İlk vitesli motor tercihim. (NS 200 UG2 - NHT 200 - RTR V4 200)

Motosikleti
Kuba Azure 50 Pro
Merhaba arkadaşlar bugün motor almaya gidicem ilk viteslim olucak beklentim ise istanbul şehiriçi işe git-gel, haftasonları arkadaşlarla şilede kamp maksimum bursaya git-gel yapmak. 1.5 sene sürüp daha üst segment düşündüğümden motorun ikinci elinin ölü olmasını istemiyorum. Aklıma 2-3 model geldi bunlar NS 200 UG2, Sym NHT 200 ve TVS RTR V4 200 çok kararsız kaldım. Bunun en başında honda crf düşünüyordum ancak çok enduro geldi bana açıkçası siz ne önerirsiniz NS 200 UG2 ve NHT200 arasında daha çok kaldım gibi kendimde araştırdım tabii ama bu motorları yakından bilen deneyen tecrübelenen kişilerin görüşleri daha önemli benim için ya da 300 bin liraya ktm adventure 390 mı arasam aldığımda da 3 4 sene sürsem 185 liraya da 250 adventure var 2023 modelleri ne yapsam bilemiyorum çok kararsızım :D

CRF250 Rally cayır cayır sürülür bu arada ya, yazdıklarınızdansa CRF daha iyidir gibime geldi.

Motosikleti
Kuba Azure 50 Pro
V-Strom 250 de bakabilirsiniz. Çift silindir, güzel motor. Artçılı kullanıma da gelir.
aslında gerçekten süper bi motor ama sıfırı yok hep ikinci eli var.... motordan da anlamadığım için neresine bakıcam bilmiyorum bayi satsaydı gerçekten direkt alırdım onu

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Şu konuya girerken "Allah'ım ne güzel konu, bu konuya V-Strom önerisi gelmez" diye düşünürken 250'liğinin tavsiye edildiğini görüyorum :)

Seçtiğiniz 3 motor da bu işi görür hatta Crf ile Türkiye'yi dolaşan @haluk23 var, gayet memnun. Lakin yedek parça bolluğu, her semtte ustasının bulunabilmesinden kaynaklı Ns, Nht ve Rtr arasından ben olsam Bajaj'a şans verirdim.

Motosikleti
Kuba Azure 50 Pro
Şu konuya girerken "Allah'ım ne güzel konu, bu konuya V-Strom önerisi gelmez" diye düşünürken 250'liğinin tavsiye edildiğini görüyorum :)

Seçtiğiniz 3 motor da bu işi görür hatta Crf ile Türkiye'yi dolaşan @haluk23 var, gayet memnun. Lakin yedek parça bolluğu, her semtte ustasının bulunabilmesinden kaynaklı Ns, Nht ve Rtr arasından ben olsam Bajaj'a şans verirdim.
ayrıyeten kolay satılabilmesi de gerçekten düşündürtüyor ama dediğim gibi uzun yollarda veya kampa gitmek istediğimde toprak yolda bi sorun olur mu bilemedim ayrıca 193 bin lira fiyatı var ederini tartışmak istesek eder mi gerçekten

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
ayrıyeten kolay satılabilmesi de gerçekten düşündürtüyor ama dediğim gibi uzun yollarda veya kampa gitmek istediğimde toprak yolda bi sorun olur mu bilemedim ayrıca 193 bin lira fiyatı var ederini tartışmak istesek eder mi gerçekten
Şu toprak yol işini bir ben sevmiyorum sanırım. Ben asfalttan ayrılmıyorum. Toprağa girecekseniz illa amortisörleri daha farklı, lastikleri daha dişli olan makinelere bakmalısınız. Burada kafanızda bir oran belirlerseniz daha sağlıklı seçim yaparsınız. Örneğin sürüşünüzün yüzde kaçı şehir içi ya da şehirler arası asfalt olacak? Yüzde kaçı toprak ve stabilize yol olacak? gibi gibi.

Motosikleti
Kuba Azure 50 Pro
Şu toprak yol işini bir ben sevmiyorum sanırım. Ben asfalttan ayrılmıyorum. Toprağa girecekseniz illa amortisörleri daha farklı, lastikleri daha dişli olan makinelere bakmalısınız. Burada kafanızda bir oran belirlerseniz daha sağlıklı seçim yaparsınız. Örneğin sürüşünüzün yüzde kaçı şehir içi ya da şehirler arası asfalt olacak? Yüzde kaçı toprak ve stabilize yol olacak? gibi gibi.
açıkçası haftaiçi tamamen şehiriçinde geçicek haftasonları da her haftasonu olmamakla beraber tabi arada arkadaşlarla şileye gidiyoruz yani aslında toprak yol %10-20 dir max çoğunlukla asfalt olur açık olmak gerekirse uzun yolda yormasın yeterli valla ya uzun yoldan kastımda maksimum istanbul anadolu yakasından bursa yani

Nht 200 diyorum hatta 300 lüğü gelecekmiş , geldiği gün benimki 3000 km de satarım ful aksesuar bebekler bebeği, hatta bakire Meryem Ana gibi motür 😇

Motosikleti
Mondial Grumble
:unsure: Dominar 400 veya 250'nin forum tarafından pek önerilmediğini görüyorum sebebi nedir?

3 Motor + Crf konuşulmuş diye aralarından seçim yaptık. D250 demeyeyim ama D400 seçilen her motoru dinlene dinlene döver.
Top speed de evet hacim farkıyla döver ama konfor , süspansiyon kalitesi , malzeme kalitesi , sorunsuzluk ve en önemlisi fren kabiliyeti açısından Nht200 ün yanına bile yaklaşamaz Dominar..

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Top speed de evet hacim farkıyla döver ama konfor , süspansiyon kalitesi , malzeme kalitesi , sorunsuzluk ve en önemlisi fren kabiliyeti açısından Nht200 ün yanına bile yaklaşamaz Dominar..
Dostum 1 aydır 250 cc Sym Wolf kullanıyorum, yeminlen hiç gitmiyor motor. Yani şu benim motora en baba amortisörü de versen, Stylema fren sistemi de kursan, elektronik modlar da eklesen gitmiyor, tat vermiyor bana, ha çok az yakıyor, tipi renginden ötürü ilgi çekiyor ayrı konu ama ben tercih edecek olsam komponentleri daha tırışka olsa da nispeten basabilen motoru almak isterdim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar