İlk motorum için tavsiye

Herkese selamlar, ilk kez motor alıp kullanacağım. Yeni başlayan biri olarak tecrübe kazanmak, düşme kalkma gibi durumları da yaşayıp öğrenmek adına başlangıçta scooter tarzı bir motor düşünüyorum. Amacım zamanla tecrübe kazanıp motoru yükseltmek. Bu yüzden ilk motorum için 2. el bakıyorum. Bütçem maksimum 40.000 TL.
Günde ortalama 10-15 km yol yapacağım ve gebzede yokuşları inişli çıkışlı bir güzergah kullanacağım, ayrıca arada sırada şehir dışına çıkıp kamp yapmak gibi planlarım da var. Bu yüzden motorun hem şehir içinde yeterli olması hem de kısa mesafe uzun yollarda beni yormaması önemli hemde öğrenci olduğum için beni uzun vadede masraf olarak da yormaması lazım. Özellikle trafik sigortası, mtv gibi masraflar da büyük yük oluyor. Bu yüzden düşük cc'li veya bazı kalemlerden muaf motorlar daha cazip geliyo.

Falcon Martini 50 - 125cc 2.el bir motor buldum temiz kullanılmış bakımlı bir motor.

Sormak istediğim birkaç konu var:

1. Falcon markasını kullananlar veya bilenler:
    Bu markanın servis ağı, parça bulunabilirliği, genel kalitesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
    Başlangıç için alınır mı?
  2. 50cc ruhsatlı ama aslında 125cc motor bloğuna sahip scooterlar hakkında:
    Bu tarz motorlar gerçekten vergi ve sigortadan muaf mıdır?
    Öğrenci dostu, uygun fiyatlı ve parçası kolay bulunan, tavsiye edebileceğiniz model var mı?
Yardımcı olacak herkese şimdiden çok teşekkür ederim. 🙏

Motosikleti
Yamaha XSR700
Ben çin malı önermem. O bütçede alınabilecek mantıklı motorlardan biri hero duet 110i. 35-40 bine temizleri bulunuyor. Kurye yapmamışlardan bulursan mis gibi sorunsuz kullanılır.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ilk defa motor alacaksın ve sigortasız olsun istiyorsun sen kafayı mı yedin

Ruhsatta 50 gerçekte 125 cc motorlar kağıt üstünde çok avantajlı görünüyor, ancak iyi düşünmek lazım.

Sorunun net cevabına gelirsek, evet ruhsatta 49.9 cc ve altı olan her motosiklet sigorta ve vergiden muaftır.

Otoyol (Zaten 50cc'ye yasak) - sıkışık trafik çok çıkılmayacaksa, kasaba köy küçük semtlerde kullanılacaksa mantıklı.
Ancak sıkışık trafikte işe git gel, kuryelik, uzun yol vs girerse işin içine risk oldukça artıyor.
Çünkü sigortasız sürdüğünüz motorda kaza anında kusur oranına göre bütün masraf sizden çıkabiliyor.
Bu dönemde sokakta gördüğün sıradan bir passat ya da superb'nin tek farı stobu bile +20.000 TL, boya ıvır zıvır da +10.000 TL'den başlar.
İyi düşünmek lazım...

Model önerisi istemişsiniz, Arora'da freedom, quantum, dazzle, safari gibi isimlerde ve "özel seri" adı altında bu usulsüzlüğe uygun motorlar mevcut. Geçmişte de tespit edilen bu tarz modellere karşın da inceleme başlatılıp satış engeli getirildiği bir dönem oldu.

Konuyu iyi araştırmanızı tavsiye ederim, bu tarz modellerin de "usulsüz" olduğunu da tekrar hatırlatırım.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Hero Dash kullanıyorum memnunum, ikinci el 40-50 arası gördüm ama ne durumdadır bilemiyorum.

İlk motorun hurda olmasını tavsiye etmem bu arada. Gidişi duruşu güven vermeyen motordan hayır gelmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar