İlk yağmur, ilk kaza

Arkadaşlar Merhaba,

Uzun süre kuru kalan yollarda, araçlardan sızan *yağ, toz ve kauçuk kalıntıları* birikir.
*İlk yağan hafif yağmur*, bu kirli birikintileri yıkayıp temizlemek yerine, son derece kaygan, *sabun benzeri bir tabakaya* dönüştürür. Bu tabaka lastiklerin yola tutunmasını (çekişi) ciddi şekilde azaltır.
Bu nedenle, *kuru bir dönemin ardından yağan ilk yağmurda* yol yüzeyi *en kaygan* ve *en tehlikeli* halindedir. *Güvenli sürüş için hız ve takip mesafesi mutlaka azaltılmalıdır.*

Bu bilgileri sürüş tecrübelerinizden bildiğinizi biliyoruz, ancak hatırlatmanın güvenliğimiz için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak istedik.

Herkese güvenli sürüşler dileriz.

+++ arkadaşlar hepiniz biliyorsunuz, ben de biliyorum şu mesaji okumadan geçtikten 5dk sonra hafif frenle yere yapıştım.

Tabi bunda lastiklerin ve sepetin de etkisi var.

Ben bilirim dediğin an haddini bilidiriyor motor.

Herkese sağlıklı sürüşler.

Motosikleti
D400
Uzun zaman sonra yağmur yağarsa ben mecbur değilsem motorla cıkmıyorum. Canım izmirimin yolları zaten leş, bir de drift atıp bariyere girmeye gerek yok.

Geçmiş olsun. Ne kadar dikkat etseniz de yağmurlu havada yollar çok tehlikeli oluyor motorcular için. Gerekmedikçe yağmurda trafiğe çıkmamak en güvenlisi bizim için.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Geçmiş olsun. Konudan bağımsız bilen arkadaşlar varsa, motor lastiklerinde aquaplaning olmuyormuş doğrumudur?

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Aquaplaning su yastığıdır. Asfalt ile lastik arasındaki bağı kesip arada bir katman oluşturur. Oluklu bir lastiğin tahliye edemediği miktarda su olduktan ve hızlı olduktan sonra olmaması için sebep yok.

Geçmiş olsun sabah Bornovada bir pcx aha bu düşer dememin ardından gözümün önünde düştü. Birşey yoktu kendisinde. Ama korumada yoktu. Siz misniz yoksa?

Öncelikle geçmiş olsun, paylaştığınız bilgiler için teşekkürler, nadir de olsa forum görevini değerli arkadaşlar vasıtasıyla yerine getiriyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Geçmiş olsun. Konudan bağımsız bilen arkadaşlar varsa, motor lastiklerinde aquaplaning olmuyormuş doğrumudur?
Aquaplaning uçaktan traktöre veya bisiklete teker yol ve suyun bir araya geldiği her ortamda oluşabilir.

Motosikleti
Voge 250RR
Merhabalar geçmiş olsun, bir sonraki motorunuzda absli olmasına özen gösterirsiniz umarım :)

Geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim. Şükür bir şeyim yok biraz et eziği ve asfalt yanığı ile atlattık.

Aquaplaning su yastığıdır. Asfalt ile lastik arasındaki bağı kesip arada bir katman oluşturur. Oluklu bir lastiğin tahliye edemediği miktarda su olduktan ve hızlı olduktan sonra olmaması için sebep yok.

Geçmiş olsun sabah Bornovada bir pcx aha bu düşer dememin ardından gözümün önünde düştü. Birşey yoktu kendisinde. Ama korumada yoktu. Siz misniz yoksa?
Ben değildim, muhtemelen de kendi motorum olsa düşmezdim, firmanın verdiği Dio ile düştüm Buca tarafında.

Korumalı montum vardı fakat altımda eşofman vardı :)

ve tam da kalçada koruma tamponu olması gereken bölgeden hasar aldım...

Merhabalar geçmiş olsun, bir sonraki motorunuzda absli olmasına özen gösterirsiniz umarım :)
Acile gittiğimde başka bir kurye de sırada bekliyordu abs, tcs'li forza ile kavşak dönerken kayıp düşmüş o da :)

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Güvenli sürüş için hız ve takip mesafesi mutlaka azaltılmalıdır.* denilmiş takip mesafesi uzatılmalıdır olmasın o.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Güvenli sürüş için hız ve takip mesafesi mutlaka azaltılmalıdır.* denilmiş takip mesafesi uzatılmalıdır olmasın o.
Hız azaltılmalı, takip mesafesi uzatılmalı tabi ki ama cümle karışmış. iyi yakalamışsın.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim. Şükür bir şeyim yok biraz et eziği ve asfalt yanığı ile atlattık.

Ben değildim, muhtemelen de kendi motorum olsa düşmezdim, firmanın verdiği Dio ile düştüm Buca tarafında.

Korumalı montum vardı fakat altımda eşofman vardı :)

ve tam da kalçada koruma tamponu olması gereken bölgeden hasar aldım...

Acile gittiğimde başka bir kurye de sırada bekliyordu abs, tcs'li forza ile kavşak dönerken kayıp düşmüş o da :)
Benim gördüğümde kavşakta oldu. Kavşak içindeydi pcx. Araba yola katılmaya çalıştı. Pcx fren yaptı sürücü düştü. Astra hiç bir şey olmamış gibi devam etti.

Takip mesafesindeki 2 saniye kuralı en az 4 saniyeye çıkarılmalı. Ama İlk yağan yağmur için fazlasıda olur.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Hız azaltılmalı, takip mesafesi uzatılmalı tabi ki ama cümle karışmış. iyi yakalamışsın.
Benimde tam tersi yağmurlu havalarda kazam yok. Hepsi kuru havada şimdi diyeceksiniz ki yağmurlu havalarda kaç saat sürdün ki diye düşünebilirsiniz. Şöyle diyeyim eski abssiz joymax 250 lik scooterla istanbuldan başlayıp hiç dinmeyen yolda yağmur yiye yiye gitmişliğim bile var. :D Otele vardığımda iç çamaşırı sıkınca oluk oluk su akıyordu :D Hasta oldum mu olmadım, piişman mıyım değilim. Onun keyfi de ayrıydı. :)

Evet yanlış yazmışlar biz düzeltelim :)

Benimde tam tersi yağmurlu havalarda kazam yok. Hepsi kuru havada şimdi diyeceksiniz ki yağmurlu havalarda kaç saat sürdün ki diye düşünebilirsiniz. Şöyle diyeyim eski abssiz joymax 250 lik scooterla istanbuldan başlayıp hiç dinmeyen yolda yağmur yiye yiye gitmişliğim bile var. :D Otele vardığımda iç çamaşırı sıkınca oluk oluk su akıyordu :D Hasta oldum mu olmadım, piişman mıyım değilim. Onun keyfi de ayrıydı. :)
Yaz kış demeden motosiklet üzerinde biri olarak yağmurlu havada ben de hiç düşmemiştim.
Zaten adam akıllı yağmur yağdığında bu kadar kaygan olmuyor, ekstra daha dikkatli oluyoruz ayrıca.

Ama az yağmur hem daha kaygan hem de yol göze kuru gibi geldiği bir anda tedbirler rafa kalkabiliyor anlık olarak.

Motosikleti
Motoru satıldı...
Dün bu saatlerde aynı mevzuyu bende yaşadım.
Yola dökülen yağ sebebiyle ışıklardan kalkışta teker kayıp düşmeme sebebiyet verdi.
Allahtan yeni hareketleniyordum da herhangi bir maddi yada sağlık olarak bir sıkıntı yaşanmadı.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Dün bu saatlerde aynı mevzuyu bende yaşadım.
Yola dökülen yağ sebebiyle ışıklardan kalkışta teker kayıp düşmeme sebebiyet verdi.
Allahtan yeni hareketleniyordum da herhangi bir maddi yada sağlık olarak bir sıkıntı yaşanmadı.
Kardeşim sana da geçmiş olsun, aman dikkat.

Ben de bugün ha şimdi yağacak ha şurada yağacak herhalde diye diye Denizli'den Antalya'ya geldim çok şükür. 1-2 yerde sadece yarım yamalak atıştırdı o kadar. Yola çıkarken de motorcu bi abi, uzun süre yağmur yağmadı eğer yağarsa dikkat et demişti. Demek ki bu yüzdenmiş. Oysa ben ıslanmamak için dua ediyordum. Meğer olay başkaymış :D

Ama keşke yağışlı olmasaydı o taraflar bee. Ne güzel Denizli, Manisa oradan da İzmir yapıp @Memcoş48 abi ile yüz yüze tanışıp görüşüp konuşacaktım :(

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben de bugün ha şimdi yağacak ha şurada yağacak herhalde diye diye Denizli'den Antalya'ya geldim çok şükür. 1-2 yerde sadece yarım yamalak atıştırdı o kadar. Yola çıkarken de motorcu bi abi, uzun süre yağmur yağmadı eğer yağarsa dikkat et demişti. Demek ki bu yüzdenmiş. Oysa ben ıslanmamak için dua ediyordum. Meğer olay başkaymış :D

Ama keşke yağışlı olmasaydı o taraflar bee. Ne güzel Denizli, Manisa oradan da İzmir yapıp @Memcoş48 abi ile yüz yüze tanışıp görüşüp konuşacaktım :(
@Memcoş48 'e uğrayacağın zaman haberim olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar