ay daha yoksa troll bir cevap mı :ROFLMAO:

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Hocam benim kemikler biraz iri ve yaşımdan oldukça büyük gösteriyorum bende büyütebilir miyim öyle 4-5 ay daha yoksa troll bir cevap mı :ROFLMAO:
Yoo gayet ciddi bir işlem anlattım. Hatta yaşı büyütüp küçültme kesin bir sonuç değil yapılan kemik testi. Ama mahkemeye oldukça ikna edici bir kanaat oluşturur.

Hocam, internetten motosiklet alma olayını saçma buldum. Gidersin bir bayiye gözüne kestirdiğin motorun üstüne binersin. Bana bundan 1 tane sarıp paket yapın dersin. Alır çıkarsın.

Evvela cevaplar için teşekkür ederim,motorun gönderimi ay sonu gerçekleşiyor,o şehirde yaşıyan bir tanıdığı da gönderip testini yaptırdık,olmaz diyenler illa olucak,boş laflar,çok ta kale almayın,kimse de almamıştır,tekrardan teşekkürler,ricamdır bazılarımız soruya görüşlerini katmasın,berrak halde ne ise onu konuşalım,iyi günler:)

Ciddi ciddi cevap yazayım mı bilemedim.

On altı yaşındasın. İnternetten bir motosiklet beğeniyorsun. Bir miktar peşin verip kalanı başkasının kartından çekiyorsun. Sonra birini gönderip motosikleti test ettiriyorsun.

Ben neredeyse altmış yaşıma geldim, böyle eş, dost, akraba bulamadım.

On altı yaşında ki çocuğun öhö pardon delikanlının nesine güvenip 150 k lık kredi kartı çekiyorsun gibi gibi ya da on altı yaşında ki gencin nesine güvenip onun adına motosiklete bakıp bu sana uyar koçum diyorsun? gibi gibi. Bu şimdi bir kaza yapsa ben bunun ana babasına ne derim sonuçta bu sana uyar hadi gazla dedim. gibi gibi.

Aklımda deli deli sorular öffff öfffff.

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660

On altı yaşındasın. İnternetten bir motosiklet beğeniyorsun. Bir miktar peşin verip kalanı başkasının kartından çekiyorsun. Sonra birini gönderip motosikleti test ettiriyorsun.

On altı yaşında ki çocuğun öhö pardon delikanlının nesine güvenip 150 k lık kredi katı çekiyorsun gibi gibi ya da on altı yaşında ki gencin nesine güvenip onun adına motosiklete bakıp bu sana uyar koçum diyorsun? Bu şimdi bir kaza yapsa ben bunun ana babasına ne derim sonuçta bu sana uyar hadi gazla dedim.

yaptığı hatanın sonuçlarına katlanacak ya onu bilmek bile bana iyi hissettiriyor bir şey yazmaya gerek yok yazsan da anlamayacak

yaptığı hatanın sonuçlarına katlanacak ya onu bilmek bile bana iyi hissettiriyor bir şey yazmaya gerek yok yazsan da anlamayacak
Hata bile yapabileceğini sanmıyorum. Anlattıkları aklıma pek oturmadı. Sanki hayallerini yapacağım, yapıyorum, yaptım gibisinden paylamış gibi me geldi.

On altı yaşında ki çocuğun öhö pardon delikanlının nesine güvenip 150 k lık kredi kartı çekiyorsun gibi gibi ya da on altı yaşında ki gencin nesine güvenip onun adına motosiklete bakıp bu sana uyar koçum diyorsun? gibi gibi. Bu şimdi bir kaza yapsa ben bunun ana babasına ne derim sonuçta bu sana uyar hadi gazla dedim. gibi gibi.

eyvallah yaşını başını bilmem amma,istersen 30 yıllık motor sürücüsü ol,kaza yapabilirsin,kart olayı da kimseye gerek kalmadı ailem ikna oldu günde 12 saat motor için çalıştığımı görünce,çok bilmişlik başa vurmuş,motor da benim için çok ta bir hayal değil,görgüsüz bir insan değilim kimseye hayal satmam,saygısızlık etmem ama görsem yüzüne bakmayacağım kişisin ,tam olarak kime olmayacak birşeyi pazarlıyorum,zaten sanal bir kişiliğim ortada ve hayatımda hiçbir konumun yok,yaşlı olabilirsin sonun yakındır etrafına çamur atıyorsundur bilmem amma,en azından fikir isteyene çamur at ,soru sorana değil,ben forumdan sadece sürecin nasıl işlediğini öğrenmek istedim,iki-üç tane yaşı büyük diye havalanan evlat sevgisi bile görmemiş sevilmeyen 2-3 kişinin bana görüşünü merak etmedim,dediğim gibi,süreçti ve zaten lemurlar çamur atarken süreci çözdüm:)iyi günler
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hata bile yapabileceğini sanmıyorum. Anlattıkları aklıma pek oturmadı. Sanki hayallerini yapacağım, yapıyorum, yaptım gibisinden paylamış gibi me geldi.
kaba olmayı çok isterim,banlanırız,efenim sen bunu bana kanıtla de ben anca görüldü atarım,sen beni yalancı bil,ne olucak,forumda kaç gün dururum,1 hafta hadi bilemedin 2 hafta,16 yaşında bir kişiyi çocuk olarak görebilirsiniz, dik dik bakmadığınız sürece,yiğitlenmediğiniz sürece,efendime söyliyim,zaman geçiyor,sizin gidişte yaklaşıyor iken,çocukluğunuzda artık ne yaşadı iseniz bunu başkasına pazarlamayın,şunu da eklemek istedim bu arada madem ben çocuğum,e sen niye 16 yşaında birini ezip zorbalamaya yalancı çıkarmaya çalışyıorsun,demekki bur da da bir çocukluk var,ben en azından 16 YAŞINDA bir ÇOCUĞUM,amma velakin bu tipler ne tür çocuklar bilemem:)
İyi günler

kaba olma şansım olsa emin ol yüzünü çok asardım da,herneyse,ben edepli olmayı tercih ediyorum bu mesajda.
1:sonucun kötü olması neden iyi hissettiriyor,insanların acı çekmesi hoşuna mı gidiyor,buna kaba dille çok güzel söylenen şeyler var.
2:sen yapamadın diye kimse yapamaz mı bu yaşta.
3:küçücük çocuğun babası altına motor verir,küçük yaşta eğitiliyor filan derler,ben alınca kıymık mı sıkıntı yaratıyor
4:Eğer sonuçları kötü olmaz ise hayatın boyunca kötü hissedip vijdan azabı çekicek misin,ona göre senin ile iletişimde kalıcam,madem böyle bir etkim var üzerinde.
İyi günler

Son düzenleme:

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Söylediğin her şey tutarsız. 16 yaşında A1 ehliyet alabilirsin almak istediğin motor 250cc A1'i kurtarmıyor. Ehliyet alıp almadığını bilmiyoruz ama ehliyet olarak var kabul ediyorum. Kart var mı diyince anne baba değil olan birinin kartını alıcam diyorsun. Motoru eve damacana söyler gibi internetten alıcam diyorsun. Şöyle bir baksana, sana çok mantıklı geliyor mu söylediklerin? Bunca mantıksızlığa rağmen satın almayı başardıysan helal olsun.

Ben ikna oldum beyler.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
eyvallah yaşını başını bilmem amma,istersen 30 yıllık motor sürücüsü ol,kaza yapabilirsin,kart olayı da kimseye gerek kalmadı ailem ikna oldu günde 12 saat motor için çalıştığımı görünce,çok bilmişlik başa vurmuş,motor da benim için çok ta bir hayal değil,görgüsüz bir insan değilim kimseye hayal satmam,saygısızlık etmem ama görsem yüzüne bakmayacağım kişisin ,tam olarak kime olmayacak birşeyi pazarlıyorum,zaten sanal bir kişiliğim ortada ve hayatımda hiçbir konumun yok,yaşlı olabilirsin sonun yakındır etrafına çamur atıyorsundur bilmem amma,en azından fikir isteyene çamur at ,soru sorana değil,ben forumdan sadece sürecin nasıl işlediğini öğrenmek istedim,iki-üç tane yaşı büyük diye havalanan evlat sevgisi bile görmemiş sevilmeyen 2-3 kişinin bana görüşünü merak etmedim,dediğim gibi,süreçti ve zaten lemurlar çamur atarken süreci çözdüm:)iyi günler
dangalaklık arşa çıkmış, marşa basıyor.

Söylediğin her şey tutarsız. 16 yaşında A1 ehliyet alabilirsin almak istediğin motor 250cc A1'i kurtarmıyor. Kart var mı diyince anne baba değil olan birinin kartını alıcam diyorsun. Motoru eve damacana söyler gibi internetten alıcam diyorsun. Şöyle bir baksana, sana çok mantıklı geliyor mu söylediklerin? Bunca mantıksızlığa rağmen satın almayı başardıysan helal olsun.

Ben ikna oldum beyler.
yazdıklarımı tam oku,kaba olmamak için çok uğraş veriyorum,ben olurum,sen anla,be beynini YEdiğim,ailem sonunda ikna oldu,ailem ile çözdük işi,gerisi ile babam ilgileniyor,zaten o kadar kolay olmayacağının farkındayız,hiç yasaların adamı gibi davranma,sende illa yaşının gereğinden büyük motor sürmüşsündür,hiç kimse bana burada hikaye okumasın,ve umarım profildeki sen isen karşılaşırız da allah vere tersin olur,o an forumun değerli üyesi... olursun canım,yaşım küçük olabilir,amma laubali kişiyi sevmem.
İyi günler

dangalaklık arşa çıkmış, marşa basıyor.
bende sana basıyorum bremın,madem herkes kaba oluyor ban yok,tüm kanaktarıcılarına gen arkadaşlarına basıyim canım cicim,yazdıklarımı geliş adresin ile okur isen çok haklısın,ancak gözün ile okur isen sonuç aynı değil,şimdi SefolGit burdan,yaşa başa bak profile bak,soytarılık.

Motoru nerede üzerine alacaksın internet üzerinden mi ?
hayır,büyüklerim kendi üzerine,sanırım noter üzerinden,belge plaka derken filan halledicekler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar