ben bir kez türkiyede bir açık artırma sitesinden alışveriş yaptım.
bir sorun yaşamadım. zaten satıcıların profillerinde ürün sattığı kişilerin yorumları var. bu yorumlar satıcı hakkında fikir edinmeye yardımcı oluyor. alışveriş sayısı fazla ise satıcının güvenilirliğine inanabiliyorsunuz. o sitelerde çok sayıda ürün satıp oradan ekmeğini çıkartan insanlar var. o yüzden kimisi gerçekten çok büyük ciddiyetle yapıyor işini.
alış veriş kargoyla yapıldığı için güvenilir olabiliyor. teslim alırken görevlinin yanında kargoyu açarak beklediğiniz ürün olmadığında kargo elemanına zabıt tutturabiliyorsunuz. bu zabıt kesinlikle delil sayılabiliyor. beklediğiniz ürün gelmezse alışverişe onay vermiyorsunuz ve internet sitesinin hesabına yatırdığınız para satıcının hesabına geçmiyor. isterlerse kargo zabıt tutanağını da siteye yollayarak paranızın size geri iade edilmesini sağlıyorsunuz.
dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kargo elemanları paketi teslim edip kaçar gibi hemen gidiyo!!! sadece açık artırma değil, internetten hangi siteden alışveriş yaparsanız yapın, hatta kargoyla ne teslim alırsanız alın mutlaka adamı tutup gözünün önünde açın. beklemeden hemen gidiyorlar. zabıt tutulmassa sizin yasal bir hakkınız kalmıyor.
ayrıca ürün kargoda firmanın hatası yüzünden zarar görmüşse de siz zabıt tutturmadığınız için bir hak iddaa edemiyorsunuz. bence bu elemanların kaçmaları da bu yüzden

eğer beklemezlerse şikayet edin firmalarına. çünkü onların görevi bu. siz paketi açarken orda beklemek zorundalar. ya ürün kargoda zarar görmüşşe? bunun için ne yapıp edip adamı yollamadın paketi açın.
bu olay her türlü internet alışverişi için, hatta ve hatta her türlü eve teslim kargolar için geçerli.
ben şu ana kadar çok sayıda internet alışverişi gerçekleştirdim. şu ana kadar hiçbir sorun çıkmadı. ama güvenilir siteleri tercih ediyorum. her alışverişimde paketi kontrol ederim. her seferinde de kargo elemanları maalesef aynı tutum içindeler!!!:farao:
internetten alışveriş yapın arkadaşlar ama bilinçli tüketici olun.
son birşey eklemek istiyorum;
kredi kartınızın interaktif bankacılık özelliğini açtırın. bazı kartların internetten işlem yapma özelliğini kapatıp/açma seçeneği var. bu sayede sadece internetten alışveriş yapacağınız zaman bu özelliği açıp, alışverişinizi bitirdikten sonra da bu özelliğini internet üzerinden kapatabiliyorsunuz. tereddütleriniz varsa bunu kullanın, hiçbir sorun çıkmaz
bu sayede birisi sizin kredi kartı bilgilerinizi eline geçirse de, sizin kartınız internet alışverişine kapalı olduğu için hiçbi halt yiyemez!
keyifli alışverişler