Ingiliz GQ dergisinin "Istanbul" yazisi olduğu söyleniyor gerçekse ne acı..

Ingiliz GQ dergisinin "Istanbul" yazisi olduğu söyleniyor gerçekse ne acı..

2010 Avrupa kültür başkenti seçilen İstanbul için 'kültür başkenti
İstanbul Avrupalı bile değil' diyen İngiliz GQ dergisinden A. A Gill
bakınız daha neler demiş;

Şehirde cazdan metale ve alaturkaya kadar her türlü müziğin
dinlenebileceği barlar var. Kentin en ünlü gece kulübü ise Reina.
Yüksek sınıf bir eğlence mekanı olan Reina'ya ulaşmak bir kabus!
Türkler inanılmaz bir saldırganlıkla araba kullanıyor ve özellikle bu
mekanın bulunduğu hatta trafik insanı çileden çıkarıyor.

Reina'nın kapısında ilginizi ilk çeken şey; çift taraflı park etmiş
Mercedesler ve sinirli bodyguardlar oluyor. İçeri girerken üzeriniz
aranıyor. Bunun nedeni olası bir El Kaide saldırısından çekinilmesi
değil, Türk erkeklerinin silaha olan merakı. Geçmişten gelen 'at,
avrat ve silah' tutkularından vazgeçemeyen Türk erkeklerinin çoğu
silahla dolaşıyor ve onlara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Müthiş bir manzaraya sahip olan Reina'da her türlü içki bulunuyor.
Mekanda eğlenen Türk erkekleri Rus bodyguard'lara benziyor. Kadınlar
ise sarışın, mini etekli, etine dolgun ve erkekleri tahrik etmek için
mutlaka göğüs dekoltesi veriyor! Kadınlar dansöz gibi kıvırıyor.
Erkeklerse bir metronun içinde tek elleriyle demire tutunmuş
bilinçsizce sağa sola sallanan tipler gibi...

İnsanlar gece boyunca eğlenir gibi yapıp, aslında birbirini kesip
sevgili arıyor. Reina'daki şişko erkeklerin yanlarındaki kadınlar
için fahiş fiyatlara şampanya patlatması tam bir Ortadoğululuk
göstergesi. Türk erkeklerinin hepsi birer John Travolta. Sık sık
tuvalete gidip saçlarını ıslatıyorlar, gömleklerinin bir düğmesi açık
dolaşıyorlar ve etrafa vurucu bakışlar atıyorlar. Bu halleriyle çok
gülünçler.

İstanbul öyle bir kent ki, her yer güvenli ama insanları güvenilir
değil! Sokaklarda türbanlı hatta kara çarşaflı kadınlarla
transeksüeller birlikte yürüyor. Bazı restoranları New York'unkilerle
yarışacak düzeyde ama Ortaçağ'dan kalma karanlık köşeler de var.

Kentte birçok cami var. Bunlar arasında belki de en görkemlisi Sultan
Ahmet Camii. Dışarıdan gerçekten harika ama içerisi buram buram ayak
kokuyor! Temizlikleriyle övünen Müslümanlar Allah'ın karşısına galiba
ayaklarını yıkamadan çıkıyor! Orayı gören her turist böyle düşünüyor.

Gill, yazısında Türkiye'nin bugüne kadar AB'ye girebilmek için boş
yere alay konusu olduğunu da belirtmiş: 'Türkler kendilerine
'Midnight Express' filminin hatırlatılmasından nefret etseler de
Türkiye okumamış gençleri, Kürt terörü ve çingeneleriyle Avrupa'nın
içinde bir işçi sınıfı olarak kalmaya mahkum.'

son paragraf haricinde yazıya katılmamak mümkün değil..

eğitim konusunda onların üniversite seviyesinde gösterdikleri konuları biz lisede gösteriyoruz.
belkide bu yüzden okuyamıyoruz.ama biz okuyamadıysak onlar hiç okula gitmemiş sayılır.
Reina hakkında en ufak bi fikrim yok ama yazıdaki gibi olduğunu tahmin ediyorum.Ama herkesin belinde silah olduğunu falanda sanmıyorum ayrıcana kızlarımız avrupalı kızlarda olmayan 'Ruh' ifadesine sahipler.
Sultan Ahmet'te ben hiç ayak kokusu duymadım.
taharet musluğu olmayan insanlar bize temizlikten bahsetmesin önce totonuzu temizleyin biz ayaklarımızı yıkarız

Son düzenleme:
ben yazılanları gectim herkes fıkrını belırtmekte özgür tabiki ancak cok büyük bir kıskanclık var,yabancıların iclerine oturmus,hala sindiremiyorlar dünyanın en guzel sehrine ülkesine sahip olmamız o kadar cok oturmuski kendileri çok iyi biliyor Türkiye'nin ne demek oldugunu ancak bunu dile getirmeleri çok zor getirmezlerde:cherry:

Biz tarif ettiği gibi olmasaydık, adamda bunları yazacak malzeme olmazdı. Tarif edene değil, tarif ettirene bakmak lazım.
Yazarda bir Türk düşmanlığı var ki bunları yazmış ayrı mesele.
Ayrıca son paragrafa da katılmak mümkün.
Okumak demek liseye, fakülteye gidip bir şekilde dersleri geçmek olmuyor maalesef.

aslında son paragrafın bir kısmına katılmıyorum çünkü işçi olmak işçi sınıfında olmak ayıp değil küçük düşürücü de değil ama bu vatandaş içindekileri kusmak için bu şekilde yazmış..

evet ne yazık ki okumak sadece liseye fakülteye gidip dirsek çürütmekle olmuyor...yolda sokakta hepimiz görüyoruz liseli gençler özenti peşinde..kızlar da aynı erkekler de aynı..bilinçsiz, amaçsız, hedefsiz, önünü göremeyen, hababam sınıfı psikolojisinde.. kaldı ki hababam sınıfı bile yeri geldiğinde mahmut hocalarının kıymetini bildi ve topluma mesaj verircesine gençliğe hitabeyi bir nefeste ezbere okudu o ayrı....ama genç nesil kendi varlığının kişiliğinin farkında değil...aralarında farklı olanlar, gerçekten bir ideali hedefi olanlar var tabiki ama bu oran bence düşük...

en çok reyting alınan saatlere arka sıraları, hayat bilgisini, kemal örtmeni vs. benzer entrika dolu şehvet içerikli gençlik dizilerini koyarlarsa ve insanlar da bunlara tepki göstermeden gayet normal hayatın akışı gibi görüp çoluğuna çocuğuna izletirse malesef olacağı budur...liseli kız hamile de kalır, öğrenci öğretmenini de bıçaklar, okullar okul olmaktan çıkıp moda defilesine podyuma dönüşür....sonra bu gençler 30-40 lı yaşlara gelince güdülecek koyun kıvamında nereye çeksen nereye yönlendirsen hesapsız sualsiz oraya gelir....ortaya da bu adamın yazdığı durumlar çıkar...

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Gayet art niyetli yazilmis.
Bizi pek sevmeyen birinin yazdigi belli.
Ama bu yazilanlarin dogru olmadigi anlamina gelmiyor maalesef!!!::sluu::

bu şeklide tanıtılmak (ki doğru ise) ne acı hele doğruluk payının da olması üzücü.. bu şekilde tanıtan da bizleriz.. :pale: ama yazan kişi de baya seviyomuş bizi :mrgreen:

Bu yazıyı yazan kişinin kendisi türk erkeğiyle bir alıp veremediği var belliki barzo tipleri sadece görmüş..

Bu yazıya denilicek bişey yok tamamen aşağlama adına yazılmış uyduruktan nameler..

benim şahsi fikrim bu ; Ayırca REİNA ya tipin tutmuyosa paran bile olsa giremessin nerde görmüş anlattığı milleti anlamıyorum galiba taksimin arka sokaklarındaki gay barlardan birine takılmış bunu yazan arkadaş o yzden gördüklerini pek hatırlayamıyor..

Yada geçici hafıza kaybına yol açmış geçirdiği travmadan ötürü...

Yazıkk istanbulda yaşamıyor olsak bu yazıya kanıcaktık...

Halbuki Anlattığı gibi Hatunları biz İstanbulda pek Nadir görüyoruz..;)[/B]

yazının tamamına katılıyorum.

özellikle kurtlar vadisiyle birlikte moda olan gömlekteki açık düğme olayına değinmeden edemeyeceğim. yazarın unuttuğu bir şey olduğunu farkettim; kirli sakaldan bahsetmemiş.

okumamış gençler olayına gelince, okumak sadece okula gidip okuldaki derslerden geçer not olarak algılanmamalı.

altın elbiseli adam'ın (Adını şimdi hatırlayamadım, Berkan mıydı?) son videosunda söylediği bir şey vardı. "bazı şeyler adamların kanında var" işte okumak bizim kanımızda yok maalesef.

Acı olan ne? bizim bu durumumuz mu yoksa durumumuzun bir başkasının gözünden kaleme alınması mı?

Kelimesi kelimesine, noktasına virgülüne kadar katılıyorum yazılanlara

Yaz tatilinde paramı kazanmak, yabancı dilimi geliştirmek ve eğlenmek için 3 yıl evvel marmariste beş yıldızlı bir otelde fotoğrafçılık yaptım. Otel özellikle ingiliz turistlere çalışıyordu. Sadece 1 hafta dayandım o ayrı mesele ama benim de bir kaç lafım var.

Türk erkekleri belki John Travolta amca gibidir ama karısını kızını fotoğrafları daha ucuza almak için pazarlamaz. Sonradan görme bir kaç tip vardır bizde de ama onların suratlarında bile yeri gelir içten bir gülümseme olur, gülümsemek için içki şişesinin dibini bulmaya ihtiyaç duymaz. Belki yırtık çorabını, eski ayakkabısını değiştirecek parası olmadığından kokar ayağı ama en azından teharet nedir bilir, ayak kokusundan daha kötü kokan bir kokuyu gizlemek için pahalı parfümler kullanmaz. Belki çok yemek bulamadığımızdandır ama nerdeyse 25 yaşına varmadan tüm kızlarımız obez olmaz...

Evet bizim iyi, kötü, komik, çirkin çok farklı yanlarımız var ama ne olursa olsun bizi biz yapan şeyleri seviyorum. Olumsuz'u değiştirmek için çabalamak boynumuzun borcu ama kaba tabirle gavur'un tekinin yazdığı yazıyla kendimi hakir görecek değilim. Yanlışı saptarım değiştirebildiğimi değiştiririm. Ben kendime saygı duymazsam kimse bana saygı duymaz...

Bu arada belki paraya o zamanlar çok ihtiyacımın olmaması da kolaylaştırıcı etken olabilir ama elin ingilizinin gelip benim memleketimde bana efendilik taslamasına dayanamadığım için işten ayrıldım :cherry:

Farklı kültürlere sahip olduğumuz doğrudur..

Bizler, davulla zurnayla futbol maçına gideriz..

ingiliz erkekleri !! ise; kamera gördüklerinde, sırtlarını döner ve hemen

popolarını açarlar..:farao:

Tatil; bizim için , ailemizle birlikte olmaktır..

Güney ve ege sahillerine tatile gelen ingiliz'ler için aile olmak

çokda önemli değildir..

kızları ;

farklı kültürleri merak eder ve yakından tanımak isterler,hem de

çok yakından..

İngiliz kızlarının gece hayatları;

discoda başlar ve alnı öpülesi

inşaat işçisi ve komi kardeşlerimizin yatağında sabaha karşı

sona erer...

Evet çok farklı kültürlere sahibiz.

kimse kusura bakmasın ama bu yazı bana bir ingilizin değil de, genel olarak toplumu beğenmeyen bu topraklardan birinin uslubuna benziyor. bazı kavramları öyle kullanıyor ki apaçık ortada bu. ayrıca ne yapalım görgüsüzsek de görgüsüzüz. onları ilgilendirmez. gelmesinler ülkemize o zaman

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
zamanında yedikleri osmanlı tokatlarını hala unutamamış olacaklarki hala saldırıyorlar!
kıçını yıkamayan adamların ettikleri koca koca lafların bakın hele!
sizki sabah kalkınca işe gidekren bile yuzunu yıkamayan, pis kokularınızı bastrmak ıcın parfüm tüketimine damga vurmuş milletsiniz.
türk milletinin sinirli oldugu doğru, ama en azından gelen araçlardan korkup kaçacak caddeye atlamaya korkacak kadar aptal değil. eminönünde örneklerinden bol.
egleniyr ayagına nelerle uğraşıyorlar haklı!ama kendi milleti nasılki acaba.
ne mezhep kalmış ne din adamlarda. geniş mezhep.
dünyanın en pis kokan hayvanını yiyp hemde bize pis demeleri kıskançlıklarının açık gostergesi..
burası her insanı barındıran memleket. çarşaflısıda kapalısıda dinsizide dinliside aynı yerde oturabiliyor. peki ya sizin oralarda imkansız birşey, milletler azınlıkken ses çıkarmıyorsunuz çoğaldıklarını anladıgınız an yaptıklarınıza dunya şahit.
namaz kılmayan turk bile günde 2.3 kez yuzunu yıkar
günde 5 kere abdest alacagım sen bana hala pis diyeceksin. seni kendi pisliğinde boğarım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar