- Konu Yazar
Herkese selamlar, ilk kez motor alıp kullanacağım. Yeni başlayan biri olarak tecrübe kazanmak, düşme kalkma gibi durumları da yaşayıp öğrenmek adına başlangıçta scooter tarzı bir motor düşünüyorum. Amacım zamanla tecrübe kazanıp motoru yükseltmek. Bu yüzden ilk motorum için 2. el bakıyorum. Bütçem maksimum 40.000 TL.
Günde ortalama 10-15 km yol yapacağım ve gebzede yokuşları inişli çıkışlı bir güzergah kullanacağım, ayrıca arada sırada şehir dışına çıkıp kamp yapmak gibi planlarım da var. Bu yüzden motorun hem şehir içinde yeterli olması hem de kısa mesafe uzun yollarda beni yormaması önemli hemde öğrenci olduğum için beni uzun vadede masraf olarak da yormaması lazım. Özellikle trafik sigortası, mtv gibi masraflar da büyük yük oluyor. Bu yüzden düşük cc'li veya bazı kalemlerden muaf motorlar daha cazip geliyo.
Falcon Martini 50 - 125cc 2.el bir motor buldum temiz kullanılmış bakımlı bir motor.

Günde ortalama 10-15 km yol yapacağım ve gebzede yokuşları inişli çıkışlı bir güzergah kullanacağım, ayrıca arada sırada şehir dışına çıkıp kamp yapmak gibi planlarım da var. Bu yüzden motorun hem şehir içinde yeterli olması hem de kısa mesafe uzun yollarda beni yormaması önemli hemde öğrenci olduğum için beni uzun vadede masraf olarak da yormaması lazım. Özellikle trafik sigortası, mtv gibi masraflar da büyük yük oluyor. Bu yüzden düşük cc'li veya bazı kalemlerden muaf motorlar daha cazip geliyo.
Falcon Martini 50 - 125cc 2.el bir motor buldum temiz kullanılmış bakımlı bir motor.
Sormak istediğim birkaç konu var:
- Falcon markasını kullananlar veya bilenler:
Bu markanın servis ağı, parça bulunabilirliği, genel kalitesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Başlangıç için alınır mı? - 50cc ruhsatlı ama aslında 125cc motor bloğuna sahip scooterlar hakkında:
Bu tarz motorlar gerçekten vergi ve sigortadan muaf mıdır?
Öğrenci dostu, uygun fiyatlı ve parçası kolay bulunan, tavsiye edebileceğiniz model var mı?