Birinci yöntem "dealer mode 1" ( bayi modu 1) 2. yöntem içinse "dealer mode 2" (bayi modu 2) demişler. Önce ilk yöntemi deneyin. Motorun mevcut FI kodlarını gösterecek o. Birden fazla varsa küçükten büyüğe doğru gösterecek. Yani birden fazla kod gösterebilir. Kıskaç kullanmak yerine bu işi iki kişi de yapabilirsiniz. Bir kişi sarı kabloyu akünün eksi kutbuna değdirir, 2. kişi de göstergede yanan ışığın kaç kere yandığını kaydeder kağıda.
Ekrana kod gelmeyecek, 1. bayi moduna girdiğiniz zaman FI ışığı yanıp sönmeye başlayacak (yukarda arkadaşlar yazdılar ya hani

). Bir uzun yanma sönme (kırpma diyelim) 10 sayısına, bir kısa kırpma ise 1 sayısına eşit. Yani, kııııııııııııııııııııııııııırp kııııııııııııııııııııııııııırp kırp kırp kırp kırp şeklinde bir sıralama görürseniz, bu 24 (2 uzun, 4 kısa kırpma) sayısına denk gelir. Bu da sizin verdiğiniz örnekte (aşağıya aldım) "hız sensörü arızası"na denk geliyor. Motorunuzdaki arıza kodunu böyle bulacaksınız.
Yazıdığınız cevaptan arkadaşların attığı mesajları tam olarak anlamadığınız intibası oluştu bende. O yüzden madde madde yardımcı olmaya çalışayım:
1- Elimize kağıt kalem alıyoruz önce.
2- Kontağı açıp(
ON'a getirip) normal başlangıç prosedürünün bitmesini bekliyoruz. Motoru
çalıştırmıyoruz. Sadece kontağı açıp bekliyoruz o kadar.
3- Sarı kabloyu akünün eksi kutubuna bağlıyoruz. Örnek verdiğiniz başlıktaki arkadaş bir çeşit eklenti kullanarak sarı kabloyu akünün eksi kutup başına klipslemiş, bunu yapmasının sebebi elleri boş kalsın ki ekranda yanan kırmızı ışığı takip edip not alabilsin. Yoksa siyah kablo falan yok işin içinde. Yukarda da yazdığım gibi klips/kıskaç/mandal kullanmak yerine bu işi iki kişi yapabilirsiniz - 1. kişi sarı kabloyu eksi kutup başına basılı tutar, 2. kişi de ekrana bakarak ışığın kaç kere/nasıl kırptığını not alır. Kabloyu aküye değdiren arkadaş eldiven falan kullansa iyi olabilir, çarpılma falan olmasın diye (gerçi motosiklet aküsü kaç volt/amperdir, adam çarpar mı bilmiyorum).
4- İlk 3 işlem tamamsa, göstergedeki FI ışığı yanıp sönmeye (kırpmaya

) başlayacak. Siz de kaç kere uzun, kaç kere kısa yandı kağıda yazacaksınız. Onu da az yukarda anlatmaya çalıştım dilim döndüğünce.
Birden fazla gösterilecek kod varsa, büyük ihtimalle (büyük ihtimalle diyorum çünkü doğrudan tecrübem yok, okuduklarımdan çıkarımımı aktarıyorum sadece) kısa kırpma bitip, uzun kırpma başladığında bu yeni bir kodun başladığı anlamına gelecek. Yani 4. maddedeki kağıda kayıt işlemini yaptınız ve şöyle bir sıralama çıktı diyelim : kııııııııııııııııııııııııııırp kırp kııııııııııııııııııııııııııırp kııııııııııııııııııııııııııırp kırp kııııııııııııııııııııııııııırp kııııııııııııııııııııııııııırp kırp kırp kırp kırp
Bu durumda gösterilen kodlar sırasıyla; 11, 21 ve 24 olmuş olur. Dikkatinizi çekerim verilen örnekte kodlar küçükten büyüğe doğru sıralandı. Buna aykırı bir sıralama olursa bir yanlışlık yaptınız demektir :cat:
Bütün kodların gösterimi bittiğinde başa dönüp tekrarlayacak. Yani kağıttaki kaydınızda şöyle birşeyle karşılaşmanız olası, kafanız karışmasın: uzun kısa uzun uzun kısa uzun uzun kısa kısa kısa kısa uzun kısa uzun uzun kısa uzun uzun kısa kısa kısa kısa uzun kısa uzun uzun kısa uzun uzun kısa kısa kısa kısa uzun kısa uzun uzun kısa uzun uzun kısa kısa kısa kısa uzun kısa uzun uzun kısa uzun uzun kısa kısa kısa kısa. 11,21 ve 24 sürekli tekrar ediyor yani.
İnşallah halldersiniz, haberleri bekliyoruz.
Not: Yanlış bişey yazdıysam lütfen düzeltin arkadaşlar.