İnsanoğlunun nankörlüğü ve adapte olması hakkında

Motosikleti
Yamaha MT-25
Herkese iyi akşamlar , bugün farklı bir konuya değinmek istiyorum . Bu konu geçen gün saat 2.15 dersimden önce hava alma isteğim doğrultusunda motoruma atlayıp akyakaya inmem ile aklıma takıldı . Akbük yolu arasında güzel bir manzarada öyle dümdüz otururken bir anda beynimde şimşekler çaktı . Oğlum dedim sen egenin güzel bir koyundasın ? evet , altında da motosikletin var ? evet , Bir de altındaki motosiklet te çocukluk hayalinde olan yamaha ??? EVET. Evet ama ben neden heyecanlı değilim yani ? Bana o an yaşadıklarımı 3 5 yıl önceki bene anlatsalar yerimde duramaz inanmazdım herhalde , ama velhasıl elinin altında olunca ne kadar da basit gözüküyor değil mi , gerçekten de öyle . Aylardır kanımı terimi akıttığım uğruna çalıştığım hayal kurduğum ulan bu motoru alayım da ne olacaksa olsun dediğim makine artık senin , güzel bir bölgede okuyorsun ve iki ders arasında harika bir koya inebiliyorsun ama hala sıkkın hissediyorsun . İnsan gerçekten inanılmaz çabuk adapte olabilen bir varlık . Özellikle de bugünün dünyasının baştan sona özendirme çabası olması durumu daha da vahimleştiriyor , gerçekten şükür etmeyi unutuyoruz hep daha daha daha istiyoruz ama aslında elimizin altındakilerin bir zamanlar hayalimiz olduğunu veya bizim için çok yeterli ve geçerli olduğunu hep aklımızdan çıkartıyoruz . Özellikle sosyal medyanın bizi daha da mahvettiğini düşünüyorum . O küçücük ekranın içerisinde birilerinde hep daha fazlası hep daha iyisi var , bu tongaya gelmememiz gerektiğini yaşadığımız hayatın aslında ne kadar güzel olduğunu hatırlayıp şükür etmemiz gerektiğini düşünüyorum .

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sürmediğimiz zaman hımbıllaşıyoruz, süresimiz gelmiyor. Bu ataletten kurtulmanın tek yolu; sürmek, sürmek, daha fazla sürmek, daha uzun mesafeleri kat etmek.

Sürmek demek göl olur, deniz kenarı olur 10 dk sürüp o su birikintisine gidip saatlerce o suya bakıp boş beleş takılmak demek de değil.

Size tavsiyem sağlığınız yerindeyse, altınızda da hayalini kurduğunuz motor da varsa yapıştırın geçin, bol bol sürün.

Çok güzel yazı çoğu insanın olduğu durum.
Bir tavsiye arada bir gasilhaneye ve en yoğun acile git 3 5 saat otur.
Şükür etmek için çok sebep bulacaksın.
Bu sadece sende yok .
Hepimiz de var.
Bir gün bana biri annen ölsün diye dua edeceksin dese yürü git lan derdim muhtemelen.
Bu duayı ettirdi bana hayat .
Başımıza gelmeden bir şeyleri idrak edemiyoruz.
Yaşın sağlığın kıymetini bilmek lazım .
Sağlığın varsa en zenginsin.
Hepimiz için geçerli.
Para pul motor araba ev arsa ufacık hastalığa bakar .

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Sanırım Sıtkı Koçman da okuyorsun.. Mevki olarak çok şanslısın...
Fırsat buldukça git sakara manzara eşliğinde kafanı dinle...
Zamanında o okuldan otostopçu kızları az almadık... Motorla otostopçu almak otomobilden çok farklı oluyor.. Şiddetle tavsiye ederim... Hayatına değişik bir anı katmış olursun..:)

Motosikleti
Yamaha MT-25
Çok güzel yazı çoğu insanın olduğu durum.
Bir tavsiye arada bir gasilhaneye ve en yoğun acile git 3 5 saat otur.
Şükür etmek için çok sebep bulacaksın.
Bu sadece sende yok .
Hepimiz de var.
Bir gün bana biri annen ölsün diye dua edeceksin dese yürü git lan derdim muhtemelen.
Bu duayı ettirdi bana hayat .
Başımıza gelmeden bir şeyleri idrak edemiyoruz.
Yaşın sağlığın kıymetini bilmek lazım .
Sağlığın varsa en zenginsin.
Hepimiz için geçerli.
Para pul motor araba ev arsa ufacık hastalığa bakar .
Yok abi yok ducatin varsa en zenginisin , bu özendirme çabası sayesinde kimse elindekiyle mutlu olamaz hale geldi . Bu hayatın her alanında böyle , mutluluk hep daha iyisine endeksli . Abi Muğlada okuyorum , istanbul daha iyi . Abi mt25 sürüyorum , 09 daha iyi , iphone 12 var 16 pro max daha iyi . Hep iyisini düşünüp istiyoruz ama elimizde olanları unutuyoruz . Şu forumda elimdeki çok güzel çok keyifli bana yetiyor diyen kaç kişi var ? Herkes bir tempoya tutturmuş kendini gidiyor fakat giderken elinden kayanı unutuyor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Manisa-İzmir-Aydın-Muğla bölgesi bence motosiklet kullananlar için cennet. Her yeri çok keyifli. İstanbul'da yıllarca ömür çürütmüşüm yok Şile, yok Darlık, yok Tekirdağ diye.

Motosikleti
Yamaha MT-25
Manisa-İzmir-Aydın-Muğla bölgesi bence motosiklet kullananlar için cennet. Her yeri çok keyifli. İstanbul'da yıllarca ömür çürütmüşüm yok Şile, yok Darlık, yok Tekirdağ diye.
motosiklet için Egeden daha iyi bir bölge yok bence de abi , sadece manzaralar yollar değil , insanların trafik kültürü , ahlaki yapısı , asfaltının kalitesine kadar çok çok fark var . ( İzmir merkezi hariçtir) Ama İstanbul görmüş biri için orası bile cennet olabilir :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Şu forumda elimdeki çok güzel çok keyifli bana yetiyor diyen kaç kişi var ? Herkes bir tempoya tutturmuş kendini gidiyor fakat giderken elinden kayanı unutuyor.
Elindekinin en iyisi olmasına gerek yok. Ben 72 bg makineden 10 senelik 25 bg makineye indim. Eski motorum da tırışkaydı şu anki motorum hem tırışka hem de eskisi gibi gidemiyor. Lakin yine yoldayım, yine mutluyum. Bu haftasonu yine saçma sapan yerlere gittim, öğleden sonra da evde motoru yıkadım.

En iyisine odaklanma, eldekinden en iyi, en fazla nasıl keyif alabilirim ona odaklan değerli kardeşim.

Yok abi yok ducatin varsa en zenginisin , bu özendirme çabası sayesinde kimse elindekiyle mutlu olamaz hale geldi . Bu hayatın her alanında böyle , mutluluk hep daha iyisine endeksli . Abi Muğlada okuyorum , istanbul daha iyi . Abi mt25 sürüyorum , 09 daha iyi , iphone 12 var 16 pro max daha iyi . Hep iyisini düşünüp istiyoruz ama elimizde olanları unutuyoruz . Şu forumda elimdeki çok güzel çok keyifli bana yetiyor diyen kaç kişi var ? Herkes bir tempoya tutturmuş kendini gidiyor fakat giderken elinden kayanı unutuyor.
Şuan kimin derdi var inan bilemeyiz.
Bu foruma girip kafa dağıtıyor insan yeri geliyor tartışıyor kalp kırıyorsun.
Sonra başına bir şey gelse çok üzülüp ulan ne gerek var diyorsun.
Sağlık varsa en zengin sensin.
Nankörüz hepimiz de var bu.
Anın tadını çıkar çok düşünme.
Çok sorgulama bak benden tecrübeli abiler de var yaşıtlar da kardeşler de hepsi aynısını düşünür .
Hayata çok anlam yüklememize gerek yok yaşayıp geçip gideceğiz.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
motosiklet için Egeden daha iyi bir bölge yok bence de abi , sadece manzaralar yollar değil , insanların trafik kültürü , ahlaki yapısı , asfaltının kalitesine kadar çok çok fark var . ( İzmir merkezi hariçtir) Ama İstanbul görmüş biri için orası bile cennet olabilir :)
Ege'nin trafik kültürü bence mok gibi, İzmir için konuşursam da asfaltı berbat ama boşver, yolda olmak en önemlisi. Ben yerinde olsam inerim aşağı Fethiye, Kaş'ta gördüğüm ilk kahveye oturur, "selamın aleyküm" der muhabbet ederim insanlarla. Yakın yerde de olsa çok farklı insanlar var.

Allah şifasını vermiyorsa da "Allah çektirmesin" demek en hayırlısı, 19 sene önce benim de başıma geldi.
Öyle abi ya bazen her şeyin sonu en hayırlısı.
En acısızı yaşayan bilir.
Allah kimseye yaşatmasın ama hayatın gerçekleri.
Şuan sağlıkla 3 mekan gezip köfte yiyorsunuz.
Yapacaksın yiyeceksin 3 ay sonra bir şey çıksa zaten kısıtlanacak yapıştır gitsin.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Öyle abi ya bazen her şeyin sonu en hayırlısı.
En acısızı yaşayan bilir.
Allah kimseye yaşatmasın ama hayatın gerçekleri.
Şuan sağlıkla 3 mekan gezip köfte yiyorsunuz.
Yapacaksın yiyeceksin 3 ay sonra bir şey çıksa zaten kısıtlanacak yapıştır gitsin.
Sen bakma bizim dana gibi köfte götürmemize, hepimizin ayrı derdi var. uç uca eklesek buradan Fizan'a yol olur ama hayat böyle..

Motosikleti
Yamaha MT-25
En iyisine odaklanma, eldekinden en iyi, en fazla nasıl keyif alabilirim ona odaklan değerli kardeşim.
Yarın bir gün elbet hepimiz bir sabah çok yaşlı bir şekilde uyanacağız . Ne yediğimizde tat ne baktığımızda güzellik kalacak , mühim olan gerçekten de bu .Elindekinin kıymetini bilerek anılar birktirmek .

Sen bakma bizim dana gibi köfte götürmemize, hepimizin ayrı derdi var. uç uca eklesek buradan Fizan'a yol olur ama hayat böyle..
Abi tahmin ediliyor o.
Köfte zevkiniz var onu da yapacaksınız ki hayatta kalın yani.
Yoksa bizim ki makara köfte falan Sağlıkla uzun yıllar hep beraber gidelim yiyelim .
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yarın bir gün elbet hepimiz bir sabah çok yaşlı bir şekilde uyanacağız . Ne yediğimizde tat ne baktığımızda güzellik kalacak , mühim olan gerçekten de bu .Elindekinin kıymetini bilerek anılar birktirmek .
Tamam biriktirirken takma salla yaşa pişman ol yanlış yap yanlıştan dön herkesin yaptığı şeyler.
Sağlık olsun gerisi boş.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yaşım 46, benim bile o yaşlı şekle gelmeme çok varken senin önünde 100 sene var. Sen sıkma canını. En iyi yerlere git, en güzel kızlarla dolaş, hayatını ve yaşını yaşa ama okulunu da ihmal etme.

Motosikleti
Ns200 15"
Şükürler olsun böyle bir huzursuzluğum yok, 80.000 kilometrede NS200'üm var elbette daha iyisi var ama bununla mutluyum, yine aynı şekil 1990 model bir arabam var bana" Eren şu arabayı bize ver sana son modelini getireceğiz" deseler zerre umrumda olmaz çünkü ben bununla mutluyum bununla bağdaştım. Bir çok şeyler için zevkimiz hayalimiz var ama cebimizde anahtarı olan araçların veya konutların hayali ile yaşayan milyonlarca insan mevcut.

Şu hayatta en değerli iki şey sağlık ve afiyet, eğer bunları kaybedersek o kayıp halimizle bizlere dünyaları verseler o dünyaların nokta kadar değeri olmaz.

İnsanoğlu sahip olduğuna nankördür. Çok istediğin bir şeyi elde ettikten sonra ondan sıkılıp daha iyisine sahip olma isteği. Bu bazı konularda kendini geliştirmek bazen de elindekinin değerini bilmemektir.

problem kendimizi çok fazla uyuşturduğumuzla ilgili motosikletin modelinden değil motosikleti sürmekten zevk almamız gerekiyor ama bize normal gelen fakat aslında anormal derecede beynizimi uyuşturan o kadar çok şey yapıyoruz ki küçük şeylerden zevk alamaz hale geliyoruz kitap okuyamayışımızın, çalışmanın sıkıcı ve yorucu gelmesi, üretkenliğin düşmesi temelinde bununla ilgili şükretmekle elbette ilgisi vardır ama güne instagram da kaydırmakla başlayıp, her gün 1 paket sigara bitirip boktan beslendiğimizde hayattan ve bu küçük şeylerden artık zevk alamaz hale geliyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar