İnterkom Önerisi

hocam birbiri ile eşleştirmeyi bluetoothla yapıyor, ancak sonrasında iletişimi radyo frekansı üzerinden ya da başka bir protokol ile sağlaması lazım. şu anda bluetooth 5 bile 300-400 metreleri anca görür, bendeki eski bir model 1 km menzilde haberleşebiliyorum.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Gerçekten hiç bir fikrim yok. Muhtemelen dediğin gibidir. 1km bulmuyor, ama 300-400 metre çekiyordur. Mesh ile bağlıyken ben benzin aldığım sıra 1-1.5 dk grup devam ederken çektiği oldu. Hala konuşabiliyorduk.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Android'de bir ayar var, bluetooth'dan şu cihaz bağlıyken aramaları otomatik reddet diye ayarlanabiliyor. interkom kullananları için güzel bir özellik olabilir, yolda motor sürerken interkom da olsa ne diye birileri sizi arasın ki? Motor sürerken konuşacak kadar ne acil/önemli bir şey olabilir?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Android'de bir ayar var, bluetooth'dan şu cihaz bağlıyken aramaları otomatik reddet diye ayarlanabiliyor. interkom kullananları için güzel bir özellik olabilir, yolda motor sürerken interkom da olsa ne diye birileri sizi arasın ki? Motor sürerken konuşacak kadar ne acil/önemli bir şey olabilir?
Ben hakikaten eski nesil oldum. Bana motor sürerken müzik dinlemek, telefonda konuşmak, navigasyon takip etmek vs çok değişik ve anlamsız geliyor.

Motosikleti
Ben hakikaten eski nesil oldum. Bana motor sürerken müzik dinlemek, telefonda konuşmak, navigasyon takip etmek vs çok değişik ve anlamsız geliyor.
Ben navigasyonu seviyorum, bilmediğim yollarda işe yarıyor ama onun dışında müzik dinlemek falan anlamsız geliyor. telefonla konuşmak zaten anlamsız, bir iki saat telefonla konuşulmasa olmuyor mu anlayamıyorum. eskiden ne güzle evlerde telefon vardı sadece, evde ya da işte değilsek konuşmuyorduk. Dinozor kaldık. :)

iphoneda da var mı öyle bişi yav. benim interkom otomatik açıyor bi de 2 defa çaldıktan sonra, onu bi türlü çözemedim. açmak istemediğim adamlar arıyor bazen motorun üstündeyken, pat diye açılıyo telefon :D

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
knmaster (KayanUsta) kendisi bir halt becermiyor ki. AliÖküzPiresteki bir Çinliye "usta yap ordan 300 tane intercom, üstüne KNMASTER yaz gönder" diyor. Al sana yerli, milli ve de pilli enterCom. Yasla yaslayabildiğin kadar.
Bkz.Şekil birA: (tamamen tarafımca Türkiye'de tasarlanmıştır 😜)
k3j27e8.jpg
çinden aldıklarını biliyordum da üstündeki logoyu falan kendileri basıyor sanıyordum

Motosikleti
iphoneda da var mı öyle bişi yav. benim interkom otomatik açıyor bi de 2 defa çaldıktan sonra, onu bi türlü çözemedim. açmak istemediğim adamlar arıyor bazen motorun üstündeyken, pat diye açılıyo telefon :D
koskoca apple kesin yapmıştır androidde bile olduğuna göre.
Hatta benim telefonda o ayarlardan google haritalar açıksa gelen çağrıyı otomatik reddet şeklide de ayar yaptım o da çok işe yarıyor.
Navigasyon kullanmadığım zamanlarda telefon çantada duruyor ztaen çalsa da duymuyorum. :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

çinden aldıklarını biliyordum da üstündeki logoyu falan kendileri basıyor sanıyordum
Çin'de ürün ürettirirken üzerine şu logoyu bas denebiliyor sanırım. Çinliler kaç para veriyorsan o kalitede üretip hangi marka/logo istiyorsan onu basıyorlar.

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
bir hata olabilirmi ? knmaster 6100 kullanıyorum menzili 1.5 km arkadaşım 2 sokak arkada oturuyoruz arada evler cadde yol fln var ben otoparkımda interkom tuşuna bastığımda arkadasım bağlanabiliyor ve sorunsuz konuşabiliyoruz. Ayrıca 6 knmaster6100 kullanıcısı yada 3 farklı model knmaster dışı kullanıcı ile eşleşebiliyor. bunu denedim bu şekilde çalışıyor grup içi sürüşte geçen hafta sonu kullandık. Şarj süreside çok güzel

Motosikleti
1190 ADV
Kullanmadıysan şimdiye kadar eksikliğini hissetmeyebilirsin ama bende eski motorcu olarak tam tersini söylerim. Interkom çok güzel bir icat.

Hatta benim telefonda o ayarlardan google haritalar açıksa gelen çağrıyı otomatik reddet şeklide de ayar yaptım o da çok işe yarıyor.
Navigasyon kullanmadığım zamanlarda telefon çantada duruyor ztaen çalsa da duymuyorum. :)

Çin'de ürün ürettirirken üzerine şu logoyu bas denebiliyor sanırım. Çinliler kaç para veriyorsan o kalitede üretip hangi marka/logo istiyorsan onu basıyorlar.
Knmaster 6100 de bu problemden bahsettiler. Müşteri hizmetlerini aradık. Çözümü anlattılar. Arkadaş uyguladı. Düzeldi. İsterseniz siz de arayıp detaylı çözümü öğrenebilirsiniz.

androiddeki çoğu özellik apple a yıllar sonra geliyor hocam :D

Yeni sürücüyseniz interkoma bütçeye sıra gelene kadar ekipmana bütçe ayırın, eksik ekipmanınız varsa tamamlayın, interkom güvenlik ekipmanı değildir eğlence/konfor aracıdır, yani olması şart değil.
Ya da interkoma vereceğiniz bütçe ile üzerine az ekleyip kapalı alanda hakimiyet eğitimi alın çok daha faydası olacaktır.
interkom ancak en sonraki sırada, artık başka masraf yapacak şey kalmadı dendiğinde sıra gelmesi gereken bir şey bence. interkom alana kadar motorda çantada taşınabilecek şarjlı pompa alıp her sürüş öncesi lastik havalarını kontrol edebilmek/tamamlayabilmek bile daha öncelikli bir ekipman.
Ekipmanlarım tamam full set biniyorum motora, pompadan önce interkom aldım diyebilirim.

Motosikleti
Ekipmanlarım tamam full set biniyorum motora, pompadan önce interkom aldım diyebilirim.
O zaman tamam.
Yine de interkom lüks, ama insan biraz lüks biraz konfor da arıyor.
Ben de mesela telefon tutucuda takılı telefondan navgiasyon kullanmamak için carplay ekran aldım o da lüks, keyif olsun diye o kadar para vermiş oldum, aynı işi telefon tutucu ile görebiliyordum ama göstergenin üzerinde o ekran hoşuma gitti aldım, o parayı interkoma verip interkom da alabilirdim. herkesin öncelikleri farklı olması normal.

Motosikleti
Yok
Sena 5r lite öneririm ama daha iyi bişe olsun dersen 5s önerenler de var olabilir.

Motosikleti
SYM ADX 125
Dostlar yeni konu açıp kirlilik yaratmayayım, güncel olarak önerilerinizi rica edeceğim.

1. Temel amaç artçıyla sıkıntısız bir şekilde kullanmak, tek giderken de göre arkaya hafif bir müzik vermek olabilir. Artçımla kopma problemi asla yaşamak istemiyorum. Bir de sesli komut kullanabileceğim bir şey arıyorum, yani hey siri dediğimde veya interkomdaki butona bastığımda telefonu yönetebilmek isterim.
2. Marka olarak Sena ve Cardo kalite sebebiyle öne çıkıyor ancak fiyat olarak biraz yukarıda kalıyor. Acaba yurtdışından alsam riske girmiş olur muyum? Bir arıza durumunda burada yardımcı olmuyorlarmış diye duydum. Garanti için o kadar farkı vermeye değer mi?

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Ben intercom'u bozulan kimseyi tanımıyorum, 10 senedir kullanan biliyorum. Eğer fiyat uygunsa alın geçin. Neredeyse yarı fiyatı. Çok üst seviye bir şey aramıyorum derseniz Sena 5s yeterli olur. Güncelleme alıyor, siri vs kullanılabiliyor. Mobil uygulamasıda var.

Dostlar yeni konu açıp kirlilik yaratmayayım, güncel olarak önerilerinizi rica edeceğim.

1. Temel amaç artçıyla sıkıntısız bir şekilde kullanmak, tek giderken de göre arkaya hafif bir müzik vermek olabilir. Artçımla kopma problemi asla yaşamak istemiyorum. Bir de sesli komut kullanabileceğim bir şey arıyorum, yani hey siri dediğimde veya interkomdaki butona bastığımda telefonu yönetebilmek isterim.
2. Marka olarak Sena ve Cardo kalite sebebiyle öne çıkıyor ancak fiyat olarak biraz yukarıda kalıyor. Acaba yurtdışından alsam riske girmiş olur muyum? Bir arıza durumunda burada yardımcı olmuyorlarmış diye duydum. Garanti için o kadar farkı vermeye değer mi?
her interkom konusunda önerdiğim çin malı ucuz interkomu önericem yine. dediklerinizin hepsini yapıyor.
müzik sesi yeterince iyi, kopma sorunu yılda 1 defa yaşamışımdır belki hatırlamıyorum bile. siri için tuşa basılı tutunca aktif oluyor. ancak siriyi kullanmak için telefonun kilidini açmak gerekebilir, onun çözümü hiçbir interkomda yok şu an.

Motosikleti
SYM ADX 125
Ben intercom'u bozulan kimseyi tanımıyorum, 10 senedir kullanan biliyorum. Eğer fiyat uygunsa alın geçin. Neredeyse yarı fiyatı. Çok üst seviye bir şey aramıyorum derseniz Sena 5s yeterli olur. Güncelleme alıyor, siri vs kullanılabiliyor. Mobil uygulamasıda var.
Aynen ben de 5S bakıyordum, dual paketi Amerikadan çok ucuza geliyor buraya kıyasla.

her interkom konusunda önerdiğim çin malı ucuz interkomu önericem yine. dediklerinizin hepsini yapıyor.
müzik sesi yeterince iyi, kopma sorunu yılda 1 defa yaşamışımdır belki hatırlamıyorum bile. siri için tuşa basılı tutunca aktif oluyor. ancak siriyi kullanmak için telefonun kilidini açmak gerekebilir, onun çözümü hiçbir interkomda yok şu an.

Yoldayken genelde navigasyonu açık tutuyorum alışkanlıktan, o yüzden problem yaşamam hocam herhalde bu konuda. Aliexpressten falan bakınca da bütün modeller birbirine benziyor kafam karışıyor. Şimdi başlıkları tararken mioji diye bir markanınkini önermişler ona da bakacağım.

İkinize de teşekkür ederim, eksik olmayın.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
8-10 yıl kullanabileceğiniz bir ürün için, hele ki bir de yurtdışından alma imkanıyla zaten daha makul fiyatlar ödenecekken daha üst seri bir Sena alırdım ben olsam.

Ki öyle de yaptım. 😁

Sena 60S'ler çıktığı için 50S'lerde sağlam indirimler olabiliyor.

Onları kovalayıp ikili bir 50S alırsanız çok ama çok memnun kalırsınız.

Kolay gelsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar