ilk motosikletim ne olmalı ?

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır motosiklete başlamayı düşünüyordum bir yandan bütçeyi ayarlıyor bir yandan düşük cc modellerin konularını takip ediyordum. Sizler sayesinde az çok bilgi sahibi oldum temeli oluşturdum seçimimi yaparken kullanıcıların tecrübelerinden faydalanmak istedim.. Almak istediğim modelin bir kaç kriterleri var tabiki öncelikle rahat oturuş pozisyonu olan modelleri düşündüm racing modelleri 2. motorumu alırken tercih ederim(oturuş pozisyonundan dolayı) öncelikle yolu görelim trafiği motosiklet sürücüsü gözüyle okuyalım istedim. Kendini kanıtlamış marka olmalı güven vermeli basarken yatarken dururken, boy 1.78 kilo 74 olduğundan sele ve oturuş mesafesi bi çok modele uyuyor sanırım tercihim ayaklarımın yere basması ve oturuşu dik olan kontrolü bende olacak model olmasıdır.. İlk motorum olacağı için kronik sorunu titreşimi vs olup soğutmamalı, parça fiyatı ve bakımları pahalı olabilir buna hazırlıklıyım.. Sürücü kursunun vereceği 10 saatlik eğitim ile trafiğe çıkılamayacağını biliyorum birebir sürüş eğitimlerine katılıcam ayrıca 3 senelik araba tecrübem var bunları göz önünde bulundurarak 125 ile 250cc aracı tek silindirli model tavsiyelerini nedenleri ile bekliyorum (honda cbf150 tarzı istemiyorum biraz görüntü olmalı)

Bu yazıdan anladığım kadarıyla senin kafanda bir kaç model var. Önce onları söyle istersen.

Bu yazıdan anladığım kadarıyla senin kafanda bir kaç model var. Önce onları söyle istersen.

doğru anladın hocam, kawasaki z250sl, yamaha mt125-250, ktm duke 125 abs gibi bilindik servisi yaygın olanları düşündüm tabi iç yüzünü bilemem kolaylık pratiklik sağlamlık kullanıcıların bileceği şeydir..

Fiyatına ve kalitesine göre bence kawa z250sl. 10-11 bin aralığında temiz ikinci el bulunuyor.

Ns veya rs 200 hocam senin motorun

ns200 için izmirdeki bajaj bayisine uğradım model hakkındaki kronikleri sordum; titreşim, sele sertliği, beklenmedik stop etmesi gibi onlar çözüldü yeni üretimlerde olmuyor dedi ya kimsede malını kötülemez.. markanın pazarımızda yeni oluşundan dolayı bi önyargım var sadece ancak düşünülebilir..

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:59 ----------

Fiyatına ve kalitesine göre bence kawa z250sl. 10-11 bin aralığında temiz ikinci el bulunuyor.

bu fikre bende yakınım hocam nedense kawasaki markası güven veriyor, sahiplerinin bolca övdüğü marka ;)

Merhaba, kawasaki sl cok guzel makina gercekten de boyunuz ve kilonuza gore altinizda kucuk kalma ihtimali var. Nitekim rahatsiz etmiyo otururken (surus kismini bilmiyorum). Kawasaki dusunuyorsaniz mutlaka test surusu yapin derim.

R3d

O ne oyle ya 125-250cc resmen bır veledmıscesıne. En az 600cc 4 sılındırlı makınelere bakman lazım. Forumdakı bınlerce baslıgı okumadın mı? Anlasma yaptık bırbırımızle arastırdıysan denk gelmıs olmalısın, sadece 8 yasında hayatı cok guzel olan cedrıc'lere onerıyoruz 125-250cc. En kotu ıhtımalle bır cbr600rr almalısın, ust lımıtı yok, gecenlerde 2500cc 200 kusur beygır bır motor tanıtıldı onu ıncele.. Hıc mı ortam gormedın, ezıklıyoruz bız caddede 125-250 cc motor gorunce

FORUMDA ILK MOTOR ONERISI MINVALINDE BASLIK ACILMASI YASAKLANSIN, SISTEM OTOMATIK OLARAK ACTIRMASIN BIR SEYLER YAPILSIN SU KONUDA.

FORUMDA ILK MOTOR ONERISI MINVALINDE BASLIK ACILMASI YASAKLANSIN, SISTEM OTOMATIK OLARAK ACTIRMASIN BIR SEYLER YAPILSIN SU KONUDA.
ufak bi hatırlatma herkes bir konudan faydalanacak diye birşey yok motor modeli tamamen kişisel ihtiyaçlara göre belirlenir; boy kilo bütçe tarz ihtiyaç gibi kriterler belirler bunu.. belli ki kullanıcı İLK olacak yazıyorsa tecrübeside yoktur, motosiklet forumu olduğu için buraya açtım faydalı birşey yazmayacaktın ne diye kirlilik yapıyorsun :king:

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:40 ----------

Merhaba, kawasaki sl cok guzel makina gercekten de boyunuz ve kilonuza gore altinizda kucuk kalma ihtimali var. Nitekim rahatsiz etmiyo otururken (surus kismini bilmiyorum). Kawasaki dusunuyorsaniz mutlaka test surusu yapin derim.

evet hocam küçük kalma durumu olabilir ama sorun olmaz ilk olacağı için tamamen antrenman aracı olarak görüyorum gerektiğinde iki ayağım yere bassın kuvvet alabileyim, görüntü işini arka plana atıyorum şimdilik.. tavsiye için saol

R3d

ufak bi hatırlatma herkes bir konudan faydalanacak diye birşey yok motor modeli tamamen kişisel ihtiyaçlara göre belirlenir; boy kilo bütçe tarz ihtiyaç gibi kriterler belirler bunu.. belli ki kullanıcı İLK olacak yazıyorsa tecrübeside yoktur, motosiklet forumu olduğu için buraya açtım faydalı birşey yazmayacaktın ne diye kirlilik yapıyorsun :king:

Vay bee, zıbılyon tane baslık var, boyla alakalı konularda su vucut olculerını gırdıgımız sıte var. Hangı motor kıme hıtap eder bınlerce mesaj var ben her gun baslık alakasız bıle olsa denk gelıyorum bunlara, sız demek bulamadınız. Aramayı denedınız mı? Neyse yav, mt.net yerını ılk defa motor alacaklara onerı yapma sayfası olmus, sız takılın kendı halınızde.

Vay bee, zıbılyon tane baslık var, boyla alakalı konularda su vucut olculerını gırdıgımız sıte var. Hangı motor kıme hıtap eder bınlerce mesaj var ben her gun baslık alakasız bıle olsa denk gelıyorum bunlara, sız demek bulamadınız. Aramayı denedınız mı? Neyse yav, mt.net yerını ılk defa motor alacaklara onerı yapma sayfası olmus, sız takılın kendı halınızde.
sayfalarca yorum okumadığıma bayilere gidip malzeme kalitesine bakmadığıma yaşımın ufak veya yeterli param olmadığına nasıl karar verdin ? sayfa zaten motosiklet üzerine kurulu çok şey yapma derim, mesaj yazdıkça düşüyorsun NOKTA

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar