Sado geçmiş olsun, Allah cümlemizi böyle kazalardan korusun.
Son yıllarda insanlar bir acayip oldu, belediyeler geniş kaldırımlar yapıyor, ama, insanlar yoldan yürüyorlar.Galiba, kendilerini araba zannediyorlar
Aslında, kanunlarda iş yok, bir yaya, yolun araçlara ait kısmında yürürken araba veya motor çarparsa; o yaya ölse bile araç sürücüsüne ceza verilmeyecek, bakın bir daha kimse yolun ortasından yürüyor mu?
Bir de şöyle bir durum var, yaya geçidi olmayan yerlerde, yayalar istedikleri yerden karşıdan karşıya geçebilirler, ama, bunu kuralı var.
Nedir bu kural?
Yaya, önce sola, sonra sağa bakar ve araç yoksa geçebilir, şimdi, yayalar atlıyorlar yola, eee "Araç dursun, biz geçiyoruz".Ölür müsün öldürür müsün?
Geçen sene, Hıfzısıhha'dan İnönü Caddesine çıkıyorum, kırmızı ışığa denk geldim, önümdeki arabaya iyice yaklaştım ki, aradan yayalar geçemesin, çünkü, kocaman yaya geçidi var, trafik lambaları var.Bir kadın geldi, 45-50 Yaşlarında, aradan geçmek istedi, geçemeyince hışımla bana baktı ve bağırdı, aramızda geçen konuşma tiyatro gibi:
Kadın

Bağırarak) Nereden geçeceğiz
Ben: Bilmem, istediğiniz, beğendiğiniz bir yerden geçebilirsiniz.
Kadın:Ama, yol kapatılmaz ki...
Ben:Ben yolu kapatmadım ki, kendime ait yerde duruyorum
K:Biz nereden geçeceğiz?
Ben:Sizin için özel alan var, bakın yaya geçidi var
K:Ayy...Sen çok biliyorsun
Ben:Bilmiyor olsaydım, sen bana soru sormazdın
K:Ayy hayvan
Ben: Vallaha, konuşma stilimizden kimin hayvan olduğu gayet net anlaşılıyor
K:Ayy ukala
Ben: ben yolumdayım ve bu yolu kullandığım için yılda 800-TL vergi veriyorum bu araba için, sen ne kadar vergi veriyorsun, bak, sana bir de özel geçit yapmışlar.Hadi hanım hadi, bana yeşil yandı, ben gidiyorum
Not:Bu kavşakta, her ne hikmetse, bizim oradan gelen araçlara 2. sınıf muamelesi yapılır, lamba bize çok az yeşil yanar, öyle ki, yeşil yanınca 4-5 araba anca geçebilir ve en az 3-4 dk kırmızda beklenir, bu nedenden, kadınla uzun uzun konuşabildik.