İnternet Kullanım Ücretleri Düşüyor mu?

Daha önce devlet tarafından internet kullanım ücretlerinin düşeceği yönünde bir açıklama gelmişti.Ancak henüz bir şirket bağlantı ücretini aylık 9 ytl yaptığını açıkladı.Telekomdan ise gb artırımı dışında ses yok.Bu konudaki görüş ve bilgileriniz nelerdir?

indirim denilince iyi birşeyler bekliyordum.zaten avrupanın en pahalı bağlantısını kullanıyoruz.herneyse sınırsız 256 bağlantı kullanıyorum.

işte indirim oranı %2.4 yani 40.18 ytl olan ücret 39.20 ytl ye düştü.yüksek hızlar için fiyatlar tabiki düştü.ama ben buna anlam veremedim.%18kdv %15 iletişim vergisi.

ama bu alt yapı ve bakır kablolarla olmuyor.yatırım yapılmalı yada rekabet piyasası oluşmalıki fiyatlar düşsün.yoksa monopol piyasa ile işimiz çok zor.bir ingilizin ağzından çıkacak lafa bakıyoruz

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Fiyatı düşmüş ve 3 GB olan limit 4 GB olmuş gözüküyor.

Ama her ay ortalama 1,5 - 2,0 olan GB harcamam 2 aydır 4 GB üstünde, gelde anla.

41 YTL fatura gelmiş :pr:

arkadaşlar bunu bende bir arkadaşımdan duydum.bağlantı hızımız arttığından normalde aynı sayfada iken bile hiçbirşey yapmasak da veri alışverişi olduğundan bu bize indirme yapıyormuşuz gibi yansıyormuş.bir de artık bağlantı daha hızlı olduğundan aynı zamanda daha çok sayfa geziliyormuş ve bağlantı süreniz aynı bile kalsa bu bize ek fatura olarak yansıyormuş.benim duyumlarım bu yönde ama somut bir bilgim yok benimde...

Siz hiç bu ülkede gerçekten vatandaşı düşünerek yapılan bir iş gördünüz mü? Şahsen ben görmedim.. Göreceğimi de sanmıyorum... Her gelen vatandaşı nasıl yolarımın hesabını yapıyor.....

Türk Telekomun sitesinde yer alan indirim haberleri dikkatli okunursa kurumsal müsteriler için yani toptan port satın alan şirketlere indirim uygulayarak hem kendi tekelini sürdürüyor hemde telekomun portlaını satacak şirketlerin ağzına bir tutam bal çalarak zenginliğine zenginlik katıyor. Yani bu hizmeti bizlere değil portlarını satacak olan kurumsal müşterilerine yapıyor. Tabiyki sizler kurumsal müşterilerden adsl hat aldıysanız büyük ihtimalle sizlerin fatralarınıza bu oluşan farkı yansıtacaklardır ama bizim gibi kıt kanaat 256 kullanan ve Türk telekomdan hizmet alanlar için bu gerçekleşmeyecektir.. Saygılar..

arkadaşlar bunu bende bir arkadaşımdan duydum.bağlantı hızımız arttığından normalde aynı sayfada iken bile hiçbirşey yapmasak da veri alışverişi olduğundan bu bize indirme yapıyormuşuz gibi yansıyormuş.bir de artık bağlantı daha hızlı olduğundan aynı zamanda daha çok sayfa geziliyormuş ve bağlantı süreniz aynı bile kalsa bu bize ek fatura olarak yansıyormuş.benim duyumlarım bu yönde ama somut bir bilgim yok benimde...

Kesinlikle doğru..:cat: İnternette yaptığımız her işlem, hatta hiçbirşey yapmasak bile download olarak hesabımıza ekleniyor.:farao:

Ama her ay ortalama 1,5 - 2,0 olan GB harcamam 2 aydır 4 GB üstünde, gelde anla.

Bu 3 Gb kotalılar için indirim gelmedi deniliyor ama aslında 10 yt lik bi indirim yaptılar cogu kullanıcılarına şöle diyeyim ; 1Gb kota aşımı 10 ytl oldugundan
Her ay 4Gb 'a 39 ytl fatura odemek yerine artık 4Gb kullanıma 29 ytl ödüyecegiz

Tabiki kotasını aşmayanlar için indirim sayılmaz:cherry:
Mesala bize çok iyi geldi bu indirim ;4.5 'in altına inmez kotamız
:mrgreen:
Her ay 45 vermektense 35 ytl verecegiz:cat:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
PIERzig o zman 6 GB limite geç 39 YTL öde. Bende öyle yapcam sanırım.

PIERzig o zman 6 GB limite geç 39 YTL öde. Bende öyle yapcam sanırım.

Evet aslında dedgin dogru ama bu indirmden sonra birz kısıtlayarak hic olmazsa bir kere normal fatura öedemek istiyozruz
29 ytl bile çok aslında:pr: :pr:
2007 Nisan (3,029 GB) bu ay kararlıyız 29 ytl ödüyecegiz

Allah size sabir versin,biz orda olsak simdi coktan herseyi Turktelecom'a teslim etmistik.Haftada 4 film indiriyoz ve aylik sadece sabit 45 ytl'ye falan denk geliyor.Ayrica su an Moldova ici baglanti 8Gbit ve moldova disi 4Gbit...

milli servet internet bant genişliğini damalıkla dağıtan zihniyet özelleşsede değişmedi. aynı alt yapı ile daha çok abone daha çok trafik daha çok para kazanma yolunda ilerlemeler devam etmekte.
TTNet omurgası mevcut veri trafiğini güçlükle taşırken hala 256 kb indirme hızı ile internete bağlanıyorsak neremiz gelişmekte olan ülke.
lamarc ın teorisi doğru ise kullanılan organlar gelişirmiş. Türkiye de yaşıyanlar olarak çenemizden başka bir yerimiz çalışmadığı için tek üretimimiz "LAF" dır. LAF üretimi ise para etmiyor

bendede aynı sorun var. fatura 40 ylt geldi. 4 gb oldu diye sevinirken 4gb bile yetmemeye başladı limit aşıyorum sürekli:silent: . bu 4gb yükseltilmeden önce 3 gb civarında oluyordu fakat son 2 aydır 4 gb üstünde geliyor hatta ay bitmemesine ragmen şuan bile 4 gb yi aştım:silent:

en yakın zamanda 6 gb yapmak lazım yoksa bu durum can sıkmaya başladı:pr:

Son düzenleme:
bu telekom tekeli son bulmadıkça daha çok yolacaklar bizi....

Aslında ortada bir tekel yok.Birçok sağlayıcı firma var.Ama hepsinin ağzı bir :pr:

yuh:mrgreen: anlaşılan sağlam arşivcisin kütük. anladın sen anladın:p :queen:

hdd kaç gb ayıptır sorması

Şu an 250gb hdd var, dört ayda 8 dvd dolusu film bastım, hepsi divx, 35'den fazla film indirmişim. Müzik-klip-dizileri ve youtube videolarını saymıyorum :p

adslfp7.jpg

Şubatta 120 hdd yandı (anakartın hatası), o yüzden 15 gün kullanamadım bilgisayarı. 20 martta da anakart yandı, iki hafta serviste kaldı bilgisayar. Pardus kullanıyorum şu an, torrentler biraz yavaş olduğu için 5'te kaldım :queen: :queen: Emule/DC++ ağına bağlanan bir program kursam mayısta 40'ı zorlarım :mrgreen: :mrgreen: 49 lira veriyorum, interneti sonuna kadar sömürürüm :p Hele bir de sınırsız 512'ye çıkarsa o zaman görün beni :mrgreen:

bir arşivci daha :mrgreen: Khutuck bende de sınırsız 256 var.420gb harddisk.ölürsem sana bırakayaım içinde ne olduğunu bende bilmiyorum artık.arşivle arşivle 98 den beri mzüik film e-kitap vs vs vs vs.

windows gezgini bile budist keşişlere döndü arama yapınca tıkanıp trans a geçiyor:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar