- Konu Yazar
Cahilliğimi bağışla, 04 lerde exup varmı ?
Gökhan abi , bu konu benimde kafama takıldı birkaç kawa servisine sormuştum bunu.Bir tanesi 7-8bin devirden sonra motor torkdan çıkıyorr beygirle ilerliyor falan demişti , bir diğer usta exup var bunlarda dedi ; bende kawasakide exup sistemi ne diye geçiyor dedim cevap veremedi , servis kitapçığından ben biraz inceledim öyle birşey bulamadım.Yanlız şunu söyleyebilirim 7-8 bin yani takıldığı devirlerde motor sağlamken motorun sesi birden değişirdi yani exup tarzı bir sistem kullanıyor olabilir çünkü ses birden inceliyordu.Hala da öyle fazla gaz vererek o devri atlatırsam yani şöyle söyliyeyim ; motorun 0-7 bin devre kadar sesiyle 7-15bin devre kadar arasındaki sesi farklı.7-8 bin devirde birden ses değişiyor fakat performansta sıkıntı yok.
Aklıma şu geldi ; motor da exup olduğunu farzedersek , ki gökhan abi sen bunu daha rahat öğrenebilirsin z-motodan ; acaba exup açıcağrı sırada benzin pompası takılıyor kesiklik yapıyor olabilirmi ? O devri atlatırsak zaten uzuyor gidiyor biliyorsun.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:12 ----------
Arkadaşlar gayet komplike bir konuda tartışıyorsunuz ama eğer hala ingilizce çeviri ihtiyacı varsa seve seve yaparım...
Allah razı olsun hocam , şuanlık bir çeviri yok ama olursa bu konuya yazar , özel mesajlada sizi bilgilendiririm.