İnternetten alınan ürünler hakkında yeni kanun düzenlemesi

http://screencast.com/t/hK0IhFuY8a

Evet arkadaşlar bu bir özel internet satış sitesinden bana gelen mail. Detaylar yazıldığı gibi. Bütün forumun bilmesi gerektiğini düşündüm.

Mesela bir telefon alıyorsunuz. açıp 6 gün kullanıyorsunuz. Jelatinini çıkartıyosunuz kulaklığını takıyosunuz falan. İade etmek istediğinizde hiç bir yaptırım uygulayamazlar demek oluyor bu.
Cayma hakkınızı kullanıp ürünü kargosunu karşı taraf ödeyeceği şekilde geri verebilirsiniz. Güzel ve tüketiciyi koruyan bir kanun olmuş bence.

ben hburadan telefon aldım telefon geldıgı gun sorunlu cıktı iade etmek ıstedım edemedım servıs hata bulamamış. bana tel gelır gelmez gerı yolladım bu sefer servıs hatayı bulmuş degışım yaptılar ıade edemedım anlayacagınız mal elımde kaldı ıcın hıcte sınmedı bu tele nedense olumsuz yönde elektırık bıraktı dahasıda var tüketici hakem heyetıne no frost buz dolabımın servıs bakmamasıyla ılgılı baş vurdun ılgılı kanunda en gec 90 gun içinde karar cıkacak demesıne ragmen 120 gundur karar cıkmadı ilçedeki kaymakamlıga vede bimere şikayet ettim ordanda ses yok anlayacagın arkadaşlar bu ülkede tüketicden cok üretici korunuyor

Bu değişiklik büyük alışveriş sitelerinde bi süredir dikkatimi çekti mantıklı fakat arkadaşın bahsettiği gibi ben internetten almamama rağmen arızalı çıkan ürünümü götürdüm adamlar cihazı servise gönderdi servis sorun bulamadı aynı şekilde evdeki lcd'yi 3 kez üst üste aynı hatadan servise gönderdim adamlar sürekli başka başka arıza ismi üretip başka işlem yapmış gibi gösteriyorlar çok saçma bir işleyiş mevcut malesef müşteri hizmetleri ve servisler bir şekilde bağımsız olmalı ama ne şekilde:silent:

telefon konusunda şöyle diyebilirim, ek bilgi açısından;
aldığınız cep telefonu eğer ki 15 gün içerisinde arızalanırsa direk değişim yapmak zorundalar...

aldığınız üründe hiç bir sorun olmamasına rağmen 7 gün içerisinde cayma hakkınız olması ile alakalı buradaki madde değişikliği,
3 kere aynı hatadan göndermeniz ama aynı isimle yazmayıp değişim yapmamaları tüketici mahkemesine gitmeniz durumunda ciddi bir suç olacaktır. Siz yaptığınız ürün şikayetini servise verirken ürünün servis formunda yazanların bir kopyasını da istediğinizi belirtirseniz hiç bir şeyi değiştiremezler.

Ben Balıkesirden bir telefon aldım bir mağazadan telefonum 1 kere kulaklıkta takılı kaldı yolladım 3 ay sonra yenisini yolladılar aradan bir 6 ay geçti birdaha bozuldu bu seferde hiçbir sim kartı görüyordu tekrar yolladım 3 ay geçti şuan bir üst modelini gönderdiler üstelik 1 kuruş bile ödemedim :)

aldığınız üründe hiç bir sorun olmamasına rağmen 7 gün içerisinde cayma hakkınız olması ile alakalı buradaki madde değişikliği,
3 kere aynı hatadan göndermeniz ama aynı isimle yazmayıp değişim yapmamaları tüketici mahkemesine gitmeniz durumunda ciddi bir suç olacaktır. Siz yaptığınız ürün şikayetini servise verirken ürünün servis formunda yazanların bir kopyasını da istediğinizi belirtirseniz hiç bir şeyi değiştiremezler.

Servise giderken arıza kayıt formlarının kopyası bende mevcut fakat ben örneğin; ekran titremesinden şikayetçiyim, diyorum servis tv'yi getiriyor bir seferinde parça değiştirdik ikincisinde yazılım yükledik sorun göremedik diyor üçüncüsünde kamera kaydı yaptım sorunla alakalı gene bi parça değiştiği yazıyo formda flan filan bir şekilde uyduruyorlar bir açıklık var malesef ben uğraşmaktan bıktım vallahi ama pes etmiycem

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar