İnsan motorundan soğuduktan sonra hiçbir şey fayda etmez.

Evet arkadaşlar ben 5 ekimde yamahadan sıfır bir cygnus l aldım. ilk zamanlar memnundum ancak acemice kullanımımın motora zarar verdiğini düşündüm. sonraları da psikolojik olarak yada gerçek olarak motorun eski gücünden düştüğünü hissetmeye başladım. Bunun nedeni olarak ilk motorum oluşu ve bazı yaptığım küçük hatalar saydım. Mesela benim kardeşim gibi beraber büyüdğümüz kuzenle her zaman yokuş çıktık 2 miz. nerdeyse hergün. Sonradan motordan soğudum insanlar motor da sıkıntı yok dese de insan soğuduktan sonra zevk vermez. Daha şimdiden değiştirme hayallerine kapıldım. Nedeni de dün hepimiz arkamıza birini alarak 3 motorlu olarak biraz gezdik. Bilin en arkada kim vardı :) Cygnus L tabi diğer motorlar daha yüksek cc idi ama benim motorum 2 kişi 60 ı zor geçiyor oysa ilk zamanlarında 80 e fırlardı. Şuan 840km de ve gelecek sene bu zamanlarda satmış olacağım. Bunları " Motorundan memnun musunuz?" diye bir konuya ithafen buraya yazıyorum motorundan soğuyan adam ne olursa olsun memnun olmaz. Okuyanlara teşekkür ederim, sizinde benim gibi anılarınız varsa bu konuya yazın da buda böyle bir konu olsun işte. :mrgreen::cherry:

Sahibinden temiz sıfır cygnus rodaji itina ile yapilmiş olup hiç zorlanmamıştır

Ben anlamıyorum benmi motorumu severek 3 yıl/62.000 kmdir kullanıyorum daha sıfır motordan soğuyup adamlar satıyor Allah Allah

Herkesin maddi durumu elbette farklı. Belki cebinizdeki son kuruşla aldınız ancak dünya malına bu kadar takılmayın. Hayat güzel, sağlığınız yerinde, sevdikleriniz sizinle..

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
beyin bedava, madem güçlü guvvetli bir şeyler istiyordun neden o makineyi aldın? aynı paraya daha hızlı bir şeyler aramak ve kafanı çalıştırmak zor geldiyse şimdi çek cezasını.

ben tam 5 ay cbf150 araştırdım sonra 6. ay tvs apache aldım ve şimdi 180cc yaptım. paramın yettiğince en güçlüsüne sahibim ve gocunmuyorum. 2 kişi yokuş yukarı 111 km hız gördü en 3 gün önce falan işten eve gelirken. 72 kg artçı ve ben 56 kg.

R3d

Motor gucunu kaybedıyorsa bu sızden kaynaklıdır, motor da sızden sogumustur emın olun :) beklentıler onemlı ama beklentılerde bedavadan gelmez oyle degıl mı? Hepsı sızın caba ve emeklerınıze dayalıdır. Vesselam gıtmıyor dıye motordan soguyorsanız, h2r bıle alsanız bır yerden sonra gıtmedıgını dusunup yukseltmek ısteyeceksınız. Doyumsuzlugumuzu, tatmınkarsızlıgımızı bır kenara bırakmamız gerekıyor bence. Sonu yok cunku.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sifir aldigim CB1000R'i, bir yasina girdiginde ciddi zarar ederek elden cikardim. Hic bir mekanik sorun cikarmadi. Hem gucu, hem de torku gayet yerindeydi. Simdiye kadar gordugum en guzel ve ozellikli motosikletlerden biri ayni zamanda. Ama bazi seyler tecrubeyle anlasiliyor. Bazi sebeplerden dolayi sogudum motosikletten, arkadasin dedigi gibi. Yerine edindigim Superduke bir yasina daha yeni basti, ve neredeyse iki aydir tamirde, ama hala pisman degilim aldigima. Gelince ilk gunku sevincimle binecegim yine... Velhasil ille de kabak gibi bariz sorunlar olmasi gerekmiyor bir motosikletten sogumak icin.

beyin bedava, madem güçlü guvvetli bir şeyler istiyordun neden o makineyi aldın? aynı paraya daha hızlı bir şeyler aramak ve kafanı çalıştırmak zor geldiyse şimdi çek cezasını.

ben tam 5 ay cbf150 araştırdım sonra 6. ay tvs apache aldım ve şimdi 180cc yaptım. paramın yettiğince en güçlüsüne sahibim ve gocunmuyorum. 2 kişi yokuş yukarı 111 km hız gördü en 3 gün önce falan işten eve gelirken. 72 kg artçı ve ben 56 kg.

Konuyu anlamamışsın dostum.Burada güç yetmiyor olayı değil.Bu arkadaş aynı psikolojiyle başka motorda alsa belki aynı şeyler olacaktı.Motorun yavaşladığı gücü yetmediği yok.Arkadaşımız o psikolojiye girmiş

840 km'deki motor ilk zamanlarında en fazla 60 yapması gerekirken 80 yaparsa, 80 yapması gereken zamanlarda da böyle 60 yapar. (bkz: rodaj)

Motrordan soğumak için daha fazla kilometre, daha çok parça değişimi, daha çok masraf, daha çok yolda kalma ve ittirme gerekir diye düşünüyorum...

Pardon ama almışsınız kuş kadar motor güç bekliyorsunuz iki kişi üstündeyken...... Saçma bence.
Motoru kullanım amacına göre kullanmak lazım, ve ya ne amaç ile aldığını bilmesi lazım insanın. O motor açıkçası ticari amaç ve ya şehir içi tek kişi hızlı kullanım için alınacak bir alet. Yola gideyim bayıra vurayım falan pek performans sergileyemez zaten doğasına aykırı. Ama her aradan dereden geçer az yakar. Amacı bu o motorun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar