İnsanlık daha ölmemiş

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
insanlar çok varda...

insanlıktan anlamayanda var..

kimse üstüne alınmasın aslında birisi alınsın ama o konu sahibi deil :D

daha motorum yok ama insanlık yapmak için buna gerek de yok.böyle birşey yaşamadım ama o kişiyi alkışlıyorum.::biggrinn
bir de kaza olunca millet toplanır ya etrafta herkes dinazor görmüş gibi bakar size.en uyuz olduğum durumdur.biri de demez ki dur ben yardım edeyim???

Kurye Forever ! derim buna ben.

Cansınız, canansınız, emekci motorcular.

Moderatör
Turk toplumu olarak yardimseverizdir.. Fakat artik insanlarin birbirlerine guveni kalmadigi icin urker olduk yol kenarinda birilerini gorunce.. Aslinda insanligin ölüp ölmemesi degil mevzu, insanlarin cesitli yontemlerle kandirilip, korkacak hale getirilmesi..

kurye arkadaşımı yürekten kutluyorum.bende bikaç kez yardım ettim yolda kalanlara.ama malesef geçen hafta kaza yaptığımda 1 kişi hariç yardım etmedikimse.bi motorcuyu hatırlıyorum sadece.oda baktı ve gazladı.bazılarındada insanlık çoktan ölmüşte haberimiz yok:silent:

Sevgili ucanteneke5 büyük ve hacimli motoru olanların burnu biraz havada bu doğru ama ben yolda sıkıntısı olduğunu gördüğüm bir motorcuya denk gelirsem hemen yanına gider bir kornaya basarım. El sallar devam derse tamam ama sıkıntısı varsa yardım etmek için durarım. Tabi herkes yardımdan anlamıyor. Bir tane R1150GS küçük bir kaza yapmıştı. Ona yardım edebilir miyim diye yanaştım. Resmen adam beni başından savmıştı. Belki de kazanın şokundaydı bilmiyorum. Bu şekilde davrananlar olsa bile her zaman yardım etmek lazım diye düşünüyorum. Kul bilmezse Halik bilir.:rendeer:

Yarım günümü yiyecek tedbirsizliğimi sadece yarım saatte Karizma Kurye çalışanı arkadaş sayesinde çözdüm. Teşekkürler. Demek ki hala Türkiye'de iyi insanlar var. Birbirimize destek olmayı unutmayalım.:cat:

O emekci kuryelerden biri bugün kaza yaptı...sol ayağı parçalandı...muhtemelen bir daha motor süremeyebilir...manzarayı görseniz vallahi ağlarsınız billahi ağlarsınız...ALlah düşmanımın başına vermesin kaza bela......

insan yaptığı iyiliğin karşılığını ya bu dünyada yada öbür dünyada mutlaka alır.. helal olsun adama... herkesin olabildiğince duyarlı olması lazım...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
motorcu kardeşliği budurişte

Bir daha ki sefere bu kadar şanslı olmayabilirsin.. :wiinkk: Geçmiş olsun.. :cat:

Kurye arkadaşlar genelde yolda kalmış motorculara hatta arabalara bile durup bişey paabilir miyiz diye soruyorlar , Allah razı olsun organizasyonu olmayan bir sosyal topluluk olarak birçok insanın yapamadığı yapmadığı işleri işin keyfini değilde ceremesini çekenler olarak yapmaktalar . Yolda bir motor kazası gördülermi hemen başına birkaç kurye gelip yardımcı oluyor herkes şahit olmuştur. Kimse onlara kızmasın ( pizzacı motorlarının büyük kısmı bu guruba tabiki dahil değil:))

Kurye arkadaşlar genelde yolda kalmış motorculara hatta arabalara bile durup bişey paabilir miyiz diye soruyorlar , Allah razı olsun organizasyonu olmayan bir sosyal topluluk olarak birçok insanın yapamadığı yapmadığı işleri işin keyfini değilde ceremesini çekenler olarak yapmaktalar . Yolda bir motor kazası gördülermi hemen başına birkaç kurye gelip yardımcı oluyor herkes şahit olmuştur. Kimse onlara kızmasın ( pizzacı motorlarının büyük kısmı bu guruba tabiki dahil değil:))

Yo esas onlar dahil hoca. dilinmi sürçtü nedir :) Sürçmediysede o senin güzelliğin ve bakış açındır, değişmesede eyvallah derim. Saygı duymam tabi kendimce. Bu senin trafikte gördüğün pizza kasalı motosikletlere bakış açını değiştirmiycek nasılsa.
Yolda kalan otomobilleri itiyorum her gün işyerinin orda, kas yaptım bu sayede. Ayrıca her gün saatlerce trafikte 4 tekerli kalaslara eğitim veriyorum kendimi kaporta yerine koyup, terliyorum, amele yanığıda oluyorum ama olsun. Bir daha ki sefere sivil motorcuya aynı sıkıştırmayı yapmasın diye Kasksız motorcuları azarlıyorum, pepişiyoruz, sana ne diyolar. Araçlara yeşil yanarken yola atlayan yayaları korkutuyorum, bak diyorum bana yeşi yanıyor kaldırımda bekle diyorum. Bi dahaki sefere pizzacı motoru görünce ağızlarından bir şeyler dökülüyor ama ben duyamıyorum. Arkamdan gelen sivil motorcu daha rahat geçiyor oradan birisine çarpıcam diye korkmadan. Olmayan kız arkadasımdan ve ailemden bahsediyorlar büyük ihtimal.
Bir daha yola atlamıyorlar tabi kırmızı adam yürümeden. Bütün bunları asgari ücret alarak yapıyorum, bütün diğer pizza kuryesi arkadaşlarım gibi. Bu da farkı ve kapağı olsun.
birde belediye otobüsü şoförlerinin o çaresiz ama mecbur ve paranoyak olmak zorunda oldukları sürüşlerini bir biz anlıyoruz sanki. Onlarda her türlü eleştirilip tek taraflı sevilmiyorlar ya. 4 tekerliye sorsan belediye otobüsümü aman aman derler. Bırakta adam duraktan çıksın bekle iki dakika. Otomobil değil kocaman otobüs sürüyor adam o deli trafikte. Yok illa geçicek.

Neyse hoca. Pizzacı kuryeleri onlara gülümser bir selam verirsen, selamını alır, kornana cevap verir seni unutmazlar. Ama önyargıyla itip, eleştirirsen trafikte de hiç sevmezsin, sevdirmezler. Öyle gider o sevgisizlik yani. Kısır döngü

Nasıl gider gözlerimden o hatıralar
uzadı bitmiyor bu aylar yıllar
Öldür beni yaşamayı istemiyorum ?
Senden(starblazer) ayrı bu çileyi çekemiyorum !

Mesajı yazarken detone- silinmeyen hatıralar dinliyordum. Gaza gelmistim.

Güzel davranış ama merak ettim şimdi böyle bir durumda,yolun sağında motorunu iten birini görüpte durmayacak motorcularda varmıdır ki ? İki elim kanda değilse ben dururum,pekçoğumuzun da duracağına eminim (Motorcu olmayan bir avuç motorLU hariç tabi).Yolda kalırmıyım,başıma bir iş gelirmi ? diye düşünmeden yola çıkıyorsam bu diğer motorseverlere olan güvenimdendir.

geçmiş olsun. Bu arada dün göztepe ssk nın polikliniğinin önündeki yola dönerken (hızırbey cad. den gelen yolda) jinlun la giden bir abi tam önümde düştü. Arkamda kız arkadaşım vardı durduk yapabileceğimiz bir şey var mı sorduk. Birşeyi yoktu motoru da çalıştı ama çok şaşırdı tekrar tekrar teşekkür etti demek ki gerçekten artık kimse kimseden iyi birşey beklemiyor. Şiddeti ve suçu sıradanlaştıranlar bizi iyice sindirmişler.

en kötüsüde yardım için durduğun insan tarafından terslenmek insanı pişman ediyolar durup duracağına,bin çeşit insan var...

yolda kalımışa yardım etmek dayanışmadan daha çok bence bir insanlık görevidir....yani asıl olan insana insan olduğu içn yardım etmektir.ben dört teker iki teker hiç fark etmez yolda kalmış insan ise yardım ederim.elimden geldiği kadar ...

::thanks:::thanks:::thanks:helal olsun o arkadaşa lütfen tüm motosikletçiler birbirimize saygı gösterelim herkes birbirine yardım etsin lütfen böyle yolda kalanların yanından vınnnnnnnnnnnn diye geçmeyelim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar