Interkom Secimi

Motosikleti
Voge SR1
Herkese merhaba, yolda müzik dinlemek ve telefon çaldığında konuşmak için interkom almak istiyorum. Ancak ilk defa alacağım için denemek amacıyla basit, ucuz birşey almak istiyorum. Takma işlemi falanda bilmediğim için motomax da "4Riders 4RBT3 Bluetooth Kask Kulaklığı" buldum 1600 TL ye. Bunu simdi almaya gidecektim ancak bir sormak istedim. Acaba bu fiyata alınır mi? Takma işini kendim yapmak istediğim için takma işini aldigim yerin yapacağı bir yerden almak istiyorum.

Bütçe max 2000 TL

Şimdiden teşekkürler.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bana da Sena ya da Cardo gibi pahalı interkomlar almadan önce yalnızca artçı ile konuşma amaçlı ucuz bir interkom lazım, artçımın kaskında sena 20s-evo takılı zaten.

Not: Konuyu sabote etmiş gibi oldum am ayeni konu açmayalım onyüzbin interkom konuları arasında güncel bir şey olsun diye yazdım.
Olabildiğince ucuz dandik ama 3-5 ay iş gören bir şey olsun yeter bana. Müzik falan dinlemeyeceğim, ses kalitesi dert değil, telefon çalsa otomatik reddetmeye ayarlıyorum zaten, maksat artçımın canı sıkılmasın, o konuşsun ben he he diyeyim. :)

Bana da Sena ya da Cardo gibi pahalı interkomlar almadan önce yalnızca artçı ile konuşma amaçlı ucuz bir interkom lazım, artçımın kaskında sena 20s-evo takılı zaten.

Not: Konuyu sabote etmiş gibi oldum am ayeni konu açmayalım onyüzbin interkom konuları arasında güncel bir şey olsun diye yazdım.
Olabildiğince ucuz dandik ama 3-5 ay iş gören bir şey olsun yeter bana. Müzik falan dinlemeyeceğim, ses kalitesi dert değil, telefon çalsa otomatik reddetmeye ayarlıyorum zaten, maksat artçımın canı sıkılmasın, o konuşsun ben he he diyeyim. :)
çare aliexpress

Motosikleti
D400
4iders ile diğer interkomlara bağlanmaz tek farkı bu. arkadaşta var fena değil

Motosikleti
Bajaj Dominar 250D

Eşimle iletişim için ucuz yollu bende bundan aldım iki adet birbiriyle eşleşiyor. Markası değişiyor Çin menşeili ürün işte A30X adı altında farklı markalardan aynı ürünü bulabilirsiniz, iletişimde sorun yok gayet güzel ama devamlı açık tutmanızı önermem. Ara ara iletişim kuracağınız zaman açarsanız daha iyi, artçı kaskının aldığı rüzgarı da ekstra olarak kulaklardan duyuyoruz, aynı şekilde sizin kasktan da arkaya doğru gidiyor, aşırı bir gürültü kirliliği oluyor. Kasktan-kaska eşleme opsiyonunda ses açıp kısmayı beceremedik ya da yok, sabit yüksek bir ses veriyor. Şarjı iyi gidiyor. 10 günde bir şarj ediyorum sanırım.

işte aliexpressde bir sürü model var ama kimi sadece telefona kulaklık oluyor iki interkom birbirine bağlanmıyor durumu olur mu diye cesaret edemedim.
Şu modelden var bende, üzerinde Vnetphone V6 yazıyor bendekinde, 6-7 yıldır kullanıyorum, her interkomla da eşleşiyor. Konferans olayı yok sadece. Bi de telefonu 1-2 çalıştan sonra otomatik açıyor.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Müzik falan dinlemeyeceğim, ses kalitesi dert değil, telefon çalsa otomatik reddetmeye ayarlıyorum zaten, maksat artçımın canı sıkılmasın, o konuşsun ben he he diyeyim. :)
Sonra sıkıntı olmasın? :unsure:
yenge.jpg

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F

Yani bizim turlarda herkes Sena 50s mesh interkomlarıyla kakara kikiri sohbet ederken sen muhabbetimizden mahrum kalacağın gibi bizleri de muhabbetinden mahrum edeceksin espresso?

Motosikleti
yaa, şimdi iyi bir interkom alırsam iki tane almam lazım zaten, iki tane alınca da pahalı olacak, anca kışın sömestr tatilinde almanya'ya falan gidersem alabilirim, Türkiyedeki fiyatlarla pahalı şeyleri katiyyen almam, ben decathlondan çadır almak için arabayla Bulgaristan'a geçiyorum aradaki fiyat farkına oralarda konaklama-yeme-gezme masrafı çıkıyor üstüne para kalıyor. interkom'u da gitmişken alırım da buradan almam. Kışa kadar idare edecek basit bir şey olsun maksat artçı ile konuşabileyim, daha sezonun bitmesine en az 2 ay var, kesin 2-3 sefer daha yunanistana geçeriz biz motorla.

Motosikleti
yaa, şimdi iyi bir interkom alırsam iki tane almam lazım zaten, iki tane alınca da pahalı olacak, anca kışın sömestr tatilinde almanya'ya falan gidersem alabilirim, Türkiyedeki fiyatlarla pahalı şeyleri katiyyen almam, ben decathlondan çadır almak için arabayla Bulgaristan'a geçiyorum aradaki fiyat farkına oralarda konaklama-yeme-gezme masrafı çıkıyor üstüne para kalıyor. interkom'u da gitmişken alırım da buradan almam. Kışa kadar idare edecek basit bir şey olsun maksat artçı ile konuşabileyim, daha sezonun bitmesine en az 2 ay var, kesin 2-3 sefer daha yunanistana geçeriz biz motorla.
Astarı yüzünden pahalı olur o zaman da.

Bence bekleyip kaliteli bir ürün almalısın.

Hatta Yunanistandan alırsın çiftli paket.

Vergi iadesi vb.

Gayet hesaplı olur.

Motosikleti
Astarı yüzünden pahalı olur o zaman da.

Bence bekleyip kaliteli bir ürün almalısın.

Hatta Yunanistandan alırsın çiftli paket.

Vergi iadesi vb.

Gayet hesaplı olur.
Yunanistan'dan almak için Selanik'e gitmem lazım, 500km uzak geliyor. :) Bizim buradan en uzak İskeçe'ye kadar gittim motorla.
Geçen mayıs ayında hanıma kask ve bot almak için arabayla gitmiştik, gitmişken kendime de yeni kask ve bot aldım, interkom da baktık ama güzel modeller stokta kalmamıştı o zaman. Mayısda alsam alırdım da şimdi o bütçeyi yedim, anca kışın para ayırabileceğim. o zamana kadar dandik bir interkom alsam en fazla bin lira tutsa yeter, sonradan o interkomu birine hediye ederim.

Malzeme alırken chatgpt ve grok'a soruyorum, chatgpt Türkiye fiyatları yüksek, git yunanistandan veya bulgaristandan al diyor, grok'un ağzı bozuk, kibar söylemiyor, Türkiyede satıcılar kazıklıyor diye basıyor küfürü. :)

Şimdi kamp işleri çin arabaya portbagaj almak için bir bulgaristan seferi yapıcam, interkom parası ona gidecek.

Herkese merhaba, yolda müzik dinlemek ve telefon çaldığında konuşmak için interkom almak istiyorum. Ancak ilk defa alacağım için denemek amacıyla basit, ucuz birşey almak istiyorum. Takma işlemi falanda bilmediğim için motomax da "4Riders 4RBT3 Bluetooth Kask Kulaklığı" buldum 1600 TL ye. Bunu simdi almaya gidecektim ancak bir sormak istedim. Acaba bu fiyata alınır mi? Takma işini kendim yapmak istediğim için takma işini aldigim yerin yapacağı bir yerden almak istiyorum.

Bütçe max 2000 TL

Şimdiden teşekkürler.
Niye çok telaffuz edilmiyor bilmiyorum ama ben motor üstünde interkomda olsa telefon ile konuşmayı sakat ve tehlikeli buluyorum. Her türlü dikkat dağıtıcı bir iş telefon çalınca açmak motorda. Kurye değilsen falan çok gerekli iş değil. Müzik dinlemek içinse eğer trendyoldan gidip en ucuzlarından birini almak yeterli. Ses kalitesi ve şarj uzunluğu falan o paralara resmen altın hizmet gibi. Hem şarj doğru dürüst bitmiyor hemde harbiden kaskın içini disco gibi yapıyor ses kalitesi falan müzik için gayet yeterli. Ha artçı ile konuşmak için dandik kalır falan doğru ama ben zaten motorda kaskın içinde artçı ile bile olsa çene çalmaya karşıyım. Ne konuşabilirsin yani arkandaki ile yol boyu ? Bu tip şeyler hep yolda odak ve dikkat dağıtıcı şeyler. Full odaklanma ve yola kitlenme taraftarıyım

Motosikleti
Niye çok telaffuz edilmiyor bilmiyorum ama ben motor üstünde interkomda olsa telefon ile konuşmayı sakat ve tehlikeli buluyorum. Her türlü dikkat dağıtıcı bir iş telefon çalınca açmak motorda. Kurye değilsen falan çok gerekli iş değil. Müzik dinlemek içinse eğer trendyoldan gidip en ucuzlarından birini almak yeterli. Ses kalitesi ve şarj uzunluğu falan o paralara resmen altın hizmet gibi. Hem şarj doğru dürüst bitmiyor hemde harbiden kaskın içini disco gibi yapıyor ses kalitesi falan müzik için gayet yeterli. Ha artçı ile konuşmak için dandik kalır falan doğru ama ben zaten motorda kaskın içinde artçı ile bile olsa çene çalmaya karşıyım. Ne konuşabilirsin yani arkandaki ile yol boyu ? Bu tip şeyler hep yolda odak ve dikkat dağıtıcı şeyler. Full odaklanma ve yola kitlenme taraftarıyım
Bana artçı konuşsun diye lazım. Artçı arkada oturunca sıkılıyor, konuşmak istiyor, o konuşsun ben he he diyeyim. :) Arada yaa benim interkomun bataryası bitmiş diyebileyim o şekil bir şey lazım. :)

daha önce hiç artçı ile konuşarak yol yaptınız mı hocam?
bomboş sürmekten daha keyifli, bi deneyin.
ayrıca acil durumlarda veya mola vermek istediğinizde anında iletişim kurabilmek muazzam bir olay.

Motosikleti
Bajaj Dominar 250D
Arada yaa benim interkomun bataryası bitmiş diyebileyim o şekil bir şey lazım.
Abi arada iş çığırından çıkarsa çaktırmadan eşleşme modundan çıkarıyorsun, kafan rahat gidiyorsun :). Yalnız sen güncellemeyi almadığın için, bazı konuları konuşmuş oluyorsunuz ama senin haberin olmuyor, riskli bir durum :ROFLMAO:

Motosikleti
Merhaba. 2 yıldır kullandığım Sena 50s ve öncesinde 7 yıl kullandığım Sena 20s interkomlarda telefon geldiğinde cihaz üzerindeki kocaman tekerlek/düğmeye sol elimle basınca telefon açılıyor.

Hatta ayarlardan mesela "telefon 3 kez çalınca otomatik aç" gibi bir seçeneği de var. Otomatikman telefonu açıp yanıt verebiliyorsunuz yani.

Şüphesiz olumsuz yönleri vardır tabii, sonuçta herkesin beklentisi, dikkat düzeyi, birikimi, yeteneği her an %100 olmayabiliyor ama getirilerinin yanında devede kulak bile değil, çok çok daha azdır diye düşünüyorum.

Şu kaç yıllık aktif motorculuk hayatımda interkomsuz geçen birkaç yılım için üzülüyorum resmen.

O ilk yılların motorculuk heyecanını beraber tura çıktığımız arkadaşlarımla kat be kat keyifli yaşayabilirmişiz meğer.

Bu arada ben de hiç ama hiç müzik dinlemedim yolda.

Radyo falan da açmadım.

Asıl bunlar sıkıntı ve dikkat dağıtıcı geliyor bana zira ritmik bir şeyler var ve o ritm anlık olarak sürüşümüzü etkiler diye düşünüyorum.

Zaten tura çıkmışım ve amacım yolda olmak olduğundan yol ile aramıza başka bir şey girmemeli bence.

Ama dediğim gibi herkesin öncelikleri, beklentileri, tecrübesi, anlık olarak modu farklılık gösterir.

Kim nasıl mutluysa öyle sürsün.

Ancak grup sürüşü yapılacaksa interkom şart.

Yoldaki ve trafikteki anlık değişiklikleri gruptaki diğerlerine anlık olarak iletebilmek bazen büyük sıkıntıların önüne geçilmede elzem olabiliyor.

Size kolay gelsin.

Selamlar.

Motosikleti
Merhaba. 2 yıldır kullandığım Sena 50s ve öncesinde 7 yıl kullandığım Sena 20s interkomlarda telefon geldiğinde cihaz üzerindeki kocaman tekerlek/düğmeye sol elimle basınca telefon açılıyor.

Hatta ayarlardan mesela "telefon 3 kez çalınca otomatik aç" gibi bir seçeneği de var. Otomatikman telefonu açıp yanıt verebiliyorsunuz yani.

Şüphesiz olumsuz yönleri vardır tabii, sonuçta herkesin beklentisi, dikkat düzeyi, birikimi, yeteneği her an %100 olmayabiliyor ama getirilerinin yanında devede kulak bile değil, çok çok daha azdır diye düşünüyorum.

Şu kaç yıllık aktif motorculuk hayatımda interkomsuz geçen birkaç yılım için üzülüyorum resmen.

O ilk yılların motorculuk heyecanını beraber tura çıktığımız arkadaşlarımla kat be kat keyifli yaşayabilirmişiz meğer.

Bu arada ben de hiç ama hiç müzik dinlemedim yolda.

Radyo falan da açmadım.

Asıl bunlar sıkıntı ve dikkat dağıtıcı geliyor bana zira ritmik bir şeyler var ve o ritm anlık olarak sürüşümüzü etkiler diye düşünüyorum.

Zaten tura çıkmışım ve amacım yolda olmak olduğundan yol ile aramıza başka bir şey girmemeli bence.

Ama dediğim gibi herkesin öncelikleri, beklentileri, tecrübesi, anlık olarak modu farklılık gösterir.

Kim nasıl mutluysa öyle sürsün.

Ancak grup sürüşü yapılacaksa interkom şart.

Yoldaki ve trafikteki anlık değişiklikleri gruptaki diğerlerine anlık olarak iletebilmek bazen büyük sıkıntıların önüne geçilmede elzem olabiliyor.

Size kolay gelsin.

Selamlar.
Grup sürüşünde interkom gerektiğini ben de kabullendim sonunda.

telefonla konuşmak konusunda hala katıyım ama. benim motorda androidauto/carplay ekran var, telefon bluetooth ile ona bağlıysa gelen çağrıları otomatik reddet diye ayarladım ki yoldayken kimse arayamasın beni. Telefon sorununu bu şekilde çözdüm, mola verdiğimde kim aramış diye bakarım gerekiyorsa geri ararım ama yolda telefonla konuşmam. Muzik zaten yolda dinlemem, muzik dinlemeyi arabada yapıyorum, uzun yolda otobanda müzik açınca araba iki katı yakıt tüketimi oluyor neredeyse müzik açıksa, demek ki farketmeden gaza fazla basıyorum. :)

Grup sürüşünde interkom gerektiğini ben de kabullendim sonunda.

telefonla konuşmak konusunda hala katıyım ama. benim motorda androidauto/carplay ekran var, telefon bluetooth ile ona bağlıysa gelen çağrıları otomatik reddet diye ayarladım ki yoldayken kimse arayamasın beni. Telefon sorununu bu şekilde çözdüm, mola verdiğimde kim aramış diye bakarım gerekiyorsa geri ararım ama yolda telefonla konuşmam. Muzik zaten yolda dinlemem, muzik dinlemeyi arabada yapıyorum, uzun yolda otobanda müzik açınca araba iki katı yakıt tüketimi oluyor neredeyse müzik açıksa, demek ki farketmeden gaza fazla basıyorum. :)
Abi kaskın içinde müzik konusu çok başka bir olay ya. Ben hala şaşkınım bu kadar dandik düşük bütçeli hoparlörler nasıl bu kadar güzel ambians yaratabilir anlamıyorum. Yıllarca arabada ne müzikler dinledik yol boyu ama motorda kask içinde çok farklı bir zevki var. Bide yola odaklanmayı arttırıyor bence full fokuslanıyorsun motora ve yola. Tribe sokuyor sanırım😁

600 TL aldığım y10 interkom çok memnun kaldım tam fiyat performans ürünü otomatik olay teleycevapliyor ses ve mikrofon mükemmel bence pahalı almaya hiç gerek yok

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar