Ilk motorumu aldim :) ( Sifir PCX)

Yaksamlar mt ailesi.
Dun buraya konu acmistim hatirlayanlar vardir. 2. El bir ybr ile ilgiliydi. Hayat ne kadar tuhaf bugun gidip sifir km Pcx aldim :)
Antalyada okuyorum universite ogrencisiyim. Hem calisiyorum,hem okuyorum. Uzun zamandir para biriktiriyordum. Neyse kisa keseyim paramin birazi eksikti ve sag olsun patronum bugun parayi tamamladi. Dolayisiyla bana bayi yolu gorundu.
Hemen bayiye gittik. Beyaz istiyordum ama beyaz yoktu hic bir yerde. Tek kalan renk siyahti. Siyahi yakindan inceleyince oda oldukca ilgimi cekti ve tamam dedim direk aldim.
Her seyi dahil (plaka,ruhsat,sigorta) aldim. Cuma gunu teslim edilecek motorum. Cok sevincliyim ve sevincimi sizlerle paylasmak istedim :)
Hayatimda ilk defa motosiklet aldim. Almadan once cok arastirdim ama yinede sormak istedigim seyler var.
Bayiden teslim alirken nelere dikkat etmeliyim? Ilk teslim aldigimda motorun icindeki yag kaliteli midir,degistirmeme gerek var midir? Sizin akliniza gelen aldiginda mutlaka yap dediginiz bir seyler var midir?
Ekipmanlarimida cuma gunu alacagim. Simdilik orta halli olacaklar ama olsun 3 ay sonra en iyilerini alacagim.
Cok mutluyum cok Allah herkese daha iyilerini nasip etsin,ne muhtesem bir duygu kendi emeginle bir seyler almak :)

hayirli olsun. kendi paran ile alinan ilk aracin tarifi, hazzi cok baskadir.

ayrica pcxde harika bir tercih. yaptigin her km de iyiki diyeceksin.

keyifle kullanmani dilerim.

hayırlı olsun kazasız belasız kardeşim.motoru teslim alınca servise sok hemen ilk bakımına baksınlar nakliye ile geldiğinden eksilen yağ kontrolü,su kontrolü lastik basınçlarını falan bakıyolar,1000 km bakımına kadar fazla zorlama motorunu.arkana artçı alma ..imkanın varsa ilk 1000 de.bi de lastiklerine dikkat et.ircler ıslak zeminde pek iyi değil diyolar.hoşgeldin

öncelikle hayırlı olsun.. 0 km aldıgım icin zaten icinde rodaj yagı olacaktır.. teslim alırken sana grekli acıklamaları yapacaklardır zaten.

300 km de muhtemelen zorunlu bakımı vardır o motorun da... o bakımda yagı degisecektir ondan dolayı yağ kısmına takılma..

hayırlı olsun tekrar :)

hayırlı olsun benim de aklımdaki ilk motor pcx di ama uzun boylu olduğum için vazgeçtim..

Çok teşekkür ederim hepinize.
Aileden bağımsız aldım. Bu zaten en güzel duygulardan birisi. O benim ya benim :) Emeğim,alın terim...
İlk çıktığı zamandan beri aklımdaydı ve şimdi nasip oldu bana. Umarım kazasız belasız atlatırım her şeyi.
300 Km bakımını bilmiyordum. Öyle bir durum varsa götürürüm 300 olur olmaz :)

Hayırlı olsun, ne çabuk? Hani mart-nisan gibi alacaktın? :)

Yağ değiştirmene gerek yok, kaliteli yağ ile geliyor, zaten 1000 km sonra rodaj bitiminde yağ değiştirilecek.

Aman çok dikkat et, belki görmüşsündür, geçen akşam ummadığım şekilde düştüm, elbet bir gün sen de düşeceksin ama risk alma. Kız arkadaşını arkana almak için acele etme, belki boş yolda alabilirsin ama iyice pişmeden trafiğe çıkma. Benim 1500 km oldu hala kimseyi almadım, zaten ekipmansız almam, hoş kız arkadaşım da yok ya :mrgreen:

Güle güle kullan kardeşim :)

hayırlı olsun. gönül rahatlığıyla binmeniz açısından sıfır almak en mantıklısı olmuş. tekeriniz düz bassın.

Hayırlı olsun, ne çabuk? Hani mart-nisan gibi alacaktın? :)

Yağ değiştirmene gerek yok, kaliteli yağ ile geliyor, zaten 1000 km sonra rodaj bitiminde yağ değiştirilecek.

Aman çok dikkat et, belki görmüşsündür, geçen akşam ummadığım şekilde düştüm, elbet bir gün sen de düşeceksin ama risk alma. Kız arkadaşını arkana almak için acele etme, belki boş yolda alabilirsin ama iyice pişmeden trafiğe çıkma. Benim 1500 km oldu hala kimseyi almadım, zaten ekipmansız almam, hoş kız arkadaşım da yok ya :mrgreen:

Güle güle kullan kardeşim :)

Para tamamlanınca bende vakit kaybetmeden aldım işte :) Bende en azından ilk 750-1000 km artçı düşünmüyorum :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:28 ----------

Çok teşekkür ederim sizinde.
Sıfır ve kafa rahat ohh :)

Kocaeli İl Temsilcisi
Hayırlı olsun , Allah kaza bela vermesin . :)

Öncelikle hayırlı olsun kazasız belasiz sürusler.. Pcx çok keyifli uzun sure binersin umarım.
Benim değinmek istediğim konu hırsızlık lütfen ama lütfen motosikletini güvene al disk kilidi halat zincir vs kesinlikle az güvenlik önlemi ile yetinme hatta mümkünse kasko yaptır zira ilk motorlarda çalınma olayı biraz fazlaca yaşanıyor..

Tekerin düz bassin..

1 adet disk kilidi,1 tanede halat dusunuyorum. Yeterli olur mu acaba? Motor apartmanin girisinde duracak pek goze batmayan bir yerde. Kor noktada giris.

brandayı da al tikkat çekmesin düldül

-Eleman brandaya 150 tl deyince “Adam mı kazıklıyonuz lan siz? Dedim, yoo dedi. “İyi o zaman” dedim aldım. Sormak lazım, kazıklanmak istemem.

Yeterli gelmez kardeşim iki disk kilidi al biri alarmli olsun halatı da kalın olsun hatta bir tane halatı sabit bırak orada diger ini yaninda tasi valla ben paronayak oldum o duyguyu allah kimseye tattirmasin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar