İLK UZUN YOL TAVSİYE

herkese selam. 11 temmuz cumartesi sabah 8 gibi ilk uzun yol deneyimimi yaşamayı düşünüyorum bir aksilik olmazsa. İstanbul-Sinop arası olacak bir de Amasraya uğrayıp bi gece orda kalırım diye düşünüyorum. İki konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var. Motorun 20bin ağır bakımını 3 ay önce yaptırdım. hava ve yağ filtreleri, dişliler ve zincir, bir de tabi yağ değişti. Birincisi: yola çıkmadan yine de bi uzun yol bakımı gibi bişey gerekirmi ustaya gidip? İkincisi: uzun yol ile ilgili tavsiyerleriniz. yanıma mutlaka almam gerekenler dikkat etmem gerekenler şeklinde yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler...

uzun yol bakımı diye bişey yok. en kötü ustaya gidip dersin. uzun yola çıkıcam bi göz atarmısın motora dersin.
lastiklerde sıvı yoksa yanına lastik tamir kiti al.
kamp yaparak gidiceksen de normal kamp malzemeleri

Yedek far ampulu , lastik tamir kiti , balata temizlene spreyi , güzergah üzerinde'ki lastikçiler , istasyonlar arası kilometrelere çekici/nakliyecilere bakın , gündüz seyahat edin , konaklama söz konusu ise evvelden park yeri sorunu olmayan otellere bakın.

Su/sıvı mineral alımına , kahve/çay/kola gibi hafif kafein uyarıcısı için sık sık soda , iyi yolculuklar.

Yedek far ampulu , lastik tamir kiti , balata temizlene spreyi , güzergah üzerinde'ki lastikçiler , istasyonlar arası kilometrelere çekici/nakliyecilere bakın , gündüz seyahat edin , konaklama söz konusu ise evvelden park yeri sorunu olmayan otellere bakın.

Su/sıvı mineral alımına , kahve/çay/kola gibi hafif kafein uyarıcısı için sık sık soda , iyi yolculuklar.

uzun yolda neden balata temizleme spreyine ihtiyaç duysun?

Yedek iç çamaşırı ve çorap al. 3-4 saatte bir değişirsin iyi olur. 1 saatten uzun molasız sürme. Fark etmesen de yoruluyorsun. Sık sık mola ver, yüzünü yıka, üstünü değiştir.

Motosikleti
Henüz yok.
Boyabat Sinop arasında dikkat edin radar ceza yazmasın beni öpmüşler di.

Motosikleti
D400
Bol su.

1 saatten sonra yeterince su içmezsem algım kapanıyor.

Kalanını arkadaşlar söylemiş zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar