- Konu Yazar
[IMGL]http://www.fotospor.com/images_content/authors/author98.jpg[/IMGL] Dostlar motosiklet kazaları manşetlerden inmiyor. Her gün gazeteleri açtığımda içim acıyor. Kazalara baktığımda ise çoğunun yollardan kaynaklandığını görüyorum. Hangi motosiklet kullanan sürücüsüne sorsam yollardan şikayet ediyor. Ve hepsinin bir yol kaza hikayesi var. Bizler yazıyoruz,dilekçeyle müracaat ediyoruz ama sonuç yok. Bu gerçeği artık bilin ve ona göre motosiklete binin. Türkiye’nin yolları henüz motosiklete hazır değil. Kısaca aman yavaş ve dikkatli olun. Çünkü çakıl dökülüp temizlenmemiş ana caddelerde yarım metre çukurlarla dolu .Tabela koyulmadan yapılan inşaatların molozları dökülüp silinmemiş yağlar yollarda sizi bekliyor.. Peki ne yapacağız. Yollar böyle diye tutkunu olduğumuz motosikletten “vaaz mı?” geçeceğiz. Hayır.Bakın dostlar yetkililere en az bu köşemde onlarca kez yazdım. Motosikletçiler adına “ Teker ,teker ölüyoruz imdat “ dedim.Kimse sesimize kulak vermedi yetkililerden mail bile almadım. İstanbul yeniden yapılanıyor diye düşünüp belediye motosiklet kullananlardan imza toplayıp dilekçe yolladım cevap bile alamadım. Çünkü yetkililer minicik çukurların ,bir avuç çakılın, bir bardak yağın hayatımızı sonlandıracağının farkında değiller. Bizlerin isteklerini anlamıyorlar. Onlar için cevap hazır “ Eeee o zaman kullanmayın. Şartlar bu”. Ama bir gerçek var on kişiydik bin şimdi ise on binler. Giderek çoğalıyoruz. Motosiklet bir yaşam biçimi. Özgürlük ..Bu tutkuya kapılıp bizim tarafa geçenler çoğaldığına göre ne yapacağız. Anne ,baba ve eşlerin yaygın bir tavrı vardır “ Motosiklet alırsan ölümü gör. Seni boşarım”... İşte yanılgı buradan başlıyor. Bu tutkuya kapılan muhakkak motosiklet alıyor.Bunu engelliyemiyorsunuz. O zaman ne mi yapacaksınız? İyi bir kurs aldığından emin olacağız. Bunun takipçisi olacaksınız.Ehliyet alması yeterli değil. İyi bir sürücü olduğuna emin olacaksınız. Evet dostlar yollar çetin ve tuzaklarla dolu. Bu yollar ölüm yolu. Lütfen yavaş ve tedbiri siz alın. Ve bunun bir hava atma değil ulaşım aracı olduğunu unutmayın. Bizler trafikte ilerlerken sıkışan otomobillere bakar ve sürücülerine acırız. Onlarda bizim kazalarımıza bakıp bize acımasınlar. Tedbirinizi alın özgürce yaşadığınız bu hayattan zevk almama devam edin. Ben merak etmeyin yetkililere seslenmeye devam edeceğim. Yetkililer yollar bozuk ve tuzaklarla dolu .Bu sese kulak verin ve tedbir alın “İmdat teker,teker ölüyoruz”
BENGÜÇ ÖZERDEM
[email protected]
Kaynak: FotoSpor
Eğer motorcuların dertleri anlatan yazılarınız var ise yukarıdaki mail adresinden Bengüç beye iletebilirsiniz.
Kendisi elinden geldiğince gazetede yer vermeye çalışacak
BENGÜÇ ÖZERDEM
[email protected]
Kaynak: FotoSpor
Eğer motorcuların dertleri anlatan yazılarınız var ise yukarıdaki mail adresinden Bengüç beye iletebilirsiniz.
Kendisi elinden geldiğince gazetede yer vermeye çalışacak
Moderatör tarafında düzenlendi: