az önce haberlerde izledim; adam 850 liralık telefonu 150 liraya indirdiklerini söyleyen bir reklam görmüş ve 2 tane sipariş etmiş. gelen kargodan el yüz kremi çıkmış

300 lira çöpe gitti.
yani 850 liralık bir ürünün 150 liraya ineceğine inanacak kadar salak insanlar var. 100 liraya 8 kavanoz bal alanlar var. açık konuşmak gerekirse bu gerizekalı insanlar yüzünden dolandırıcılar para kazanıyor ve çoğalıyorlar. yani satıcı kişi 850 liralık bir telefonu zaten bir telefoncuya 300 liraya satıp ve o telefoncuda müşteriye 500 liraya satabilirken neden satıcı arkadaşımız televizyonda reklam yapıp sonra reklam parası ödeyip birde 6 kat ucuza satsın? hemde kargo parası ödeyerek!
bir anımı anlatmak istiyorum böylece rakamlar hakkında az çok bilgi olmuş olur; üniversitede oda arkadaşım 2 ay önce 450 liraya aldığı "nokia 500" telefonunu 200 liraya sattığını söyledi bana. ilk başlarda pek umursamadım ve aradan bir kaç gün geçti ve bana tekrar söyledi 200 liraya sattığını ve eğer bugün satamaz ise yarın 150 liraya telefoncuya satacağını söyledi bana.
benim abim telefon alıp satmaya bayılır ve durumu abime söylemek için arayacaktım ve bir anda arkadaşıma sordum; niye bu kadar ucuza satıyorsun? -arkadaşım parasız kaldığını ve yiyecek almaya dahi parasının olmadığını söyledi. benimde 40 liram vardı. arkadaşıma 20 lira verdim ve beraber aç kalacağız ama sen yinede zarar etmeyeceksin dedim.
biz o 20 lira ile idare ettik bir süre ve arkadaş 450 liraya aldığı telefonunu satmadı. arkadaşım sevinmiştir ama inanın ben yardımcı olabildiğim için ondan daha çok sevindim. birilerini kollamak ve birilerinin beni kolladığını bilmek insana huzur veriyor.
..........bonus;
bugün a101'de ufacık bir iyilik yaptığım insan şaşırdı ve bana teşekkür etti, yani ben sevindim ama bir yandan demek ki ne kadar gaddar ve bencil bir çevreye sahibiz ki ufacık iyiliklere bile şaşıran insanlar var dedim kendi kendime.
sanırım ülkemiz çok kötü bir yer olma yolunda istikrarlı bir şekilde ilerliyor.