İlk motorumla siftah

Merhabalar,

30 yasından sonra hayalini gerçeklestirenlerdenim. Ölümsüz olması için ilk gezime dair blog olusturmak istedim.

İşyerine motosikletle gitmek istiyorum, yol üzerinde tırstığım bir yokuş vardı, korkularımın üzerine gitmem gerekiyor deyip oraya sürdüm. Burası yokuş

Yokuş motosikletle araçtan daha rahat :p Korku yenildi. Sonrasında hep gezmek istediğim Kemal SUNAL ve Perihan SAVAŞ'ın basrollerini paylastığı KERİZ filminin çekildiği köye gittim. Köyün girişindeki coğrafi oluşum farklı bir hava katıyor. Filmde de pek çok yerde bu kayalıkları görebilirsiniz. (Gücünkaya köyü)

Nihayet köyde Kemal SUNAL'ın oynadığı karakterin evine ulaşıyorum

bu da bendeniz, ürkek motorcu adayı :king:

Mihmandarım (aynamı söktü, yerine takamadım hala, biraz kızgınım kendisine :jocolor: yine de canı sağolsun ) pozu da çalıntı :)

9fh3ims.jpg
[/url][/IMG]

İlk gezi yazısı kısa olur, aceminin gezisi kısadır çünki, hikaye keza...Ayrıca Metin fazla olunca ben bile baskasınınkini okurken sıkılıyorum :mrgreen:

Bu da Nevşehir yolundan Caanım AKSARAY manzarası.

Bakalım ilk denememde kıvırmış mıyım resim yüklemeyi :bounce:

manuel edit:Önizleme varmış resimleri o sayede düzelttim :pr:

Korkularınızı yenin,güzel bir gezi olmuş,elinize sağlık,ıhlara vadisinin fotoğraflarını bekleriz

Mersin İl Temsilcisi
O köy nerede?
Nereye kaç km?
Yolda petrol, lokanta var mı?
Lokanta varsa ne çeşit yemek var/fiyatlar
Kaç lt yaktı vs..

Bunları da eklerseniz, ve hatta konum da yüklerseniz tadından yenmezdi..

Eyvah büyük bir hastalığa tutuldunuz, geçmiş olsun,bundan sonra hayır etmezsiniz artık,gez babam gez, tecrübe kazanmak için önce yakın yerler, ya sonra uzun yollar,o da göreceli tabi,kimine göre 300 km uzun yol, kimine göre 1000 km üzeri, geçmiş olsun güzel bir hastalığa tutulmuşunuz, Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin, HAYAT GEZİNCE GÜZEL, bunu unutma:)

O köy nerede?
Nereye kaç km?
Yolda petrol, lokanta var mı?
Lokanta varsa ne çeşit yemek var/fiyatlar
Kaç lt yaktı vs..

Bunları da eklerseniz, ve hatta konum da yüklerseniz tadından yenmezdi..

haklısınız. Geri bildirim için teşekkür ederim.

Sizin vasıtanızla da cevap vermiş olayım:
Rotam:

Mamasun barajına yakın balık restoranları var, bölge zaten Kapadokyanın içinde, Kapadokyaya gelen arkadaşlar, 5 km içeri sapıp burayı görebilir. Üstelik Ihlara Vadisi ve Hasan dağı gibi pekçok yere de yakın, güzel bir rotada.

Yakıt kısmına hiç odaklanmadım, çünki sabit bir hızım ve sürüşüm yoktu. İlk seyahatim olduğu için motoru zorladım ve 6 lt'leri gördüğüm de oldu, sakin kullanımda 2 lt gördüğüm de. Depo de full'dü, mesafe de kısa olunca ölçmek mümkün olmadı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:11 ----------

Eyvah büyük bir hastalığa tutuldunuz, geçmiş olsun,bundan sonra hayır etmezsiniz artık,gez babam gez, tecrübe kazanmak için önce yakın yerler, ya sonra uzun yollar,o da göreceli tabi,kimine göre 300 km uzun yol, kimine göre 1000 km üzeri, geçmiş olsun güzel bir hastalığa tutulmuşunuz, Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin, HAYAT GEZİNCE GÜZEL, bunu unutma:)

Mesut Hocam, öncelikle çok teşekkür ederim lakin hiç eyvah demiyorum. Sadece eşimi bu gezilere nasıl ikna edicem en büyük soru işaretim. Burdaki tecrübeli abilerim-kardeşlerim tüyo vericektir :D

Motosikleti
versys 650 #herşeydenbiraz
Öncelikle hayırlı olsun.
Güzel gezi, güzel tecrübe.
Korkularınızı deneyerek gidereceksiniz, acele etmeden sürüşlere devam.

Motosikleti
D400
Tam ekipmanlı ve guvenlı sürün, uzun yıllar surun :)

hayırlısı olsun.

haklısınız. Geri bildirim için teşekkür ederim.

Sizin vasıtanızla da cevap vermiş olayım:
Rotam:
[url]https://i.hizliresim.com/3hrsedu.png[/url]

Mamasun barajına yakın balık restoranları var, bölge zaten Kapadokyanın içinde, Kapadokyaya gelen arkadaşlar, 5 km içeri sapıp burayı görebilir. Üstelik Ihlara Vadisi ve Hasan dağı gibi pekçok yere de yakın, güzel bir rotada.

Yakıt kısmına hiç odaklanmadım, çünki sabit bir hızım ve sürüşüm yoktu. İlk seyahatim olduğu için motoru zorladım ve 6 lt'leri gördüğüm de oldu, sakin kullanımda 2 lt gördüğüm de. Depo de full'dü, mesafe de kısa olunca ölçmek mümkün olmadı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:11 ----------

Mesut Hocam, öncelikle çok teşekkür ederim lakin hiç eyvah demiyorum. Sadece eşimi bu gezilere nasıl ikna edicem en büyük soru işaretim. Burdaki tecrübeli abilerim-kardeşlerim tüyo vericektir :D

Aslında çok basit,önce kendin gidip göreceksin gideceğin yeri,baktın güvenli aile ile kalabilirsin,geliceksin biraz heyecanlı bir şekilde anlatacaksın,biraz ballandıra ballandıra anlatacaksın, sonra ömrümüzü boşa harcamışız diyeceksin,bu motor işi ne kadar zevkli ve adrenalin doluymuş, keşke daha önce motora başlasaydım diyeceksin,ikna işi bittimi,bir kere hanımla gideceksin 10 sefer kendin gezeceksin:)

Tam ekipmanlı ve guvenlı sürün, uzun yıllar surun :)

hayırlısı olsun.

Teşekkürler. Pantolon kaldı, uygun beden bulamıyorum :(

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:13 ----------

Aslında çok basit,önce kendin gidip göreceksin gideceğin yeri,baktın güvenli aile ile kalabilirsin,geliceksin biraz heyecanlı bir şekilde anlatacaksın,biraz ballandıra ballandıra anlatacaksın, sonra ömrümüzü boşa harcamışız diyeceksin,bu motor işi ne kadar zevkli ve adrenalin doluymuş, keşke daha önce motora başlasaydım diyeceksin,ikna işi bittimi,bir kere hanımla gideceksin 10 sefer kendin gezeceksin:)

benzerini yaptım, şuan pek tepki yok :) Bunu da denerim. Sağolun

Son düzenleme:
Selamunaleyküm Forumdaşlar,
CB 250 R ile 5000 km, acemiliği attık. Sonrasında motosikletsiz 2 yıl, Aklımda MT-25 (cift silindir olması nedeniyle) vardı. 1 ay once sahiplendim ve ilk gezimi Bayram tatili sonrası bu Pazar günü yaptım.

Rotam bu şekilde.
Giderken biraz off-road tarzı yollardan gittim. Abartıli değildi, ufak tatlı kum yollardan gectim, küçük küçük Hasan Dağı'nı tırmandık motorumla.

Gittiğim yer Gözlükuyu, terkedilmiş bir köy. 12 yıldır Selami amca yalnız yaşıyor. Ben gidince motosikletin sesini duyup dışarı çıktı. Biraz lafladık.

Selami amca Trt'deki Ömür Dediğin (435. Bölüm) programı olmak üzere bir çok program ve kanalın ilgisini çekmiş.

Ilk defa kışlık ekipman kullandım, hiç rüzgar almıyor. Dağın tepesi de epey soğuktu.
Temu'dan aldığım hız sabitleme aparatıni kullandım. Bizim gibi düz yolların oldugu yerde çok işe yarıyor. Tavsiye ederim.
YAz gelince, çok daha büyük planlarımız var, bakalım 😊

İyi gezmeler..
Bende yeni motorumla arada turluyorum.. yavaş yavaş trafiğe girmeye başladım. Kros Küba Black cat ile trafik de daha rahattım , Mondial nevada biraz daha iri ve ağır.. alışma safhasındayım. Arada bende fotolayayım.

İyi gezmeler..
Bende yeni motorumla arada turluyorum.. yavaş yavaş trafiğe girmeye başladım. Kros Küba Black cat ile trafik de daha rahattım , Mondial nevada biraz daha iri ve ağır.. alışma safhasındayım. Arada bende fotolayayım.
başka birisi gezince, biz de faydalanıyoruz. Hem sinerjidir 👍

1 tane yokuşu çıkabilir miyim diye başlayan Motosiklettutkusu, sınırları aştı 🤪
🔻Aksaray
🔻Selimpaşa (Uygulama oteli)
🔻Selanik (Asprovalta camp)
🔻Ohrid (2 gece otel)
🔻Kotor (mimoza camping)
🔻Mostar (Blagaj Camping)
🔻Banja Luka (Air bnb)
🔻Bled (sobec camping 😍)
🔻Graz (well wet camping)
🔻Belgrad (Air bnb)
🔻Plovdiv camping
🔻 Aksaray (1200+ km)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Motosiklet ile sınır geçmek çok kolay, global motorcu çetesiyle de haşır neşir oluyorsun.
Saçlı sakallı choppercı tayfa büyük renk :)
https://hizliresim.com/jrpc8oz

Kotor Körfezinde karşıya geçmek için hızlı feribot, 5 Euro falandı, ilk feri deneyimim 😁 manzara enfes
https://hizliresim.com/iyaqmg4

Çok geçmeden hayranı olduğum GOT dizideki Kralın toprakları (Dubrovnik)
https://hizliresim.com/eeqa5mo

Çok güzel yerde konaklama, Deneme Tahtası'ndan görüp beğendiğim yerde konakladık, sticker'ı bile duruyordu
https://hizliresim.com/jekvi8a

Cuma olmuş, Zagreb'e yetişmeye çalışırken arıyorum Yamaha'yı:
-yarın gelicem
-Hafta sonu kapalıyız (hg Avrupa😞)
Banja Luka (Bih) diye yere sürüyorum, diyor biz cumartesi de açığız. Orada konaklayip yağ bakımı yaptırıyorum.
Mostar'dan selamunaleykum'e alışıp burda da verince bı tuhaf bakışlar seziyorum. Meğer Sırp bolgesiymiş, adamlar buz gibi.
https://hizliresim.com/an63g0b
Zagreb üzerinden Slovenya bled'e geçiyorum. Sobec kamp, muhteşem. Avrupa'ya geldiğimi hissettiren ilk yer
https://files.fm/f/5h6dx9tmg4
Ertesi gün Graz'a geçiyorum ve yağmura hem de hazırlıksız yakalanıyorum. Sicim gibi yağmurda, Belgrad'a zor kaçıyorum. MT 25 hafif gaz verince spin atıyordu, yağmurdan. Kamp eşyaları ıslandı. İnterkomum bozuldu, hevesimin kaçtığı yer 😞
Sonra Bulgaristan. Kısa Sofya türü ve Plovdiv.
1200 küsur km ve eve dönüş.
Hem tecrübe hem Güzel anılar biriktirdim.
Motosiklete hakimiyetim arttı.
Avrupa'da motosiklet kullanmak, çok ideal.
İnanılmaz saygılilar ve hiç sıkıntı yaşamadım.

Son düzenleme:
Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS

Çok kolay.
Ben eşime de bir motor almıştım, şimdi ikimiz birden sürüyoruz hem aynı hem farklı rotalara.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar