pazartesi gidip bisan pacific 125 aldım.plaka cumaya çıkar dediler.dün trafiğe gittim imza vermek için plakanın taaa pazartesi çıkacağını öğrendim ve dayanamayıp motoru plakasız almaya karar verdim. bayii ye gittim motoru aldım.heyecandan elim ayağım titredi.hayatımda ilk kez motora binecektim. antalya balbeyden burhanettin onat a kadar srdüm motoru.ilk başta gidemedim.sağ da solda durdum hep.cumhuriyet meydanında dönerken yanını hafifçe kaldırıma değdirdim.tırnak ucu kadar çizik oldu motorda (nazarlık)
eve geldiğimde heyecandan titriyodum.zannettiğim kadar kolay değilmiş motor sürmek. sonra bir cesaretle laraya benzin almak için gittim.benzincide herkes hayırlı olsun dedi.kurşunsuz benzin almamı önerdiler öyle yaptım doğru yaptım mı?
Bunları sen yazdın değil mi?Motosiklet kendi başına dengede duran bir alet değildir. Bu yüzden zaten insanlar motordan düşüyor. Motorda kaza ben bu işi kaptım diyenler kaza yapar bu kıdem de tanımıyor yani. Nerde yaşadığını merak ettim ben 5 sene antalyaya geldim yazın trafik eksik olmuyor orada. Konyaaltı serbest bölgeden lara dedemana kadar çok gittim ailemle ama hep trafik oluyor
Benim yazdıklarım sadece sana bana geçerli değil. Herkese aynı kurallar. İstanbul gibi bir yerde adım başı trafik polisinin olduğu bir yerdeyim. Daha hiç ceza yemedim. Benim süratim şehiriçi 50 şehirler arası 100 dür. Araba da kullanıyorum. jaguar daimler,Z3, passat ve toyota supra gibi araçlar kullandım ve babamın accenti var. Şehir içinde max. 4.vites 2000 devir= 55 km(accent ), şehir dışı 5. vites 3000devir =100km ama trafik kuralarına uyarak. Bir kere adapazarı otobanda sürat yaptım o da babamın bazen sürat yapman gerekir onu da bilmelisin dediği içindir ve tekrar söylüyorum doğru bir davranış değildir.Benim kullanımım sırasında tampon dahi çizilmemiştir. Ehliyet kursları felaket ama bu senin ehliyetsiz çıkmanı doğrulamaz. Ehliyeti alana kadar 10 metre araba veya motor kullanmadım ( sürücü kursu hariç ) ve kullanmayı da tavsiye etmiyorum.Yazdıklarımı yanlış anlama. Herkesi bilinçli olmaya davet ediyoruz.
Biz bir insan daha kaybetmek istemiyoruz!!! Herkes üstüne düşeni yapmalı diye düşünüyorum. Birşey daha söylemek istiyorum empati yap ve çocuğun aynı hareketi yapsa destekler miydin yoksa ehliyet almasını mı söylerdin.
Neyse bu yazı uzar gider. Keşke önce ehliyetini alsaydın sonra motoru, ama bizim için değerlisin ve her zaman tam koruma gezmen gerektiğini önereyim tek kaskla bu iş olmaz. Donald Duck'ın motosiklet ile olan yazılarını mutlaka oku ben çok şey öğrendim herkese de tavsiye ederim
Kask için de nolan ve agv yi tavsiye ederim Ama fiyatları 100 € dan başlıyor. Korunması gereken en önemli organımız kafamız. O yüzden kasktan tasarruf olmaz diye düşünüyorum. 50 € kask tavsiye etmem çünkü gidip ben almam.
P.S. Daha CBR 125 almadım ama önümüzdeki fuarda alacam 6 milyara malolacak bana tam koruma + motor. Hız limitlerine uyacağıma emin olabilirsin. İstanbula geldiğinde görüşmek isterim.
Bundan sonra sana keyifli ve uzun sürüşler.