İlk Videsli Motor Sürüşüm :)

Hayatımda En fazla 1-2 Saat Motor Sürmüşlügüm Var onlarda Hep Schooter Bugun 8.30 Gibi arkadasimin CDF 150 Tarjı Bi Motorunun Anaktarlarını verdi.O bir Yere Gitti Bende Kaldı Anaktar Videsler nasıl Die Bakayim Dedim Sıktım Devrajı Videslere Baktım 1 Asagı 3 Yukarıymıs Ula Dedim Ben Sürebilirmiyim deniymmi Dedim Seytanlık degilmi Karar Verdim Taktım Kaskkı Giydim Mod Ve eldiveni. İlk 1 Videse Taktım Kalkmaya denedim İstop Etti 2.Denedim Yine İstop Etti Sonra Biraz Düşündüm azcık araba sürmeyi biliyorum ordan aklıma geldi esit yapmak lazım dedim bi kere daha denedim motor öne attı kendini ula dedim son deneyisim olmazsa kapatcam kontagı gidicem dedim.Son Denememde Sonunda Kalktım Schooter Farkı Yoktu.İlk Vİtes arttıramam Die Hiç Ellemedim Hep 1 Videste 100 Mt Filan Gittim Sonra Baktım Motor can Cekisiyo Dedim Sık Devrajı Tak 2ye derken Biraz motor sarsılsada taktım sonra 3 takarkende aynısı oldu..Biraz gezdim ayak firenini filan denedim.Aynalarla düzgün sürüs denemsi yaptım yaklasık 10 KM yol Yaptım Kuşadasını Bilen Varsa erbiligin ordan Gazibegendi Ordan Kipaya ve elbirlige geri dönüş kaç km yapar tam bilmiyorum.İlk Isıga Geldim Çok Tırstım En Öndeyim Yine İstop Eder Die Korkum direk cektim Saga Ve Beklledim ama şükür düzgün tekte kaldırdım.

Ama Dururkende vites kücültmeyi unuttum ve motor istop etti devrajdan cektim elimi :):):)

Simdi Sizlere 3 Sorum Olucak Sevgili abilerim...

6 Ekimde Ehliyet Kursuna Başlıyorum 5 Ekim Dogum Günüm 6 Ekimde gel Dedi..

1-A2+B Toplam Elime Ehliyet Kaç Ayda Geçer...
2-Bütçen 2500-1500 Arası 2. veya Sıfır Schootermi Almalıyım viteslimi
3-Aydın/Kuşadasında Uygun Motor Satışları Nerede Var?

Saygılarımla Tayfun ÜST

öncelikle devraj degil debriyaj vides degil vites :) hayırlı olsun yeni birşeyler ögrenmişsiniz.bence o paralar schooter a verilirse yazık olur. bir vitesli alırsan ilerisi icin daha cok sey ögrenirsin. bir ybr veya titan bulabilirsin o paralara. temiz titan bulursan kacırma derim basın agrımaz.

yazım hataların benim de çok dikkatimi çekti :cherry:
ama şaka bi yana, kendi kendine cesaretlenip vitesli sürmen iyi olmuş,
zaten bilinçsiz birine benzemiorsun, kaskı montu takmandan belli ,
ama bu ilk denemende trafiğe çıkman bence biraz deli cesareti olmuş,
kötü bişey de olabilirdi.

madem vitesliyi öğrendin, o bütçeyle de scooter alma bence vitesli al.

Yol fazla Kalabalık Degildi Zaten Yoksa Cıkmazdım Yola...

Yuan F5 Alasım Var Ama İlk Ehliyet Ehliyeti Kaç Ayda alıcam oda belli degil 6ekim kesin baslama tarihim.Kaç Ayda Alırım Tam Bilmiyorum Ehliyeti almadan Babam izin vermiyo Motor almama o zamana kadar 3000TL filan olur Bütçe Zaten. Korumalıklar İçin 500TL Gibi Bİ fiyat düşünüyorum.

kujumax gözün aydın, ilk sürüşün için tebrik ederim.

1. ehliyet fiyatları her bölgede sürücü kurslarının fiyatına göre değişir. Harçları ama her yetde aynıdır. A2+B sana 1100-1300 arası malolabilir.

2.Scooter aldıktan sonra zaten sende bir süre sonra vitesli motosiklet isteyeceksin, bence hiç scooter'a girme. ybr veya titan bulabilirsen al.
Çin malına girme sakın, ik motorun olacağı için çok üzersin o da seni çok üzer ( maddiyat olarak ) Ne kadar sağlam olursa motorun o kadar iyi olur senin için.

3. Aydına hiç gitmedim, ama abimin adı aydın. Bi faydası olmaz bu konu ile ilgili.:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Hehe oda Güzel :) Kaç Ayda ehliyet Elime geçiyo onu merak ediyorum Yaw :D

Hadi Ya Minlet korkutuyo Beni a2+b alıcaksın Ekimde Kursa Yazılsan Diolar 3 ay sonra sınav 1. Dio sonra b için sınav diolar en az nisanda eline geçer diolar :S bugun bi gidip konuscam. Sürücü kursuyla :D

Şimdi git yazıl ekimde sınava giriyosun kardeşim. yok o kadar değil, sınava girdikten sonra 15-20 gün içinde direksiyon sınavı oluyor diye biliyorum. 1 hafta sonra da ehliyetini alıyosun

5Ekim 1992 Oldugum için B'yide almam için 6 Ekim Beklmem Lazım Yazılmak İçin

Hadi Ya Minlet korkutuyo Beni a2+b alıcaksın Ekimde Kursa Yazılsan Diolar 3 ay sonra sınav 1. Dio sonra b için sınav diolar en az nisanda eline geçer diolar :S bugun bi gidip konuscam. Sürücü kursuyla :D

ama a2 ve b nin motor sınavları için ayrı ayrı gireceğin için, her sınavda 2 ayda bir yapıldığına göre, 2,5 aya alırsın, zaten kışa gelio, çok acele etmene gerek yok.

Hayırlısıyla Ne zaman Alırsam alayımda alayım artık valla Bıktım Motorsuzluktan...Her Motor Görünce Acayip Oluyorum :)

1-A2+B Toplam Elime Ehliyet Kaç Ayda Geçer...
2-Bütçen 2500-1500 Arası 2. veya Sıfır Schootermi Almalıyım viteslimi
3-Aydın/Kuşadasında Uygun Motor Satışları Nerede Var?

Saygılarımla Tayfun ÜST

1.Duruma göre değişir,sanırım yılbaşına yetişir 23 Ekim'de ilkine gireceksen.
2.Scooter tavsiye etmiyorum,aslında ediyorum da ufak paralara alınacak scooter tehlikeli..Vitesli al:cat:
3.Kuşadasında adam gibi yer yok,şansına elden bulabilirsin.Tavsiyem özellikle İzmir tarafından bakman,mutlaka bulursun.Hem yakın..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar