İngilizce Bilen Arkadaşlarımız FI Code Dökümanı ?

Cahilliğimi bağışla, 04 lerde exup varmı ?

Gökhan abi , bu konu benimde kafama takıldı birkaç kawa servisine sormuştum bunu.Bir tanesi 7-8bin devirden sonra motor torkdan çıkıyorr beygirle ilerliyor falan demişti , bir diğer usta exup var bunlarda dedi ; bende kawasakide exup sistemi ne diye geçiyor dedim cevap veremedi , servis kitapçığından ben biraz inceledim öyle birşey bulamadım.Yanlız şunu söyleyebilirim 7-8 bin yani takıldığı devirlerde motor sağlamken motorun sesi birden değişirdi yani exup tarzı bir sistem kullanıyor olabilir çünkü ses birden inceliyordu.Hala da öyle fazla gaz vererek o devri atlatırsam yani şöyle söyliyeyim ; motorun 0-7 bin devre kadar sesiyle 7-15bin devre kadar arasındaki sesi farklı.7-8 bin devirde birden ses değişiyor fakat performansta sıkıntı yok.

Aklıma şu geldi ; motor da exup olduğunu farzedersek , ki gökhan abi sen bunu daha rahat öğrenebilirsin z-motodan ; acaba exup açıcağrı sırada benzin pompası takılıyor kesiklik yapıyor olabilirmi ? O devri atlatırsak zaten uzuyor gidiyor biliyorsun.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:12 ----------

Arkadaşlar gayet komplike bir konuda tartışıyorsunuz ama eğer hala ingilizce çeviri ihtiyacı varsa seve seve yaparım...

Allah razı olsun hocam , şuanlık bir çeviri yok ama olursa bu konuya yazar , özel mesajlada sizi bilgilendiririm.

SEN BU gidişle beyinı yakarsın abicim be

bırak anlayan ekmek yisin bu işten :jocolor:

bu arızaları bilen bir servis varsa hemen gidelim. ancak bunu başına gelen bilir.
neler çektim neler deneme tahtası gibi parça değiştire değiştire, birde sonuç yok en kötüsüde bu.

SEN BU gidişle beyinı yakarsın abicim be
bırak anlayan ekmek yisin bu işten :jocolor:

İşte konunun geçmişini bilmeden böyle atlarsanız , insanın canını sıkarsınız.
Polemiğe hiç niyetim yok; bu ve eski motorlarım dahil şuan elimde 12 milyarlık motor varsa bir 12 milyarda ; tamire , kazalara , ömrü dolmuş motorların elimde patlamasına vermiş biriyim.Beni tanımadan etmeden konuşmayın ben hayatımda doğru düzgün tamircilerle pazarlığa bile girmedim hakkındır usta dedim verdim ama hep beni yaptılar afedersin.İstisnalar varsa bile 1-2 ustadır , 12-13 usta değiştirdim ben hiçbiriylede para konusunda bir sıkıntımız olmadı aksine ustalığı konusunda sıkıntılarımız oldu.Öyle bir hale getirdilerki artık baştan pazarlığımı yapıyorum çünkü biliyorum bir çoğu öpecek beni.Zaten üst baş alamaz oldum motor masrafından maddiyatım kötü hale geldi.Burası İstanbul değil, Antalya'ya gel ben sana tek tek kim nelerden anlar göstereyim.Bu motor ben bu konuyu açmadan önce 3 ayrı usta tarafından bakıldı , ayrıca kawasakinin kendi servisi arıza kodu alamazken ben burada mt üyeleri sayesinde arıza kodu aldım siz neden hangi ustalıktan bahsediyorsunuz ? Saygısızlık etmek istemiyorum başka konuya yazın lütfen.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:40 ----------

bu arızaları bilen bir servis varsa hemen gidelim. ancak bunu başına gelen bilir.
neler çektim neler deneme tahtası gibi parça değiştire değiştire, birde sonuç yok en kötüsüde bu.
Aynen kardeşim uğraşmayan bilmez.

Dostum sen aradaki parazitlere aldirma . Hic isim olmamasina ragmen bende konuyu merakla takip ediyorym. Yakinda olaydin yardimada gelirdim inanki . Bu konu kaldigi surece bircok insan burada yazilanlardan faydalanicak , belki 10 yil sonrasinda bile konu is gorecek .
Umarim en kisa zamanda cozumede ulasabilirsin.
Kolay gelsin .

Dostum sen aradaki parazitlere aldirma . Hic isim olmamasina ragmen bende konuyu merakla takip ediyorym. Yakinda olaydin yardimada gelirdim inanki . Bu konu kaldigi surece bircok insan burada yazilanlardan faydalanicak , belki 10 yil sonrasinda bile konu is gorecek .
Umarim en kisa zamanda cozumede ulasabilirsin.
Kolay gelsin .

Sağolasın yorumun için hocam.Allah razı olsun yardım düşüncen içinde.Zaten bazı arkadaşlar konu açıyor , soruyor çözümünü bulduktan sonrada nasılsa buldum diye buraya yazmıyor.Şu konuda bile o kadar çok bilgi konuştukki kesinlikle bilmeyen arkadaşlarımız faydalanmıştır.Bundan sonraki arkadaşlarda faydalanıcak konu veritabanında duruyor nasılsa.

Gelişmelere gelince ; Gökhan abiyle konuştum , arkadaşım otogarda çalışıyordu birde onunla konuştum otobüs sordurttum , bugün yarın bilgi alıcak.Aksilik olmassa İstanbul'a GKN Motors'a yolluyorum motoru.Gökhan abide telefonda uzun zamandır yardımcı oluyordu sağolsun.Gelişmeleri gene yazarım.

Video ekleyecem demiştim arkadaşlar dün gece çektim buyrun ;

http://www.youtube.com/watch?v=_GDPWdN381k
Mt bugun girebilmistim, ilk takip ettiğim, sizin açtığınız konu olmuştu, ama malesef bekledıgım ve görmek ıstedıgım mesajı goremedım:pale:
Alanyadaki kawasakı servısı AK-ÜNİVERSAL MOTORLU ARAÇLAR TUR. TİC. LTD. ŞTİ. 0242 514 31 19, bu adamlara danıssan, İşlerini temiz yaparlar
Sizin derdinize umarım çare olurlar

fz6_fazer Sağolasın hocam ilgin için.

Gelişmelere gelince

Arkadaşlar dün 21:00 itibariyle motorumu otobüse yükledim İstanbul'a gitmek üzere yola çıktı ve sağolsun bugün sabah 7:30da GKN Motors yani Gökhan abi Ataşehir İstanbul Seyahat Yazhanesinden motorumu alıp kendi dükkanına götürdü ve müsait zamanda tamire başlayacak. Allah'ın izniyle sorunumuz çözülecek.

Bu arada 150-200 kadar istediler ilk , otogarda 2 sene çalışmış arkadaşım vardı onunda yardımıyla 115 TLye kadar indirdik fiyatı ve gönderdik.

Bütün gelişmeleri buradan yazacağım.

fz6_fazer Sağolasın hocam ilgin için.

Gelişmelere gelince

Arkadaşlar dün 21:00 itibariyle motorumu otobüse yükledim İstanbul'a gitmek üzere yola çıktı ve sağolsun bugün sabah 7:30da GKN Motors yani Gökhan abi Ataşehir İstanbul Seyahat Yazhanesinden motorumu alıp kendi dükkanına götürdü ve müsait zamanda tamire başlayacak. Allah'ın izniyle sorunumuz çözülecek.

Bu arada 150-200 kadar istediler ilk , otogarda 2 sene çalışmış arkadaşım vardı onunda yardımıyla 115 TLye kadar indirdik fiyatı ve gönderdik.

Bütün gelişmeleri buradan yazacağım.
Aradan geçen zamanda neler yaptınız, arızayı çözebildiler mi? Gelişmeleri bekliyorum

Dostum baya oldu bakmayali kusura bakma.

Video yu izledim.

Enjeksiyon, yada egzoz diyorum son karar olarak.

MAP sensoru denilen bi dalga var, o boyle bi sey yapiyo olabilir.
Motorda stok egzoz haricinde egzoz varsa ve servo iptali yapmadi isen oda boyle bi olay yapabilir diye tahmin ediyorum.

Bende de MAP sensor hatasi vermisti, motor kendi kendine gaz aciyordu ve bazen 10 bin devirde gaz kesiyordu.
Olay mekanik degil bence cunku ani gazda olmuyor, gazi sabit actiginda belliki beyin bi seyi yanlis algiliyor.

Aradan geçen zamanda neler yaptınız, arızayı çözebildiler mi? Gelişmeleri bekliyorum

Üstad devam ediliyor , parça sıkıntısından dolayı süre uzuyor.Parça problemimiz olmasa çoktan teşhisi koyulacaktı,Gökhan Abinin işleri yoğun 2 gündür bakıyor motora.Elinden geleni yapıyor sağolsun.Ödünç parça bulmakta sıkıntı çekiyoruz beyin ile orjinal benzin pompası gerekiyor artık , ateşleme sisteminde enjeksiyonda tesisatta ve sensörlerde bir problem gözükmüyor.Fakat beyin arıza göstermiyor işin garibi bu.Bize beyin ve benzin pompası gerekiyor onu uygun fiyatlı araştırıyorum.Sağlam bir beyin bulup tekrar arıza gösteriyormu diye bakmak gerekiyor.Kimsedende ödünç alamıyoruz haliyle onun beyni bozulur falan birde onun vebaline girmeyelim.

Slayer üstad sağolsun ebayda satılık beyin gösterdi uygun fiyatlı ona bakıcam.Konuyu unuttum sanmayın uzun zamandır cevap yazmıyorum gelişme olunca yazayım dedim.
Saygılar tekrardan , ama herkes için bir tecrübe olacak hayırlısıyla sonuca ulaşıcaz.

Selam arkadaşlar
Uzun süredir yazmıyordum bu konuya ; sizlere henüz olumlu bir haber veremeyeceğim kendimede :p
Bakmayın gülümser gibi olduğuma moralim sıfır ama idare ediyorum.
Uygun fiyata beyin bulduk ve sipariş etmiştim , yurtdışından geldi ve İstanbul'a gönderdim.
Gökhan Abi havalar müsade ederse deneyecek , yolların uygun hale gelmesini bekliyoruz.
Süreç bu şekilde devam ediyor, gelişme olursa bildireceğim.
Saygılar.

Selam arkadaşlar
Uzun süredir yazmıyordum bu konuya ; sizlere henüz olumlu bir haber veremeyeceğim kendimede :p
Bakmayın gülümser gibi olduğuma moralim sıfır ama idare ediyorum.
Uygun fiyata beyin bulduk ve sipariş etmiştim , yurtdışından geldi ve İstanbul'a gönderdim.
Gökhan Abi havalar müsade ederse deneyecek , yolların uygun hale gelmesini bekliyoruz.
Süreç bu şekilde devam ediyor, gelişme olursa bildireceğim.
Saygılar.
Ne kadar üzücü bir durum, iyi mesajlarını bekliyorum

Tekrar Merhaba arkadaşlar , size ve kendime olumlu haberler vermek isterdim fakat bu efsanevi durum gizemini koruyor :p
En son olarak beyin geldi ve , sonuç olumsuz.Çalışma düzeni daha da bozulmuş.Bizde eski beyini taktık ve aynı şekilde arıza devam ediyor.Cihazlarla hiçbir şekilde arıza göstermiyor , Zmotoda bile cihaza sokulmuş ve sonuç alınamamış.Bütün sensörlere bakılmış tesisata problem gözükmüyor.

Bende Gökhan Abiye Antalya'ya geri göndermesini rica ettim , bu sırada orjinal benzin pompası sipariş etmiştim tabi.En son olarak onu deneyecektim.Sağolsun Gökhan abide tek kuruş almadan gönderdi motoru.Biraz daha dursun enjeksiyon sistemi bulalım onuda deneyelim dedi , bende motoru özledim diye yollamasını istedim oda yolladı zaten umudumuda büyük oranda kestim açıkçası.Ama hala düşünmekten kendimi alamıyorum meraktan ölücem sanırım.

Neyse motor geldi , 4 gün sonrada pompa geldi.Orjinal pompamı taktım (bu arada kawaya özel pompa check sesini özlemişim). Fakat sonuç gene olumsuz , denedim yolda bir kez daha dünyam yıkıldı arıza düzelmeyince :mrgreen: Yanlız performans biraz arttı gibi geldi , bu daha fazla benzin çekiyor orjinal olmayan yetersizmiş sanırım artık yeni orjinal pompamı kullanıcam.Artık sinirlerim bozuk gülüyorum dikkat ederseniz :cherry:

Neyse biraz zorladım motoru ilk defa uzun süre sönmeden arıza ışığı yandı , artık motoru o tekleme esnasında zorladığım zaman arıza ışığı kesintisiz yanıyor , eskiden hiç yanmazdı.Bu pompanın takılmasıyla arızamı netleşti yada ne olduda böyle oldu pek anlam veremedim.Bu iyi birşeymi değilmi onuda anlamadım , Gökhan abiyi aradım , "abim biz burada bir türlü arıza ışığı alamadık alsaydık direk cihazdan okuyacaktık olumlu birşey" dedi.Bende pazar günü falan manual olarak arıza kodu almayı deneyecem tekrardan.

Aklım bir yandanda enjeksiyonlarda , onun dışında bobin tesisatının komple yenisi elimde onuda değiştirmeyi düşünüyorum.Pazar günü arıza kodu alabilirmiyim bilmiyorum bir yandan da enjeksiyon sistemi buldum komple bütün sensörler dahil onuda sipariş vermeyi düşünüyorum.Elimde bir adet yedek pompa , bir adet bobin ve bobin tesisatı oldu.Arızayı çözene kadar parçacı açabilirim sanırım :p

Şimdilik bu şekilde biniyorum daha doğrusu şimdilik değilde 5-6 aydır diyelim :)

Uzucu durum, ınsanı motosıkletten sogutuyorlar
Alanyadakı yetkılı servıse getırme sansın var mı? senın arızayı çözerse bu servıs cozer dıye dusunuyorum

Uzucu durum, ınsanı motosıkletten sogutuyorlar
Alanyadakı yetkılı servıse getırme sansın var mı? senın arızayı çözerse bu servıs cozer dıye dusunuyorum

Üstad ben uğraşmaya devam ediyorum.Beyin ; motorun neresi arızalandıysa gösteriyor ; enjeksiyonu devre dışı bırakıyorum arıza kodu , hava filtresi soketini devre dışı bırakıyorum hemen arıza kodu , tps ve diğer sensörleri devre dışı bırakıyorum söylüyor yani beyinin sağlam olduğuna kesinlikle eminim artık.Alt motor hariç motorun ciğerini ezberledim , günün birinde bu kadar şey öğrenmek zorunda kalıcağımı hiç tahmin edemezdim.Km saatimde problem oluştu ; hemen bir arıza kodu onuda bildiriyor.Ancak ben ısrarla en başından dediğim gibi 51 numaralı arıza kodunu almaya devam ediyorum.Ustalar biz alamıyoruz diyor fakat bende arıza kodu veriyor motor.Biraz binip biraz zorlayınca direk arıza kodu ortada.Bu arıza kodunuda önceki cevaplarda tartışmıştık , beyin ile sinyal alışverişinde bir problem yoktu ancak ben genede bu akılda kalanlarıda elemek için ;

Bugün gene söktüm enjeksiyonlara kadar.Bobinlere gelen tesisatı komple değiştirdim , muhtemelen birşey değişmemiştir fakat aklımda kalmasın diye yeniledim.Benzin pompamızda orjinal zaten artık.Motoru söktüğümde kontağa gelen soketin aşırı küflü olması dikkatimi çekti , yanımda WD40 yok o yüzden azıcık temizledim geri taktım.Artık öyle paranoyak oldumki şüphelendiğim şeylerin haddi hesabı yok , hepsini tek tek eliyorum.Bu kontağa gelen soketide başka birgün iyice temizleyecem.Çoğu soketi tek tek temizledim bugün.Hava filtresi borularını iyice temizledim hava filtresinide aynı şekilde.Kesinlikle ateşleme ile ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum ama en sonunda çözücez Allah'ın izniyle.

Orjinal buji siparişide verdim.Gelişmeleri aktarırım.Motor canavar gibi ivmeleniyor bir şu sıkıntısını halletseydim..
Saygılar tekrardan.

Arkadaşlar pes ediyorum , alan arkadaş sebebini bulursa yazar artık.
Satılığa çıkardım , soğudum artık bu motordan.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kawasaki-acil-satilik-38000-km-zx636-zx6r-sahibinden-112094609/detay/

İlan onaylanma sürecinde ; 9950 Fiyat yazdım.
Ufacık birşeyden motor satılırmı demeyin uğraşamıcam artık alan arkadaş ilgilensin , ölücüler de alabilir binicilerde artık benden bu kadar.

Hayırlısı,halledilememesine çok üzüldüm.Gökhan ın dükkanda birlikte kafa patlatmıştık beyin değişme safhasında.Kawa iyi hoş ama işte bu tip durumlarda illallah dedirtiyor.Keşke yurt dışındaki 2. el parça imkanları buradada olsada halledebilsek.Geçmiş olsun diyorum üzülerek. :( İnşallah bir an önce satılır.

Hayırlısı,halledilememesine çok üzüldüm.Gökhan ın dükkanda birlikte kafa patlatmıştık beyin değişme safhasında.Kawa iyi hoş ama işte bu tip durumlarda illallah dedirtiyor.Keşke yurt dışındaki 2. el parça imkanları buradada olsada halledebilsek.Geçmiş olsun diyorum üzülerek. :( İnşallah bir an önce satılır.

Hayırlısı olsun artık , bende çok üzgünüm ama yapıcak birşey yok.Böylesi hayırlı olabilir benim için napalım , Gökhan abide sağolsun çok dürüst bir abim Allah razı olsun oda baya uğraştı fakat yedek parça sıkıntısı çekiyoruz dediğiniz gibi , olucak aynısından nevar ne yok değişicez olay çözülecek ama yapıcak birşey yok.

Hayırlısı artık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar