İlk Motorumu Alış Hikayem (Fotoğraflı)

selam dostlar. Bugün ilk motorumu almış bulunmaktayım. Motoru Üçerler Motor Tuzla'dan aldım. Şimdi diyeceksiniz ki aga bize ne nereden aldığından. Haklısınız tabi fakat buradaki Soner ve Taner Abi'den (mağaza sahipleri) gördüğüm babacanlığı kimseden görmedim. Bu yüzden anlatma ihtiyacı hissettim. Ankara'dayım alacağım motor İstanbul Tuzla'da.

Bu sabah 7'de kalktım. Hava buz gibi ve minibüse binmem için yaklaşık 1 km yürümem lazım. Giydim kazağı paltoyu düştüm yola. Bindim minibüse gittim kızılaya. Önceden Bla Bla'dan anlaştığım Serkan Bey ve benden başka 2 yolcuyla birlikte 30 tl karşılığında Tuzla'daki Viaport'a gittim. Oradan ücretsiz servisle doğru içmeler köprüsüne... Köprüyü geçip bankadan parayı çektim ve kalbim küt küt ata ata Üçerler Motor'u aramaya başladım. Hemen İş Bankası'nın yakınındaymış zaten.

Gittim Üçerler'e Hakan Bey'le görüşebilir miyim dedim. (Hakan Bey motorla alakalı ilk görüştüğüm insan) Kendisi yokmuş bu yüzden Taner Abi'ye yönlendirdiler. Gittim konuştum. Motorum zaten hazırlanmıştı. Bir de kask seçip (FF358) güzel bir indirimle birlikte motorumu ve kaskımı aldım.

Orada motorun mali işleri yapılırken Taner Abi yanıma gelip aç mısın dedi. Açım abi dedim ve hemen 2 çalışanla beraber yemeğe gönderdi beni sağolsun. Daha önceden kendilerinden motoru gebze otogarına kadar bırakmama yardımcı olmalarını istemiştim. Sağolsunlar yardımcı oldular. Soner Bey'le beraber gebze otogarına kadar gittik. Orada motoru indirdik ve bir tane ip aldım kendisinden motoru otobüsün içinde sabitlemek için. Oradan bir otobüs firmasıyla beraber AŞTİ'ye kadar toplam 100tl'ye geldim.

Burada Taner ve Soner Abi'ye gösterdikleri ilgi-alaka ve babacanlık için teşekkür ederim. Hakan Bey'le tanışma fırsatım olmadı ama ona da bana gerçekten çok uygun bir fiyata ilk motorumu verdiği için ayrıca teşekkür ederim. Bu üç iyi kalbe, bana hem çok uygun bir fiyattan motor ve kask sattıkları için, hem o gün karnımı doyurdukları için hem de motorumu otogara kadar götürmeme yardımcı oldukları için ayrı ayrı teşekkür ederim. Umarım bana gösterdikleri maddi-manevi iyiliğin kat kat fazlasını kendileri ve aileleri başkalarından görür.

Bir daha motosiket alacak olursam ve alacağım motosiklet çok uç bir marka olmazsa, nerede olursam olayım bu üç iyi insanın mağazasına kadar gidip oradan bir motosiklet alacağım. Zaten 2. motosikletimi de buradan almayı düşünüyorum.

Şimdi gelelim esas meseleye. Hadi otogara kadar Soner Abi bıraktı da; e bunun bi de otogardan kaldığım yere dönmesi var. Otobüs AŞTİ'ye yanaştı. Hemen motorun olduğu bagaj kapağının önüne geldim. Oldukça heyecanlıydım. Muavin, ben ve otobüste yanımda oturan bi adamla beraber indirdik motoru. Çalıştıracam ama çalışmıyor bir türlü. Marşa basıyorum marş almıyor. Neyse dedim benzini bitti galiba. Yolda gelirken mola yerinden 5 tl lik benzin almıştım onu koydum e gene çalışmıyor. Sonradan aklıma geldi yan ayaklık açıktı :p Yan ayaklığı kapatıp, kaskımı takıp yardımcı olan insana teşekkür edip koyuldum yola. AŞTİ'nin otobüs çıkışından çıkacağım. Yanaştım gişeye. Adam şaşırdı dondu kaldı. Motosiklet ne arar otogarda tabi. Böyle bir motosiklet gişeden hiç girmemişti ki. Giremezdi zaten yasaktı. :D Neyse geçtim gişeyi biraz sonra durdum. Aynaları ayarlamayı unutmuştum. Ayarlayıp koyuldum yola. Motosiklet üzerinde 0 tecrübe, buz gibi hava ve vızır vızır otobüs kamyonun geçtiği bir yol... Ölmek için 3 element bir arada yani. :p Bunlara ek olarak motosikletin plakası bile yok daha :p Garip bir şekilde yıllardır motor biniyor gibi AŞTİ'den Bilkent tarafına kadar vitesleri geçirmekte yaşadığım ufak bir problem dışında (debriyaj-gaz ayarı değil) rahat rahat ve korkmadan heyecanlanmadan geldim. . Hava 2 derece tabi donmuştum soğuktan. Kaldığım yere gelip motoru parkedip odama geçtim. Açtım bilgisayarımı ve ilk motosiklet tecrübemi bir motosiklet forumuna yazmaya başladım.

Bu arada motora binmek için fırsat arıyordum ki buldum. Benzinim azdı değil mi yaa? :cherry:

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hayirli ugurlu olsun ne guzel heyecandir o simdi :)allah kaza bela vermesin bi de tavsiye havalar cok soguk aman dikkat zaturre eder valla adami

Hayırlı uğurlu olsun. Allah kaza bela göstermesin. plakayı da bir an önce hallet trafik yakalamasın.

hayırlı olsun allah kaza bela vermesin.. üçerler motor yakınımda ama hiç tanışmak kısmet olmadı...

Hayırlı olsun. Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin.
Ben de geçen hafta 2011 gri Wolf aldım. Sattığım yeni kasa Ybr'yi hiç aratmadı.
Bu arada motosiklet ve kaskın fiyatını merak ettim. Ne kadar paralara aldın? :)

Hayırlı Olsun. İlk Motor Heyecanını Bende Çok İyi Bilirim Bide Ben Gidip Almamıştım Arkadaşım Sağolsun Bana Süpriz Yapmak İçin Gidip Getirmişti Birden Görünce Heyecandan Havalara Uçmuştum :)

Kimden ilk motor hikayesini dinlesem, o gunu yasiyormuscasina anlatiyor :) bende anlatirken o gunku gibi heycanlanirim
hayirli olsun tekeriniz duz bassin :)

Hayırlı olsun. Kazasız belasız güzel günlerde kullanmanızı dilerim

Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar sağolun. :)
bu arada motorun ve kaskın fiyatını soran arkadaşlar için motoru 2700 tl'ye kaskı da 200 tl'ye aldım. son kalan iki motordan biri. diğeri de tam geldiğimde satılmıştı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar