ilk sürüş ve fikirlerim.

pazartesi gidip bisan pacific 125 aldım.plaka cumaya çıkar dediler.dün trafiğe gittim imza vermek için plakanın taaa pazartesi çıkacağını öğrendim ve dayanamayıp motoru plakasız almaya karar verdim. bayii ye gittim motoru aldım.heyecandan elim ayağım titredi.hayatımda ilk kez motora binecektim. antalya balbeyden burhanettin onat a kadar srdüm motoru.ilk başta gidemedim.sağ da solda durdum hep.cumhuriyet meydanında dönerken yanını hafifçe kaldırıma değdirdim.tırnak ucu kadar çizik oldu motorda (nazarlık) :)

eve geldiğimde heyecandan titriyodum.zannettiğim kadar kolay değilmiş motor sürmek. sonra bir cesaretle laraya benzin almak için gittim.benzincide herkes hayırlı olsun dedi.kurşunsuz benzin almamı önerdiler öyle yaptım doğru yaptım mı?
neyse sonra eve geldim motoru bodrum kat a indirmek için rampa yaptırmıştım ama motor sandığımdan ağır ve uzun olunca indiremedim. evin önündeki ağaca zincirledim alarmını da açtım ve balkonda yattım bi şey olursa diye :cherry:
dün gece sokak aralarında biraz dolaştım ve motora alıştım.şimdi rahatlıkla kullanabiliyorum. sokak aralarında tam 30km. yapmışım :sunny:
her yarım saatte bir inip motoruma bakıyorum çok güzel bir duygu.Allah tüm isteyenlere nasip etsin. :cat:
saat 3 te demirciler gelecek ve bodruma inen merdivene bir platform yaptırıcam böylece motorum bu gece apartman içinde uyuyacak. içim rahat edecek.
kilit ve alarm kullanıyorum kasko şirketiylede konuştum senelik 200 milyon dediler.ama motor kapalı bir yerde durmalıymış :jocolor:
ilk tecrübemi aktarmaya yaşadığım heyecanı sizlerle paylaşmaya çalıştım hepinize sevgiler :bestmt:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hayırlı ugurlu olsun. Kazasız belasız kullan. Aman kasksız çıkma.. Yavas yavas.. Unutma ben bunu artık öğrendim dediğin gün kaza yapacağın gündür. Aman..

S&S (Sevgi ve saygıyla)

evet haklısın zuhtupasa pazartesi gidip bir kask satın alıcam.ve daha öğrendim diyemem.sadece alıştım diyebiliyorum.
teşekkürler

yigitto, Hayırlı uğurlu olsun kardeşim Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin

aydınynr ve tatarx çok teşekkür ederim. Allah hepimize kazasız belasız sürüşler nasip etsin.şimdi ilk iş pazartesi kask almak ve 2. olarakda ehliyet kursuna gitmek olacak.

Moderatör (forrap)
yigitto, aynı heyecanları bende 2,5 ay önce yaşamıştım t1 imle seni anlayabiliyorum gerçekten güzel duygular insanın çocuğu gibi oluyor bi müddet sonra motoru,işte biz buna motor sevgisi diyoruz.Hele birde motorculuk kanına girdimi... :flower:
Sana tekrar HAYIRLI UĞURLU OLSUN :rendeer: Kazasız belasız iyi günlerde sürersin inşallah :king:

Forumdan Uzaklaştırıldı
:bounce: Baska bir sayfada daha yazdım. Benzin konusunda karbüratörlü motorların motor içiyağlama kanalları enjeksiyonlulara göre daha ince oldugundan motorun sessiz ve daha verimli çalışması için eski tip süper benzin kullanmalıdır diye. ama secim sizlerin tabi.. deneyince farkı görüyosunuz zaten.. :cat:

S&S

Forumdan Uzaklaştırıldı
Hayirli olsun..

zuhtupasa' Alıntı:
Hayırlı ugurlu olsun. Kazasız belasız kullan. Aman kasksız çıkma.. Yavas yavas.. Unutma ben bunu artık öğrendim dediğin gün kaza yapacağın gündür. Aman..

S&S (Sevgi ve saygıyla)

:cat: :cat:

Zuhtupasanin dedigini sakin unutma. Banada ayni sey olmustu :pr: :pr:

yigitto, hayırlı olsun motorun, güle güle kullan. (plakan çıkana kadar sabretsen iyi olur aslında) :rendeer:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Hayırlı olsun kardeş, Allah kaza bela vermesin.

forrap,just life,conqueror,danger0,eyong çok teşekkürler iyi dilekleriniz için.
plakam pazartesi çıkıyor bu süre zarfında kullanmamaya karar verdim.bugun merdivene platform yaptırıp motoru apartman içine alınca içim rahat edecek.üstüne birde full kasko,çelik dökme zincir ve alarm ile sanırım yeterince korumuş olabilirim :(
Allah bu hırsızların cezasını versin. çalınır korkusu içimden gitmiyor bir türlü

kazasız sürüşler :cat:
kask al öncelikle ama ilerleyen zamanlarda imlanın oldukça diğer ekipmanlarıda tamamla
özelden numara yollar mısın bu hafta sonu gelirsem tanışırız
son olarak çok yoğun trafiğe bu günlerde çıkma zorluk çekebilirsin :cat:

Süper Moderatör (BBRR)
yigitto,
bende ilk motorumu aldığımda aynen senin gibi olmuştum tek fark ben daha önceden başkasının motorlarıyla çok deneme yapmıştım bilirim o ilk hevesi hayırlı olsun kazasız belasız kullan :rendeer:

ÖncelikleKazasız belasız sürüşler diliyorum ve birçok insan gibi sen de büyük hata yapmışsın. :farao:
1. ehliyet ve eğitim almadan motosiklet sürmeye kalkışmışsın :farao:
2. Kasksız ve herhangi bir koruma olmadan trafiğe çıkmışsın. :farao:
3. Plakan yok :farao:

Bu söylediğim 3 ü de kanunlarca da yasak olan olaylar. Unutma insan hayatı herşeyden önemli. Kendi canını düşünmedin hadi başkalarını da mı düşünmedin. Bir çocuk önüne çıksaydı aniden ve sen panikleyip o çocuğa vurup öldürseydin güzel kardeşim. Hem hapiste hem de engelli olabilirdin :pr: . Motorda ölmek çok kolay eğer istiyorsan. Biraz cehalet yeter buna. Allah yardım etmiş bu sefer de diğerlerinde o kadar şanslı olmayabilirsin. Zaten şansı yaver gitmeyenler şu anda aramızda değil :salut: . Lütfen Kardeşim önce eğitim al ve kaskını hazırla gidip 30-40 liralık kasklardan alma bizim arkadaş almıştı masanın üstünden düşünce kırıldı. Kafasını korumak nereye, kendini koruyamayan kaskın. Plakanı alıyormuşun zaten pazartesiye ama motorunu almasan daha iyi olurdu.

Bu kadar yazdığım hepimizin yararı için. Biz örnek olursak diğerleri de eninde sonunda bize uyacaktır. Biraz daha saygı hem kendimize hem de karşımızdakine. Unutmayın motorcular önce kıyafetlerini alırlar sonrada artan parayla motor alırlar!!! :thumleft:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar