ilk motorum Honda 600rr aldım.ben degil motor beni kullanıyor.ne yapmalıyım.

konuya 10 dkk dır tavsiye olabilecek bir sürü şeyler yazmak için uğraşıyorum ,ancak yazdıklarımın genç arkadaşımızın bir kulağından girip diğer kulağından çıkıp gideceğini düşünerek hepsini silip kısaca şunu yazmak istedim Allah seni ailene bağışlasın ,kazadan beladan korusun ,akıl fikir versin bol şanslar çok dikkatli ol kardeşim daha çok yaşayacağın şeyler var Lütfen bunları yaşa akıllı ol...
Yapmayacaksın biliyorum ama genede aklımdan geçeni söylemek isterim zararın neresinden dönülürse kardır Sat o motoru ve kendini hazır hissettiğinde tekrar al
Burada sana yapılan abi tavsiyelerinide defalarca gözden geçir tekrar bol şanslar...

Not : konuya hafiften geyik vari cevap yazan arkadaşlar ,affınıza sığınınarak bu şekilde yazmamanızı rica ediyorum bu tür yazışmalar psikolojik anlamda karşındaki insanı daha çok kamçılar ...

abi bencede o şekilde alay eder gibi yazılan mesajlar arkadaşı daha çok kamçılayabilir... bu da istenmeyen sonuçlar doğurabilir:farao: tabiki bunun olmasını hiçbirimiz istemeyiz... evet belki 600rr biraz değil epey sert bir motor ve başlangıç için iyi olmayabilir ama alınan bir makine var ve illaki bir şekilde bunun üzerine oturulacak... eğitimler ve ilk başta adam gibi uslu uslu sürüşler en azından acemliği atmaya ve motora alışmaya yardımcı olur diye düşünüyorum... ben ilk motora binişim hatırlıyorum yamaha nın scooter ıyla direk şehirler arası yola çıkmıştım ve bir akşamda bir depo benzini harcamıştım :mrgreen: şimdi ehliyetimi alıp 600 f almayı planlıyorum... tabi yine 600cc ama biraz daha rahat ve yumuşak bir motor olarak aldım haberlerini... umarım o beni değil ben onu kullanırım :D ama genel geçer bir kural vardır ki: seleye değenden daha hayır gelmez... :bounce: benim de fikrim bu...

sen onunla gel bana motorunu çaldırmış biri olarak :)
sana eğitimin kralını veririm bee :p

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
baboş asfaltı öpmemiş adama motorcu demezler o yüzden ufak cc ile ufak ufak başlasaydın keşke iyi olurdu. arkadaşların da dediği gibi yapcak bişeyde yok mecburen önüne bakıp eğitimini alıp 1 sene tın tın gezip sonra koyuverceksin...

"uzun yol adamı pişirir" ufak bi tavsiye (tabii ki iyice ilk önce hakimi olman lazım)

bütün yotumları okudum olumlu olumsuz çok teşekkür ederim..
motoru dün yan yatırdım derin cizildi.bir kaç büyük taşın üstüne denk geldi suan tamirde boya işlemi var..düşmem motordan nerdeyse sogudum ama geçiçi..hondaya gidecegim.eğitim:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:56 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:54 PM ----------

motorum 2003 model daha önceden boyalı..ciddi sasede olay yok.. 12.750tl.satabilirim. egitimden sora biraz daha 2007 model kasadan düşünüyorum..

Forumdan Uzaklaştırıldı
motoru dün yan yatırdım derin cizildi.bir kaç büyük taşın üstüne denk geldi suan tamirde boya işlemi var..düşmem motordan nerdeyse sogudum ama geçiçi..hondaya gidecegim.eğitim:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:56 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:54 PM ----------

motorum 2003 model daha önceden boyalı..ciddi sasede olay yok.. 12.750tl.satabilirim. egitimden sora biraz daha 2007 model kasadan düşünüyorum..

sen bence fakesin yalan yalan yaziyorsun inanmiyorum sana

Son düzenleme:
motoru dün yan yatırdım derin cizildi.bir kaç büyük taşın üstüne denk geldi suan tamirde boya işlemi var..düşmem motordan nerdeyse sogudum ama geçiçi..hondaya gidecegim.eğitim:)motorum 2003 model daha önceden boyalı..ciddi sasede olay yok.. 12.750tl.satabilirim. egitimden sora biraz daha 2007 model kasadan düşünüyorum..

Motora yazık ediyosun.:bounce:

arkadaşım kesinlikle çok dikkat et kendine yazık etme git eğitim yerlerinden eğitim al ve ona göre kullan motorunu bu 600rr şakası olmayan bir alet ve onu kullanabilmen için çok şey bilmen gerekir kontra tekniğidir vs eğer oalki bir hata yapıpta bu şekilde e-5 e çıakrsan ki bunu asla yapma seni kamyonun arkasından kazımak istemiyoruz çünkü o aleti durdurmaya senin tecrüben yetmez. sana şunu kesinlikle diyorum 'EĞİTİM ALMADAN O MOTORA BİNME' BİZİDE ÜZME BUNLARI SADECE SENİN SAĞLIĞIN İÇİN İSTİYORUM LÜTFEN SÖYLEDİĞİMİ DİKKATE AL CANINDAN OLMA O ALETİN cidden şakası YOK.

daha önce çık boş bi yerde çalıs demiştim ama ilk yatırmanı yapmıssın bence senin bi 600 lüğün varsa sat.. yoksa sakın alma ufak bişeyle basla:)

125 cc bir motor kirala yada ödünç al en az bir kaç hafta üstünden inme 2000 km yapmaya bak sonra o motoru kullan eğer yakın bir arkadaşın olsaydım aldığın motora zincir vururdum ufak bir motorda deneme yapana kadar da açmazdım

Motosikleti
ZX12R
başlangıç motoru diye birşey duymadınız mı..:cyclopsan

Ah be kardeşim...Yaşın daha ufak belliki...

Şöyle 30 yaş üstü olsan , sana verilecek bir sürü taktik vardı..

Ama senin damarlarındaki akan kanın debisini bile hesaplamak zor..:)

Konuyu bu platforma taşıdığına göre akıllı birine benziyorsun.....

Benden sana bir ağabey nasihatı...Zararın neresinden dönersen kardır ,bir an önce sat o makinayı ve al bir tane 150 lik paşa paşa dolaş ,sakın sürat yapma 150 lik deyip geçme deli makinadır , şakası yoktur , hata af etmez ÖLDÜRÜR.....Ölsen kurtulursun SÜRÜNDÜRÜR...Sadece senin hayatını değil başkalarınında hayatını SÖNDÜRÜR.....

Sonrada git askere gel....Kararını ver motor kullanmak istiyormusun istemiyormusun....Eğer hala istiyorsan al ehliyetini gene ufak motordan başlamak kaydıyla tecruben le paralel büyüt motorunu....

Forumdan Uzaklaştırıldı
motopisklet :D :D seviniyim mi üzüleyim mi?? bırakmassam allah kazadan beladan korusun tetbir bizden taktir allahdan..

maşallah maşallah tedbıre ne demessınız o kadar ınsanı okadar sarfedılmıs sözleri ezıp gıdıp 600 luk ss alıosun ondan sona tedbır bızden dıosun helal valla ne olurdu yanı 125lık 25o lık bı motor alsan ne kaybederdın yakıstıramadınmı kendıne

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:30 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:27 PM ----------

arap yagı fazla bulunca orasına burasına calarmış

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar