ilk sürüş ve fikirlerim.

Evet arkadaşlar ehliyetsiz motor alınır mı? Çocuğunuza tavsiye eder misiniz ehliyetsiz araba veya motor kullanmasını?. Empati yapın biraz. Ben yanlışlardan bahsediyorum. Art niyetli yazmadım bunları. En ufak bir dikkatsizlik tecrübesizlik insanı öldürmese bile sakat bırakır. Unutmayın Çeşmede 2 tane genç kız öldü :salut: , keza pendikte 2 arkadaş :pale: . Niye bizim insanlarımız zevk keyif uğruna ölsün. Zevki ömür boyunca yaşayalım. Haksız olduğum noktaları yazın arkadaşlar. Kurallara uyan ve dikkatli olan insanlar kaza yapmazlar unutmayın. Bu 2 kuralı ihlal edenler kaza yapar
Ölümüne değil ölene kadar motora binelim. :cat:

alptoker öncelikle uyarıların için teşekkür ederim.motorumla trafiğe çıkmadım.benim motorla kilometre yaptığım yerde trafik diye bir şey yok,insan bile yok.sadece motoru bayiiden getirirken trafiğe çıktım.evet bu hataydı.
2. olarak 6 yıldır trafikte olan 25 yaşında biriyim motor üzerinde gezen 16 lıklardan farkım olduğunu düşünüyorum.trafik tecrübem var yani senin anlayacağın.
kask almak için önerini bekliyorum marka ve model önerisi yaparsan çok mutlu olurum bu iş için 50 euro civarı bir bütçem var.
trafikte bilinç her şeyden çok daha önemlidir.ehliyet kurslarında verilen eğitimlerden haberin var mı? git şurdan dön gel tamam geçtin sınavı al sana ehliyet. sonra bu ehliyetli vatandaşlarımızın caddelerde 120 ile gittikleride bir gerçek .oysa ki hız sınır şehir içinde 50km/saat. bilinç herkesde olmalı herkese yayılmalı. iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batırmalıyız. açık yüreklilikle kullandığın honda ile 50 km/saat i geçmiyorum diyebilirmisin?
sonuç olarak
a) 6 yıldır trafikteyim bunu 4 senesi izmir antalya karayolunda gidip gelerek geçti.hiç bir kazaya karışmadım
b)trafikte bilinçliyim
c)sürücü kurslarında öğretilmeyen motorsiklet sürüş tekniğini öğrenmek için boş arazilerde motor sürmekten daha uygun bir şey aklıma gelmiyor
d)kask konusunda haklısın önerini bekliyorum marka/model olarak
e)umarım bana yaptığın uyarılara kendin de riayet ediyosundur
sevgiler :rendeer:

şunuda eklemeden geçemeyeceğim:
uzun bir süredir motor sporları hakemiyim.moto-drag,drag,dünya ralli şampiyonası,rally cross ve daha sayamadığım pek çok organizasyonda görev aldım. 21 ağustos ta istanbulda yapılacak formula1 de görevliyim.motogp de görev alıcam. bunları neden yazdım? motorlu vasıtaların ne denli öldürücü olduğunu ve gerekli tedbirler alındıktan sonra ne denli keyifli olduğunu çok iyi biliyorum çünkü bu benim mesleğim.

pazartesi gidip bisan pacific 125 aldım.plaka cumaya çıkar dediler.dün trafiğe gittim imza vermek için plakanın taaa pazartesi çıkacağını öğrendim ve dayanamayıp motoru plakasız almaya karar verdim. bayii ye gittim motoru aldım.heyecandan elim ayağım titredi.hayatımda ilk kez motora binecektim. antalya balbeyden burhanettin onat a kadar srdüm motoru.ilk başta gidemedim.sağ da solda durdum hep.cumhuriyet meydanında dönerken yanını hafifçe kaldırıma değdirdim.tırnak ucu kadar çizik oldu motorda (nazarlık)

eve geldiğimde heyecandan titriyodum.zannettiğim kadar kolay değilmiş motor sürmek. sonra bir cesaretle laraya benzin almak için gittim.benzincide herkes hayırlı olsun dedi.kurşunsuz benzin almamı önerdiler öyle yaptım doğru yaptım mı?

Bunları sen yazdın değil mi?Motosiklet kendi başına dengede duran bir alet değildir. Bu yüzden zaten insanlar motordan düşüyor. Motorda kaza ben bu işi kaptım diyenler kaza yapar bu kıdem de tanımıyor yani. Nerde yaşadığını merak ettim ben 5 sene antalyaya geldim yazın trafik eksik olmuyor orada. Konyaaltı serbest bölgeden lara dedemana kadar çok gittim ailemle ama hep trafik oluyor

Benim yazdıklarım sadece sana bana geçerli değil. Herkese aynı kurallar. İstanbul gibi bir yerde adım başı trafik polisinin olduğu bir yerdeyim. Daha hiç ceza yemedim. Benim süratim şehiriçi 50 şehirler arası 100 dür. Araba da kullanıyorum. jaguar daimler,Z3, passat ve toyota supra gibi araçlar kullandım ve babamın accenti var. Şehir içinde max. 4.vites 2000 devir= 55 km(accent ), şehir dışı 5. vites 3000devir =100km ama trafik kuralarına uyarak. Bir kere adapazarı otobanda sürat yaptım o da babamın bazen sürat yapman gerekir onu da bilmelisin dediği içindir ve tekrar söylüyorum doğru bir davranış değildir.Benim kullanımım sırasında tampon dahi çizilmemiştir. Ehliyet kursları felaket ama bu senin ehliyetsiz çıkmanı doğrulamaz. Ehliyeti alana kadar 10 metre araba veya motor kullanmadım ( sürücü kursu hariç ) ve kullanmayı da tavsiye etmiyorum.Yazdıklarımı yanlış anlama. Herkesi bilinçli olmaya davet ediyoruz.

Biz bir insan daha kaybetmek istemiyoruz!!! Herkes üstüne düşeni yapmalı diye düşünüyorum. Birşey daha söylemek istiyorum empati yap ve çocuğun aynı hareketi yapsa destekler miydin yoksa ehliyet almasını mı söylerdin.

Neyse bu yazı uzar gider. Keşke önce ehliyetini alsaydın sonra motoru, ama bizim için değerlisin ve her zaman tam koruma gezmen gerektiğini önereyim tek kaskla bu iş olmaz. Donald Duck'ın motosiklet ile olan yazılarını mutlaka oku ben çok şey öğrendim herkese de tavsiye ederim
Kask için de nolan ve agv yi tavsiye ederim Ama fiyatları 100 € dan başlıyor. Korunması gereken en önemli organımız kafamız. O yüzden kasktan tasarruf olmaz diye düşünüyorum. 50 € kask tavsiye etmem çünkü gidip ben almam.

P.S. Daha CBR 125 almadım ama önümüzdeki fuarda alacam 6 milyara malolacak bana tam koruma + motor. Hız limitlerine uyacağıma emin olabilirsin. İstanbula geldiğinde görüşmek isterim.

Bundan sonra sana keyifli ve uzun sürüşler.

AGV'nin GP1 ve MDS EDGE MODE modelleri ucuz ve iyidir. GP1 100 Mds 90 € nolan n61 de 100 € civarında
Unutmayın kafanız en önemli organınızdır korunması gereken

Süper Moderatör (BBRR)
alptoker, dediklerin teorik olrak doğru kimse birşey diyemez ama kaçımız ehliyeti aldıktan sora başladık motor kullanmaya
dürüst cevap ver ilk motora bindiğinde ehliyetin varmıydı :silent:
vede kaskın :silent:

ilk kez motora bindiğimde sürücü kursu eğitiminde idi. Arkadaşımın kaskını alıp gittim. ( sonradan öğrendim sürücü kursu sağlıyormuş ama ne kadar güvenilir o kaska o da problem ). Başkasının hayatını kendi zevkim için tehlikeye atmadım atmam da çünkü istanbulda trafik denilen şey 24 saat açık her an kaza yapma şansınız var. Ben biraz fazla titizim bu konuda. Hehalde bize birşey olmaz sadece biz Türklere mahsus bi olay. Herkes manyak bi şekilde gidiyor. İlk gün sadece motoru kaldırma, durdurma,debriyajda kavrama yaptım. Sonraki iki gün sabah erkenden sahilyolunda git gel bostancı-pendik. Daha sonra iki gün trafikte. Daha sonra iki gün e-5 te sürüş daha sonra trafiğe çıkış yaptım kendime göre doğrusu buydu. Kurallar ve kanunlar koyulmadan önce kaç kişinin hayatına mal olmuştur, kaç kaza olmuştur düşünen oldu mu. Bir yere türkiyede ışık konuluyorsa en az 20 kaza olmuştur sadece orada. Unutmayın Burası Türkiye.

Unutmadan Bisiklet kullanırken eğitimim ve kaskım yoktu :)

Herkese keyifli sürüşler

peki ben airoh warrior modelini aldım sizce airoh nasıl ?

walla bilmiyorum ama açıkçası denemeye meraklı biri olsam da bu konuda asla test yapmayı düşünmem. Düşüncem marka olması,kafama oturması, rahat olması, görüş problemi yaratmaması, vizörünün değişebilen olması,ses almaması

Süper Moderatör (BBRR)
arkadaşım en doğru şekilde olmuş işe girişin ama senin gibi bu olaya giren bu camiada %5 deildir (bende %95 in içindeyim) ama bana inan 2 günlük eğitim trafiğe çıkmaya yeterli deil ha hiç yoktan iidir ama malesef böyle
aşağıdaki linkte türkiyede ehliyetin nasıl alındığı ile ilgili bir yazı var bence oku bir ehliyet sadece bir plastik parçası olmamalı biz daha nerlerdeyiz işallah zaman içinde düzelir :santa:
http://www.motosiklet.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5687&highlight=

Hayırlı olsun :cat:

Kaskını edinmeden uzun yola çıkmamanı öneririm. Plakayı da pek dert etme. Babam plakasını düşürdükten sonra 6 ay Çerkezköy-İstanbul arası haftada 2 kere gidip geldi, bişey soran da olmadı(Arada Boğaz Köprüsünden geçtiğini de hatırlatırım) :cherry:

konu ehliyet problemi olarak devam edecek biz bu ehliyet olayını kapatalım. Avrupadaki sistemi biliyorsunuz. Önce ehliyet ve 50-200 cc arası bir motor 2 sene bunla idare et diyorlar, sonra tekrar sınav geçersen 400 cc ye müsade diye uzuyor. Ben de başlangıç için cbr 125 i tercih ettim sıra vardı bu sene kısmet olmadı. 600 rr da alabilirim ama kesinlikle almam. Çünkü şu anda alacağım 600 rr beni ancak ölüme götürür. Bazı ehliyetli arkadaşlar başladı işte 600 mü alsam 1000 mi diye söz dinletemiyosun üniversiteli cahillere.Avrupalıların mantığı süper ben de onlar gibi yapacağım. Yükselip yükselmemek bana bağlı sonunda. Kimsenin ne hevesini kırmak niyetimiz, ne motor sevgisini bastırmak, amacımız motor ölümdür sözünün aksini ispat etmek ve keif aracı haline getirmek. Aileme izah ederken derdimi anlatamadım, başkasına nasıl anlatırım. Toplum kötü örnekleri göz önüne getirmeye bayılıyor. İşte motor öldürür vs gibi salakça laflar ediyorlar. Motor değil cehalet öldürür diyorum. Modern bir toplum olmak istiyorsak örnek insan, örnek motorcu olalım.

Sürç-ilisan ettiysek ve arkadaşlardan bazılarını kırdıysak affola. Yiğitto hayırlı olsun motorun. Kazasız belasız kullan. En kısa zamanda seni de ehliyetli ve tam korumalı arkadaşlar arasında görmek istiyoruz.
Keyifli Sürüşler

Arkadaşlar kasksız bi adım bile atmayın, kazanın tanımında aniden gelişen tanımı vardır ne zaman nerede olacağı kestirilemez kestirilirse kaza olmaz. Her zaman tam koruma diyoruz, kısa uzun yol farketmez. Kim sizin motoru orta sehpadan indirirken düşürmeyeceğinizi garanti eder. Milyonda bir de olsa ihtimal dahilindedir. Lütfen kasksız, korumasız motora binmeyelim.
Bu arada plakasız ve ehliyetsiz çıkarsanız trafiğe kasko yaptırsanda herhangi bir olayda 8/8 suçlusun ve kasko kesinlikle ödemiyor para .
Düşünün adamın biri motorum çalındı diyecek veya kaza yaptım diyecek sonra plakayı sorduğunda kasko şirketine ne diyeceksiniz, ehliyetsiz dolaşma maliyeti 800 ytl'de trafik cezası + hasar olacağını tahmin edin.

Maliyeti yüksek olabilir. Risk almaya değer mi bu da ayrı bir konu. Ben almam böyle bir riski nerden bakarsanız 3 milyarlık motora 4 milyar masraf :pr:

Alptoker aramıza hoşgeldin bu arada :cat:
inan bana senin gibilerini aramızda görmek onurdur üstad bundan sonra buradasın umarım bilgilerine ihtiyacımız var artık sende saygı duyduğum bir abimsin :bounce:
burda bunları niye yazdım bende bilmiyorum ama içimden geldi ne bileyim bizi düşünmen bile yeter 'Aydın konuştukça batıyorsun bu kadar yeter :pr: '

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar