Niye çok telaffuz edilmiyor bilmiyorum ama ben motor üstünde interkomda olsa telefon ile konuşmayı sakat ve tehlikeli buluyorum. Her türlü dikkat dağıtıcı bir iş telefon çalınca açmak motorda. Kurye değilsen falan çok gerekli iş değil. Müzik dinlemek içinse eğer trendyoldan gidip en ucuzlarından birini almak yeterli. Ses kalitesi ve şarj uzunluğu falan o paralara resmen altın hizmet gibi. Hem şarj doğru dürüst bitmiyor hemde harbiden kaskın içini disco gibi yapıyor ses kalitesi falan müzik için gayet yeterli. Ha artçı ile konuşmak için dandik kalır falan doğru ama ben zaten motorda kaskın içinde artçı ile bile olsa çene çalmaya karşıyım. Ne konuşabilirsin yani arkandaki ile yol boyu ? Bu tip şeyler hep yolda odak ve dikkat dağıtıcı şeyler. Full odaklanma ve yola kitlenme taraftarıyım
Merhaba. 2 yıldır kullandığım Sena 50s ve öncesinde 7 yıl kullandığım Sena 20s interkomlarda telefon geldiğinde cihaz üzerindeki kocaman tekerlek/düğmeye sol elimle basınca telefon açılıyor.
Hatta ayarlardan mesela "telefon 3 kez çalınca otomatik aç" gibi bir seçeneği de var. Otomatikman telefonu açıp yanıt verebiliyorsunuz yani.
Şüphesiz olumsuz yönleri vardır tabii, sonuçta herkesin beklentisi, dikkat düzeyi, birikimi, yeteneği her an %100 olmayabiliyor ama getirilerinin yanında devede kulak bile değil, çok çok daha azdır diye düşünüyorum.
Şu kaç yıllık aktif motorculuk hayatımda interkomsuz geçen birkaç yılım için üzülüyorum resmen.
O ilk yılların motorculuk heyecanını beraber tura çıktığımız arkadaşlarımla kat be kat keyifli yaşayabilirmişiz meğer.
Bu arada ben de hiç ama hiç müzik dinlemedim yolda.
Radyo falan da açmadım.
Asıl bunlar sıkıntı ve dikkat dağıtıcı geliyor bana zira ritmik bir şeyler var ve o ritm anlık olarak sürüşümüzü etkiler diye düşünüyorum.
Zaten tura çıkmışım ve amacım yolda olmak olduğundan yol ile aramıza başka bir şey girmemeli bence.
Ama dediğim gibi herkesin öncelikleri, beklentileri, tecrübesi, anlık olarak modu farklılık gösterir.
Kim nasıl mutluysa öyle sürsün.
Ancak grup sürüşü yapılacaksa interkom şart.
Yoldaki ve trafikteki anlık değişiklikleri gruptaki diğerlerine anlık olarak iletebilmek bazen büyük sıkıntıların önüne geçilmede elzem olabiliyor.
Size kolay gelsin.
Selamlar.